PC-n is 30 fps-sel fut a The Evil Within

  • Írta: zoenn
  • 2014. október 9.
  • Hír
Link másolása
A Bethesda némileg részletesebben mesélt a The Evil Within PC-s verziójáról. A horrorjáték képfrissítési sebességét a Tango Gameworks 30 fps-re lőtte be, ez alól a számítógépes változat sem lesz kivétel.

Az elmúlt hetekben a Bethesda már megerősítette a The Evil Within minimális és ajánlott rendszerkövetelményeit, de számos technikai kérdés még nyitott maradt a PC-s verzióval kapcsolatban. Szerencsére a hivatalos fórumon megeredt a készítők nyelve.

Ami a framerate-et illeti, Shinji Mikami és csapata minden platformon 30 fps-re lőtte be a sebességet, a képarányt pedig 2,35:1-re, így a számítógépes változatra is ezek a kritériumok érvényesek. Mielőtt még kinyílna a zsebetekben a bicska, a fejlesztők lehetővé teszik, hogy debug-parancsokkal feloldjuk a 30 fps-es korlátozást és megváltoztassuk a képarányt, hasonlóan a Dead Rising 3-hoz.

Noha a Tango Gameworks a felbontás tekintetében az 1080p-t vette célba, megfelelő vassal akár a 4K-febontás előcsalható. Emellett a következő grafikai opciók közül válogathatunk: teljes képernyős vagy ablakos üzemmód, élsimítás (FXAA, MLAA, SMAA), árnyékminőség (magas, közepes, alacsony), Motion Blur, SSAO és tükröződés.

A Bethesda azt ígérte, hogy a közeljövőben még többet mutatnak majd a PC-s verzióból.

A The Evil Within október 14-én érkezik PC-re és konzolokra.

45.
45.
dzsiádzsó
#41: Ezek szerint lehet még nem is baj, ha nem erősek a konzolok, mert ilyen protolás mellett komolyabb játékok még rosszabbul futnának, mint konzolon...
41.
41.
FrankBlack
volt egy gyanú, ami felmerült bennem már a Dead Rising 3 kapcsán is, és ez most tovább erősödik bennem:

Úgy tűnik, hogy a jövőben is a legtöbb játékot a konzolokhoz igazítják, és abból kapnak majd a Pc-sek egy portot. Ez eddig tiszta sor. Viszont attól tartok, hogy így egyre több játék lesz majd, ami 30 FPS limittel fut pc-n is, és hiába ütöd ki a limitet, lehet, hogy még egy high-end gamer Pc-n sem fog viszonylag stabil 60 FPS-el futni a game hiba nélkül, amire pedig a fejlesztők majd széttárt karokkal azt mondják, hogy bocsi, de mi a 30-hoz optimalizáltuk a játékot. Szóval ha hasonlóan oldhatjuk fel a 30 FPS korlátot, mint a Dead Rising 3 esetében, akkor az nem biztos, hogy olyan üdvözítő megoldás:

„However, an unlocked frame-rate isn't the developer's preferred option, with Capcom suggesting that the game has been optimised for 30fps, warning that unlocking the frame-rate is done at the user's discretion and that performance is not guaranteed.”

„We tested Dead Rising 3 on a PC running a Core i5 3570K quad-core processor overclocked to 4.5GHz, running in concert with a high-end GeForce GTX 780, and found that the game could not sustain 60fps.”

http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2014-how-to-unlock-pc-dead-rising-3-30fps-cap
39.
39.
bake
kimoderált üzenet
38.
38.
Bisco
*életben
37.
37.
Bisco
#11
Ennél nagyobb problémád ne legyen az élteben... edesjoistenem.... :)
31.
31.
h.jozsa
11#tesó ne a gerincvelejüket szippansd ki......HANEM A FA#%UKAT!!!
Van menyasszonyod?......MÁR ITT IS ENGEDÉLYZIK A MELEGEK HÁZASGÁT?
Engedelmedel a te stílusodban reagáltam!!!
29.
29.
GAMEROD
Szerintem a többség örül ha elindul, nemhogy az fps korlát miatt csapna hisztit. Ne akadjon oszt cső. Unom már ezt az fps betegséget, tavaly ilyenkor többnyire még a First Person Shooter jutott eszembe a kifejezésről, de most a sok sznob miatt már nekem is a frame/sec ugrik be elsőre.
28.
28.
drat576
Mehetnek itt a közhelyek össze-vissza, meg hogy mennyire lényegtelen és nem számít, de ez akkor is igénytelenségre vall és igenis számít. LA Noire-nál is le kellett szedni a 30-a cap-et. Ez igenis egy lekorlátozás. És egy 30-as és 60-as (de PC-n nem ritka 75-ös, 80-as, 100-as) frame-rate között marha sok különbség van. 30-on olyan mintha úgy játszanál hogy előtte bevettél volna 10 nyugtatót és le lenne zsibbadva a fejed, 80-100 körül meg szinte real-time-ban érzed magad, és tényleg akkor történik meg az adott interakció amikor lenyomod a gombot. Lehet hogy konzolon ez nem gond (nem vagyok konzolos, nem tudom ez ott hogy megy, úgyhogy elnézést), mert úgy van belőve minden és rendben van vele az egész, de PC-n egy ilyen sapka dobálódzása igenis levesz az élményből.
Lehet nekem esni ezek után, hogy ez baromság, meg hogy mit sznoboskodok, de a PChez hozzátartozik hogy ne rakjanak egy 30-as skatulyába. Nem tudok konzolon milyen hasonlatot hozni hozzá, de pl igénytelenség lenne egy elbarmolt gombleosztás a kontrolleren, amit mondjuk nem lehetne változtatni, vagy hiába lenne nagyobb helyet nyújtó verziójú konzolod, ugyanúgy szarna rá a játék és mondjuk játék közben kéne lemezeket váltani. (elnézést ha rossz a hasonlat, nem jutott jobb eszembe). A lényeg, hogy ha az adott platform használója megszokott egy bizonyos funkciót (esetleg részben ezért is használja azt a platformot) akkor ezt megvonni nem jó húzás.
ÉS nem kell úgy csinálni mintha ingyen kapnánk mindent és örülni kéne minden szarnak. Ugyanúgy kifizetünk egy AAA-s játék árát, úgyhogy elvárható némi törődés.
És ezek után majd csodálkoznak ha mindenki előbb leteszteli a tört verziót és esetleg vagy ott ragad, vagy nem érzi elég igényesnek a PC-s verziót és rögtön dobja.
A Skyrim moddolása teljesen oké, sőt remek. De amit a Dark Soulsnál játszottak el az minősíthetetlen. Magában a játékban benne van minden, csak a PC-s verzió esetében arra sem vették a fáradtságot hogy normálisan beállítsák azt, és mod csomagokkal meg némi manuális konfig állítgatásokkal érhető el az a szint ami már játszható (és most nem a kontroller hiányáról vagy az irányításról beszélek).
27.
27.
Norbiii
Számomra elkeserítő, hogy arról "kell" szólnia egy hírnek, hogy hány FPS-ben fut a játék, és netán ha nem lenne meg a stabil 60 fps, akkor már jönnek a hozzászólások (tisztelet a kivételekkor) hogy micsoda nagy tragédia...! A videojáték-ipar egyrészről lenyűgöző, de másrészről piszok rossz irányba halad, és ezt a piszok rossz irányt a nagy halak erőltették a kicsikre, akik vevők rá...! De félreértés ne essék, engem nem zavar, ha stabil 60fps-ben fut a játék, ha úgy jobb, akkor legyen, még örülök is neki, de számomra ez nem akkora dolog, h külön hírt kapjon, és hogy páran negatív megjegyzéseket tegyenek, h mekkora szörnyűség történt, na mind1. Megjegyzem, h a Wii U e tekintetben kimondottan jól teljesít, a játékoknál szinte stabil a 60fps, de ha egy adott játék állatira jó, akkor nem tud érdekelni jelenleg, h mennyiben fut. Ez van.
25.
25.
floax
#23: Az ilyenekkel nem kell foglalkozni . Én is pc párti vagyok de ez már túlzás amit csinál. Nem tipikus pc bunkó ....tipikus net huszár . Értelmetlenül oltja a másikat valami hülyeséggel ...sajnos az ilyen emberek azok akik a való életben egy kis nyomorékok . Nem merik ezt úgy megcsinálni ,hogy vállalja is magát közben ..
24.
24.
Raam989
Majd az ügyes modderek unlockolják a frame ratet, meg csinálnak hozzá egy fullscreen modot és jóság lesz.
19.
19.
dzsiádzsó
#15: Ja persze, max néhány textúra meg tárgy nem tölt be és pop uppol ;), de az fixen lesz tuti :D...
18.
18.
hedzsooo
Hmmm.... Gondoltam, h ez tuti vétl lesz még idén PC-re, de ezek után inkább még várok vele, nagyon gagyi port lesz, akkor úgy is kell a modderekre várni, h játszhatóvá tegyék rendesen PC-re...
15.
15.
amperovszki
#14: konzolon fixen meg is kapod :DD
14.
14.
dzsiádzsó
Nekem semmi bajom a 30 fps-el, csak fix legyen :)
10.
10.
#8: Hát jah. Én eddig pedig még vártam is :D
8.
8.
anarchoid
a 30fps-el megkapjak a PC-sek a koznolos texturakat is .. ;) minek veszodjenek nagyobb felbontassal ? :) Tetszik a hozzaallas , majd lewarezoljuk ;) hadd oruljenek
6.
6.
Ghost16
Hogy bolonduljanak már meg a buzi fejlesztők a konzolos hülyeségeikkel!
A Dead Rising is egy kalap szar, ha kiveszem az fps limitet még szarabbul fut -.-
Apátok faszát azt.
3.
3.
amperovszki
ja, most nézem, gyárilag is lehetővé teszik az fps-korlát megszüntetését
2.
2.
amperovszki
ha jól sejtem, ez egy Single Player játék. single-ben minek korlátozzák az fps-t?

inkább multiban kéne, kiegyenlítené az esélyeket a jobb meg a gyengébb géppel rendelkezők között

amúgy meg PC-n biztos (hátha) lesz hozzá olyan mod, ami majd megszünteti a korlátozást
1.
1.
lesik20
Tökmindegy hogy ha titánod van vagy 290x

30 FPS JÓ neked

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...