Shadow of Mordor - vasigényes az ultra grafika

  • Írta: zoenn
  • 2014. szeptember 28.
  • Hír
Link másolása
Már a minimum és az ajánlott gépigény sem volt baráti, ám aki maximális részletességen szeretné futtatni a Middle-earth: Shadow of Mordort, az mindenképp szerezzen be egy 6 GB VRAM-mal szerelt videokártyát.

Míg a minimum követelmények szerint legalább egy Intel Core i5-750-es (2,67 GHz) vagy AMD Phenom II X4 965-ös (3,4 GHz) procira, illetve egy NVIDIA GeForce GTX 560-ra vagy egy AMD Radeon HD 6950-re lesz szükségünk a Middle-earth: Shadow of Mordorhoz, addig az ultra részletességhez már egy brutális VGA javallott. Ráadásul az Ultra Texture Packot a megjelenés napján külön kell letöltenünk a játékhoz.

A fenti képen jól kivehető, hogy a maximális látvány bekapcsolásához egy 6 GB VRAM-mal szerelt videokártyát kell beújítanunk, ami nem nő minden bokorban. Az újonnan kiadott GeForce GTX 970 ilyen kártya.

Mondjuk nem csodálkozunk ezen, a Bethesda a héten árulta el, hogy ha a The Evil Withint teljes pompájában szeretnénk élvezni, 4 GB VRAM-mal rendelkező VGA alatt bele se kezdjünk.

74.
74.
bake
Ezt most nem vágom"A konzol az a gyerekeknek tök fasza meg eljátszogatnak rajta,"Tehát ha pl.x,y ps4-xbox one nyomja a bf4-et az gyerek,gyerekes.De ha valaki egy 300-400 ezres gépen nyomja a bf4 akkor az szuper gammer?
73.
73.
zsusensei
Jéézusom.. Rendesen fájt a fejem mire átrágtam magam ezen a sok "okosságon"
OFF:
Nem attól függ ki min illetve mennyire jó gépen avagy konzolon tolja, hogy Gémer-e avagy se. (konzol vs Pc ergó nagy baromság)
Nekem nem tellik rá egy félmilliós szörnyetegre mégis gémernek vallom magam. ez nem azért van mert buta ostoba életcél nélküli ember vagyok. Egyszerű Azt dolgozom amit szeretek és az nem 300 e. / hó és nem az utca sarkon kell ácsorognom. (mégmielőtt valaki megkérdezné)
Ezt azért hoztam föl mert véleményem szerint nem az ember keresete, érdekeltsége határozza meg ki ő és hova/merre tart az életbe.
OFF vége.
Nekem high-on elfut biztosan a Shadow of Mordor...azért az R9-em egy darabig szeretném használni még.
De én annyira nem vagyok meggyőzve még... jól néz ki..ugri bugri, ork ölősdi. Inkább az érdekel a történetet mennyire jól hozták össze. Amit eddig ígérnek nem rosz ám azért egy pici kétely még van bennem. Részemről megvárom az első gameplay-et.
72.
72.
dzsiádzsó
#71: Hát akkor pedig a válasz nem DE, hanem NEM barátom! Ultrán 80-90fps max 1080p-n fut! Ennyi erővel, írhatnád, hogy 120fps is fut, igaz LOW beálítás mellett, nyilván itt mindenki arra érti az fbs számokat, hogy beállítható maximum mellett, és átlagban, kivéve persze téged...
71.
71.
traumraise
Kornel244
Pedig de. Ha adsz emailt küldök screenshotot. Persze a 80-85 a plafon. 60-80 között mozog. I72600k, asus gtx780dc2oc és még húzva sincs semmi. A beállítás nem ultra, vegyesen high ultra, antialising nélkül.
70.
70.
Effecta
#38: Hát használt kocsi, ami már fainul gurul, simán kihozható abból, amit pongozásra használó bojlerfejű gyerekek PC-nek neveznek. Miért nem keresek többet? Mert tisztességesen dolgozom. Simán megtehetném, hogy megyek öregezni, meg mit tudom én, csak az nem én vagyok. Rendelkezhetnek fél millás gépekkel, áldásom rá, telibeszarom, de nem kéne jaffázni, és a másikat leugatni, mert a saját szórakoztatására kevesebbet költ. Ha nem akad meg a szájbatekert gépemen a skype, a viber és a chrome, onnantól happy vagyok.
Visszatérve az autó vételről, ne a Top-Gearből orientálódjál, mert nyilván nem onnan fogok vásárolni Bugattit. Komolyan ezen az oldalon ennyi hikomat van???
69.
69.
kornel244
#67: "Most a bf4 2560x1080ban 80fps körül fut" Bocs nem akarok kötekedni ez vagy hazugság vagy Low-on játszol. Mivel egy Gtx 980 is 48-62 fps között tudd és úgy most az a csúcs kari :D De itt egy teszt is: http://prohardver.hu/teszt/nvidia_geforce_gtx_980_vga_teszt/batman_battlefield_4_tomb_raider.html
68.
68.
dzsiádzsó
Ennek az UHD-s textúra pack-nak nem tudom mi értelme lenne 1080p-n, nem biztos, hogy kiadja ezen a felbontáson, a felett meg eleve nagyobb kártyák kellenek. Bele se gondolok, ha itt tart most a játékipar, mint csinálnak majd pár év múlva egy 8GB DDR3-mas xbox-on?
Egyébként meg szarul van optimalizálva ennyi, azért ez a játék minden, de nem grafikai orgazmus, jól néz ki, de kicsit nevetséges a gépigény a látványhoz képest.
67.
67.
traumraise
Stuie #64!
Én a bf3 megjelenésekor (asszem 4 éve) vettem az i7-es procimat, memóriát, alaplapot. Csak vga-t cseréltem benne. Nem kell itt évente fejleszteni. Most a bf4 2560x1080ban 80fps körül fut. Sztem még 2 évet kibír a konfigom ha vga-t nem veszek akkor is.
66.
66.
Formula1fanatic
#16: Miből gondolod, hogy egy pc nem elég 6-7 évre? Annyi a különbség, hogy pc-n szabadon fel lehet tolni a játék grafikáját, de nem muszáj fullon játszani. Ha azt a szintet állítod amit egy ps4 tud grafban akkor nincs baj a pc-vel sem.
65.
65.
Stranger
#64: Jól átvertek téged is, vegyed akkor.
64.
64.
stuie
Az ilyen dolgok miatt mint ennek a játéknak a gépigénye is döntöttem a konzol mellett. Nem az a hobbim, hogy évente annak járjak utána, hogy mi az aktuális legjobb ár/érték arányú videókártya processzor stb.
Konzolt megveszem és szépen tudok rajta játszani, minden egyébre amire nekem szükségem van ott a számítógép.
OFF.
Ami az oldalon megy a kommenteknél az tragédia. Rendkívül sok az idióta fasz ezen az oldalon. Ami elszomorít, hogy ezzel reprezentálják is a "gamer társadalmat". Ha ilyen egy gamer, akkor titeket tényleg tűzre kéne dobni.
Az egyik azért ölné meg a másikat mert a pléjsztésön négye jobb/rosszabb/királyabb/kurvamindegymilyencsakellentmondjon az áemdé szuperxl memóriás hibrid meghajtású számítógépnél.
Az itt magát lejárató szánalmas nyomorult kommentelőknek (ugye akinek nem inge :) ) köszönöm, hogy szégyellem, hogy ugyanaz a hobbim mint Nektek.
63.
63.
DON GONDOCS
Aki 4 kban akarja játszani ultrabeállítások mellet, szerintem nem a gépigényen fog felakadni hanem magán a játékon pl annak hosszúságán vagy bugok. Nekem bőven elég a high beállítások, a lényeg mennyire fog lekötni a játék.
59.
59.
Ruga
A Last of Us ps4-es verzióján látszik, hogy egy ps3-as játék felturbózva. Ez kevés. A játék jó de a grafikát ne ajnározd már mert magadnak is hazudsz..
55.
55.
Megmondókapitány
#30: Ez a kommentem inkább 1 visszavágás volt annak a faszrágónak, mintsem 1 komoly vélemény, természetesen egyet értek, nem a pénze teszi a játékost, de amikor ez a kis fasztarisznya próbál másokba belerúgni akkor had rúgjak már én is bele. Fizikai kontaktus hiányában sajnos nem tudom felrúgni a heréit az álláig így hát ez maradt...
52.
52.
ADMlN
#29, #34: Én őszintén sajnálom, hogy nektek nem jött be az élet, de nem értem neki miért kellene szégyellnie magát amiért igen. Ha futja rá neki és igény is van rá, akkor mi közötök van hozzá, hogy mire költi a pénzét?
50.
50.
Akkor ideje venni egy 970-et.
43.
43.
crytek
"egy 6 GB VRAM-mal szerelt videokártyát kell beújítanunk, ami nem nő minden bokorban. Az újonnan kiadott GeForce GTX 970 ilyen kártya."

Nem véletlenül sem ilyen mivel az csak 4GB-os! Lehet később jön majd belőle 8GB-os de még véletlenül sem 6 ahogy írtátok.
39.
39.
D-day
Maradjunk annál hogy a PC-t nem játszani találták ki Számítógép ugye bár, Aki meg azon szeretne játszani költse rá a több ezer ft ot az ő dolga.A konzolokat direkt játékoknak fejlesztették ki, és az Xbox One on is láthatsz olyan grafikát amitöl álló fasszal játszod végig a játékot pl a Battlefield 4 et és a konzolra nem kel minden "új generációs" játékhoz költened rá.
38.
38.
Bobby Kotick
#29: 3 "kilóból" kocsit?
Az igen. :)
Kultúrember autójában ez az extrákra se lenne elég...
Amúgy ha 300 ezer ilyen hatalmas összeg, miért nem keresel többet?Í
Ennek semmi értelme.
37.
37.
randall13
#35: És mit kezdesz a konzollal, ha mondjuk CAD programokkal is dolgozol? Tudom, 14 évesen elég sci-finek hangzik, de az emberek többségének van munkája, amihez a legtöbb esetben elengedhetetlen egy PC. És ha már kell a PC, miért ne lehetne még költeni rá egy picit, hogy az olyan featureökkel is megbirkózzon, mint a VR.
A konzol a kisgyerekek játékszótere, ez tisztán látszik a játékkínálatból is. Értsd: egyik sem igényel túl sok gondolkodást.
35.
35.
respectpele10
Miért kell ultrán játszani ?! Ebből a szempontból szerintem jobb a konzol nem kell bővítgetni, megveszed a játékot és megy.
32.
32.
greenmelon
#29: Gondolom ismered az illetőt és tökéletesen tisztában vagy az anyagi és a családi helyzetével, azért feltételezed, hogy anyuci és apuci vett neki 3 kilós gépet.
31.
31.
bake
#29:Ez Qrva nagy volt :D de igaz :)
30.
30.
Ragnarox007
#28: Egy játékos nem attól lesz "igazi" játékos, hogy mindenen tud játszani... Mert tudod nem mindenki engedheti meg magának, hogy egyszerre több konzolja legyen, s mellette még birtokoljon egy játékra szánt PC-t is. Szóval ettől még te sem leszel igazi játékos, és közben örülnék neki, ha nem néznéd le a másikat azért, mert neki éppen csak egy "gyengus konzolja van".
23.
23.
DON GONDOCS
Seggeszki a porondon, egy pc-s hírnél sír a szája hogy megint nemtud játszani egyik platformonse, de megmondja hogy szerinte hol érdemes.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...