Ennyi helyet foglal majd a GTA V PS4-en

Link másolása
Megtörtént az ősszel érkező nextgen GTA V listázása PSN-en és ennek apropóján pár technikai adatra is fény derült. A játék digitális változata egészen nagy helyet követel meg magának a HDD-n.

Ahogy a lenti képen is látható, 50 GB helyet fog elfoglalni a GTA V PS4-es változata. Ez több, mint a duplája a PS3-as változat helyigényének, de még akkor is meglepő, ha más PS4-es játékokhoz hasonlítjuk. (A nemrég megjelent Shadow of Mordor például "csekély" 30 gigával is megelégszik.)

Emellett más érdekességet is észrevehetünk, ha átbogarásszuk a képet, mégpedig azt, hogy a játék támogatni fogja a PlayStation Move-ot, amiről eddig nem volt szó.

A GTA V PS4-es és Xbox One változata november 18-án érkezik. A PC-s játékosoknak kicsit többet, január 27-ig kell várniuk a játékra.

39.
39.
#35: Reszben egyetertek, de az, hogy sok kiemelkedo jatek lenne mostansag az eros tulzas.
2000-2006 kozt jott ki aranyaiban sok jo most viszont aranyaiban sok a szar
Iden meg nem volt jo, sot tavaly sem.
Cirka a dishonored ota nem jott ki ertelmes aaa cim.
Lassan ott tartok, hogy mas hobbi utan kell nezzek.
38.
38.
dzsiádzsó
#33: GTA V nekem csalódás volt, látvány szép, de csak, ha azt veszem, hogy milyen régi gépeken fut. Persze tök jó a játék, de egy jelentős részét agyoncsapta a vezetés-fizika-sérülések koncepciója, ami kb arról szól, hogy minden kanyart be tudj venni (10 éveseknek szól egy GTA? jesszus...) lepattanj minden autóról, hogy tovább menj, nehogy legyen benne kihívás, és 0 a sérülés a GTA IV-hez képest, ami azért elég fan dolog volt csak úgy freerideba, most meg... :/ Nekem egy túlscriptelt valami, olyan mintha bezártak volna, egy open word gamebe, pedig pont nem ez a cél...
37.
37.
Nebuloid
Kíváncsi vagyok, hogy mennyi lesz a feleslegesen letöltött nyelvi fájl? No meg arra is, hogy, ez lészen az új trend, hogy nem lehet nyelvet kiválasztani, hanem mind jön?
36.
36.
Norbiii
35.
35.
Yanez
#28: Érdekes, mert veterán gamer vagyok, aki már az Atari óta szüntelenül csapatja a játékokat. Mégis mindig akadtak olyan játékok, amelyek figyelemreméltó alkotásnak minősültek számomra. Vagyis ahogyan anno, ma is pont ugyanúgy megvannak a kedvenceim, és évről évre bővitík a listát. Sőt, engem a retro játékok már nem kötnek le annyira, mint a maiak! Főleg azért, mert ma igenis változatosabb, és tartalmasabb videójátékok vannak! Akkoriban is akadtak, de nem olyan mennyiségben, mint ma.

Szerintem van ez a híres retro-láz, amelynek sok hódolója van. Ez jó dolog, mert a nagy nevek így sokáig fennmaradnak majd! És ezért is készülnek a remake-ek! Ám speciel én mindigis haladtam a korral, ezért találok ma is sok kiemelkedő játékot. Ízlések és pofonok.
34.
34.
floax
Amúgy meg nem értem miért baj ,hogy ekkora ! Egy 500GB-os HDD-n nem fér el ? Van akinek meg 1TB-os gépe van .... akinek ekkora tárhelyen nem fér el azzal valami gond van !
33.
33.
floax
#32: Ebben egyet értek veled . De ez a gta V-nél szerintem nagyon nem igaz. Én ps-n vittem ki a játékot és nagyon tetszett . A hangulata is jó volt és mellé még társult a szép látvány. Ez miért baj ? Tény ,hogy sok játéknál csak látványra mennek de nem mindegyiknél és mégis megy az általánosítás !
32.
32.
Norbiii
#28: Erről van szó, miszerint én is előbb szórakozok, játszok egy 10-15 éves játékkal, mint egy mai darabbal. Manapság (nem mindig) szinte csak a látványra koncentrálnak elsősorban, és sokszor előfordul, hogy a sztori meg egy kalap **** lesz, ...és ugyanez a bajom a mai filmeknél is, sok a csilivili, meg az extra dolgok, a történet meg nem éppen a legjobb, na mind1.

A másik meg az, hogy: Lehet egy játék 40 GB, v akármennyi, de lehet hogy egy kisebb kapacitása kenterbe veri!
31.
31.
dzsiádzsó
#28: Ez sajnos igaz :( ma már a profit a cél, a profit meg az amerikai tiniket jelenti, pont a GTA V, amit tinire butítottak 5-55 éves korig bárki tudja játszani, pl én imádtam DR1, hogy nincs mentés, de ma már nem gyártanak rétegjátékokat, és emiatt kevés az eredeti, hangulattal rendelkező darab.
30.
30.
FrankBlack
#28: Na ebben van valami. Én is azon veszem észre magam, hogy a legtöbb game, amivel jól elvagyok manapság is, azok jó néhány évesek már (köztük sokan 2010 előttiek), és megint egyre többet játszok 15-25 éves régi klasszikusokkal emulátorokon keresztül.
29.
29.
SP4C3F0X
Nem az a világ van már mint a C64-es időszakban hogy minden byte-ot megbecsültek és úgy kihasználtak ahogy csak tudtak. Pazarlás és nemtörődömség, lustaság de ennek ellenére nyereségvágy jellemzi a mai szoftver és hardverpiacot. Ja meg a parasztot is rá kell kényszeríteni valamivel arra hogy vegye meg a legújabb cuccot valamiből máskülönben becsődöl az ipar. Számítástechnikában nagyon jól működik ez az elv. A dobozos verziókat pedig lassan már hengerben adják.
28.
28.
GAMEROD
#27: Valahogy jobban el is szórakozok a 10-15 éves játékokkal mint a maiakkal. Tervezek is egy retró PC-t összerakni. Ez már kész átverés show ami megy a piacon. Jött ki egyáltalán olyan játék az elmúlt 2 évben ami ne okozott volna csalódást? PC-re gondolok elsősorban.
27.
27.
dzsiádzsó
#25: Lehet a 10 éves pentiumodon nincs különbség a DR2 és 3 között, de ezzel nagyjából el is mondtad mennyire értesz hozzá, ha szerinted így van...
26.
26.
dzsiádzsó
#24: Te játszottál azzal a játékkal egyáltalán? Mekkora a bejárható terület, a környezet kidolgozásánál számos tárgy gyenge textúrákat kapott, te még nem láttál HD textúrás játékot.
Ha valaki tud játékot írni az a Bethesda ott Skyrim 3,8Gb konzolra, csak a HD textúra pack, amitől szintén nem kell hátast dobni önmagába volt 3GB!
25.
25.
GAMEROD
Hagyjuk már a hülyeséget, semmi pluszt nem veszek észre a 40 gigás játékokon, sem hangban, sem grafikában, sem hosszban. Csak megemlítem a 4GB méretű Dead Rising 2-t, és a 45GB Dead Rising 3-at. Minimális a különbség minden tekintetben. Lefogadom hogy a Hitman:Absolution is 40 gigás lenne ha ma jelent volna meg ugyanazokkal a paraméterekkel.
24.
24.
mestermagyar
#22: Akkor magyarázd el, hogy miért marad 10 alatt a metro továbbra is?...

Nem jobb a minősége, max a teljesítményen javít, mert nincs tömörítve..
23.
23.
Nomad010
Eszméletlen, hogy ennek hírértéke van... :DDD
22.
22.
dzsiádzsó
#20: Nagyon egyszerű a válasz textúrák és hang. Végre nem kell 16 bites játékra butítani őket, a nagyobb felbontású, és minőségű képek és hangok ennyivel több helyet foglalnak. Rokszáros pc portoktól meg lehet rettegni, el fog indulni, de 30fps főlé megnézem kimegy majd ;)
21.
21.
bake
50Giga?!munimum ennyit gondoltam.Mièrt lenne sok?last of us is"csak"48giga.igy nèzve mèg kevès is.
20.
20.
GAMEROD
Tavaly még a 13 gigán is felkapta az ember a fejét, most pedig minden játék 40-50 giga? Szebbnek nem szebb egyik sem az átlagnál, hosszabbak sem akkor mi lehet az oka? Lassan kevesebb dolog fér rá egy 4TB lemezre mint anno egy 80 gigásra.
19.
19.
cannondale
#18: 55 év felett fekete-fehérben álmodik az ember.

A Daily Telegraph számol be egy tanulmányról, amiben Eva Murzyn, a Dundee Egyetem pszichológusa azt vizsgálta, hogy az emberek miért álmodnak hol színesben, hol fekete-fehérben. Kutatásai során 60 főből álló mintát vizsgált, és arra jutott, hogy a 25 év alattiak az esetek túlnyomó részében (95 százalák feletti arányban) színesben álmodnak, az 55 felettieknél viszont sokkal jellemzőbb a fekete-fehér álom. Elmélete szerint az álmokra nagy hatással vannak a gyermekkori élmények, ezek közül pedig az egyik legjelentősebb a tévé.
Azok az 55 év felettiek, akik gyermekkorukban hozzáfértek színes tévéhez, vagy filmekhez, csak 7,3 százalékos arányban álmodnak monokrómban, míg azok között, akik csak fekete-fehér tévét néztek 3 és 10 éves koruk között, ez az arány a 25 százalékot is elérte.
A pszichológiai archívumok szerint a XX. század elején a fekete-fehár álmok voltak jellemzők, a hatvanas években fordult a kocka, és vették át a színesek az uralmat.
18.
18.
cannondale
#17: Petróleum lámpa mellett űlsz még mindíg?
Rontja a szemet, vakságot is okozhat.
17.
17.
floax
#16: Majd szólj ha meglesz az intellektuális beszélgetéshez a képességed . De minden bizonnyal irigy vagyok rád ,főleg mert írni se tanultál meg ! Még jó ,hogy nem áll fel, nekem nem szokott miközben egy "férfi" egyeddel beszélgetek ,de ha neked az a normális akkor csak gratulálok .
16.
16.
cannondale
#14: Commodore 64 gépről írogatsz még mindíg ide?:)
Olyan öreg vagy, bizti fel sem áll:)
Irígy vagy a fiatal barátnőmre miközben nézem, h ő játszik majd rajta:)
14.
14.
floax
#13: NAh végre, megvan az újabb videó amire lehet recskázni a pixelratyiknak :)!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...