Felhő alapú szolgáltatást indít a Square Enix

  • Írta: zoenn
  • 2014. szeptember 20.
  • Hír
Link másolása
A japán kiadó a Tokyo Game Show keretében lerántotta a leplet az új felhő alapú szolgáltatásáról, a Shinra Technologiesről. Mire is jó? Szoftver nélkül nyomulhatunk a Square Enix sikercímeivel PC-n és konzolokon.

Nem ez az első eset, hogy a Square Enix cloud gaming szolgáltatással kísérletezik: ez volt a Core Online, ahol mindössze egy gyors internetkapcsolatra volt szükségünk ahhoz, hogy játszhassunk, a játékok egy távoli szerveren futottak, mi csak a képet kaptuk meg.

Hasonló kezdeményezést rejt a Shinra Technologies (nevét a Final Fantasy VII egyik szervezetéről kapta), az üzemeltetését New York-i és montreali irodákban végzik, akik kapcsolatban állnak a Just Cause fejlesztőjével, az Avalanche Studiosszal is. Yoichi Wada, a Square Enix korábbi elnöke szerint a technológia "egy új ökoszisztéma" lesz a játékiparban. Szerinte egy AAA-s játék fejlesztése óriási összegeket igényel, nem beszélve arról, hogy a kész mű a konzolok erejére támaszkodik, amely egy idő után már nem lesz elég.

Egyre több játékos igényli azt, hogy egy erős PC vagy konzol nélkül tudjon játszani. Wada szerint a felhő alapú szolgáltatásban rejlik a jövő, a 2016-os év kulcsfontosságú lehet a technológia szempontjából.

Ráadásul a Shinra Technologiesszel többet szeretnének letenni az asztalra a hagyományos játékoknál. A Square Enix arra biztatja a fejlesztőket, hogy új, forradalmi játékélmény szállítsanak, amik fittyet hánynak a konzolok limitált erejére.

A bétateszt 2015 elején indul Japánban, a játékosok valós időben manipulálhatják a Agni's Philosophy techdemót, de lesz itt Space Sweeper, Deus Ex: Human Revolution, Hitman Absolution és Tomb Raider is. A szigetország után - de még jövőre - az Egyesült Államokban is elstartol a Shinra Technologies bétája.

24.
24.
kristof97
#22: Vagy akkor jövőre jön az EUba?
23.
23.
dcba
#20: Keseru neki a szolo, mert ha beindulna a cloud gaming, akkor az egyenes ut afele, h nincs tobbe warez. Ez miatt nagyon sokan nem varjak a cloud gaming-et. En viszont mindennel jobban varom es baromi jo lenne, ha eltunnenek a platformok es egyseges egessze allna a gamer vilag. Mert egyszeruen nevetseges, h ha az ember minden jatekkal szertene jatszani, akkor kell PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One, esetleg Wii U. Jobb lenne ha csak a periferiakkal kene foglalkozni es egy smart tv eleg lenne ahhoz, h az ember jatszon, vagy akar a buszon tovabb lehetne folytatni Vitan a jatekot, amit a nappaliban elkezdtem.
22.
22.
Yanez
#10: A Psnow az, amiről beszélsz, és az USA-ban PS4-en már rég elérhető, több mint 150 játékkal (eddig)! A rendszer nagyon jól működik, szóval van benne potenciál, így remélem előbb-utóbb elterjed a dolog, mert ez valóban óriási előrelépés lenne!
21.
21.
SLi
#20: ja és ez nem sértés akart lenni, épp ellenkezőleg, remélem tudod tartani a színvonalat !
20.
20.
SLi
#15: erős a mezőny mostanában de nálad primitívebb sötét-proli kommentelő nem igen akad, a végtelen frusztráltság , az igazi zsigeri őszinte ostobaság, a folyamatos sértettség és a legalja pitiánerség igazán ütős robbanóelegyet alkot, azt hiszem jelenleg nálam te vagy kedvenc retardált az oldalon
19.
19.
#18: Bizony ez így volt :) Gondolom volt is kötbér rendesen! #7 És ha elvágják az áram kábelt akkor dögöljön meg az összes áramszolgáltató? :)
18.
18.
Par eve egy kotrohajo elintezte nyugat azsia es eszak afrika netjet egy par napra.
17.
17.
#7: Itt nem marika neni a szuk keresztmetszet(bar ezt a ferje tudja
15.
15.
Ez annyira kellett mint egy falat szar.
Jatekot tanuljanak meg csinalni hamar jategheggeszto ceg.
Ne idojarast csinaljanak mindenfele felhokkel,
rothadjanak meg.
14.
14.
kristof97
#11: Gondolom a Sony sem poénból vásárolta fel a Gaika-t (pont a felhő miatt), bár nem tudom, hogy az MS szervereihez viszonyítva mekkora a Gaikai.
13.
13.
#12: Tulajdonképp már csak a felszálló ágak ill előfizetői vezetékek vannak rézből,de ez is kiváltás alatt van.Lásd Digi pl a lépcsőházba viszi az optikát Tcom a szekrényekig,bár itt Székesfehérváron van pár lakótelep ahol a végberendezésig optika van.Kivitelező vagyok :) 50 mega is elég meglepő eredményekre képes.Hát még 1000!És gyanítom nem csak kicsiny hazánkban zajlik ez a folyamat.+sokkal gazdaságosabb is az optika a réznél,üzemeltetés-hibaelhárítás terén is.
12.
12.
Mikeee
A cloud gaming max a modern optikai hálózaton lehetne jó. Magas késleltetéssel szart nem érne...
Bár az a gondolat, hogy nem kéne mindig gépet fejleszteni, az nem hülyeség.
11.
11.
#10: Igen valamit ők is akartak ill akarnak,de az a helyzet hogy az Microsoft Azure vagy egy évtizedes előnyre tett szert a dedikált szerverek terén.+még pár dollárra is szükségük lenne egy hasonló rendszer kiépítéséhez. Van mit javítaniuk,várjuk.Talán még vissza veszem a ps4et is :)
10.
10.
kristof97
#5: Már több, mint 1 éve bejelentették, ha jól emlékszem. Sőt, nemsokára nekik is indul a tesztelés az USA-ban (ha még nem indult el).
9.
9.
Előbb dől be a gpu piac mint a cloud!A pucér szelfiket meg a gépedről-telefonodról is lehet kapkodni :) ha valaki arra veri :)Nem véletlen hogy a microsoft és más cégek milliárd dollárokat fektetnek bele.De lehet csak hülyébbek nálad Raam!
8.
8.
dcba
#7: Ember, te tudod egyatalan milyen lehetosegek rejlenek a cloud gamingben? Nem kell tobbe meregdraga gepeket venni, nincs tobbe geforce gtx minden evben, sot akar elmoshatja a hatart pc es konzol kozott. A Marika neni es a partvis esetere, meg annyit, h ha online jatszol, akkor is elszallhat a psn, xlive, steam es akkor nincs online jatek, tovabba neked is elszallhat a neted es akkor sincs destiny. Nyilvan semmilyen rendszer nem tokeletes, de a cloud lehet az, amivel vegre nem lenne gond az fps szam, a felbontas, mert a tavoli gepek birni fogjak es nekunk eleg lesz egy smart tv, amire barmilyen perfiferiat rakothetsz es jathatsz full grafikan, barmelyik aaa jatekkal. A jovo ez lesz es az, h neked ez nem tetszik, nem fogja.megallitani a fejlodest.
7.
7.
Raam989
Én rohadtul bízom benne, hogy ez az egész cloud biznisz becsődöl világszinten. Nem biztonságos és nem megbízható, főleg a hazai, stabil internetszolgáltatásokkal...
Jön egy kis internet leállás, mert Marika néni a szerverszoba takarítása közben a partvissal véletlenül kihúzza a tápkábelt a falból, azt mindjárt ugrott egy fél nap, amit a munkában megfáradt ember kikapcsolódással töltene... Rosszabb esetben pont nem fér hozzá az illető a cloudban tárolt fájlokhoz. Vagy ami még rosszabb, hogy feltörik a felhőt, aztán közzéteszik a pucér szelfiket... satöbbi, satöbbi...
Szóval menjen csődbe a cloud biznisz.
6.
6.
bodortamas1
#3: Te aztán megmondtad :D Legközelebb olvass bele a cikkbe is.
"Shinra Technologies (nevét a Final Fantasy VII egyik szervezetéről kapta)"
5.
5.
Hamarosan bejelenti a sony is,hogy a felhőben a jövő :)
4.
4.
ilor14
#3: Olvastad egyáltalán a cikket vagy csak a címet olvastad el?
3.
3.
north
Hmmm... "Shinra Technologies" Mintha kicsit Final Fantasy íze lenne :D
2.
2.
hedzsooo
Durva, de kíváncsi leszek, hogy ez aztán mennyire is fog összejönni a gyakorlatban.
1.
1.
Cristiano
Square Enix lécci legyen valami úh hitmanről valami hír
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...