HWSW: Itt van az első Microsoft Lumia

  • Írta: fojesz
  • 2014. november 11.
  • Hardver
Link másolása
Belépőszintű okostelefonnal int búcsút a Microsoft a Nokia márkanévnek: a frissen bejelentett, öthüvelykes Microsoft Lumia 535-öt a gyártó a legolcsóbb készülékek közé pozicionálja - írja nagytestvérünk, a HWSW.

Ez a pillanat is eljött, a Microsoft bejelentette az első Nokia logó nélkül érkező Lumia készülékét. Az ennek megfelelően csak Microsoft Lumia 535 névre keresztelt okostelefont a vállalat a belépőkategóriába szánja, azon belül is a legolcsóbb szegmenst veszi célba. Az eszköz öthüvelykes kijelzőjével igyekszik megfelelni a belépőszinten is egyre népszerűbb "nagyképernyős" trendnek - igaz, a felső kategóriába tekintve ez a méret már egyre inkább a "mini" címkével ellátott készülékekre lesz jellemző.

A kijelző felbontása 960x540 képpont, a pixelsűrűség tehát ebben az esetben nagyjából 220 PPI - nem túl magas érték, főleg telefonok esetében, de miután a fő cél az ár alacsonyan tartása, igazából panasz sem nagyon lehet rá, sőt külön jó pont, hogy IPS panelről van szó, Gorilla Glass 3 védelemmel. A mögötte dolgozó hardver sem fog benchmarkrekordokat dönteni: Snapdragon 200 processzorral már a belépőszinten is rég találkoztunk, abból viszont szerencsére a Cortex-A7 magos verzió került a Microsoft telefonjába, négy darab, 1,2 gigahertzen ketyegő maggal és Adreno 302 GPU-val.

Még nincs vége a cikknek, a HWSW-n további részleteket olvashatsz a Microsoft telefonjáról!

24.
24.
Edy92
Hat netezni meg zenelni meg egy x8-on is tudsz de ha nem tudod h tarsd karban akkor eleg a wp annyi szent
23.
23.
Pain
#21: És azért vegyek 100+-os androidos telót, hogy ne legyen szar?? Főleg amikor egy fele annyiért kapható nokia sokkal gyorsabb, stabilabb. Egyébként ott a Memopad HD 7-es tabletem. Szeretem is, de álladóan törölgetni kell róla a szemetet, ha nem akarom, hogy belassuljon. Na ezt telefonnál nem akarom eljátszani, főleg, hogy egy stabilabb teló szvsz így tablet mellé többet ér, mint, hogy több dolog legyen elérhető rajta.(zenelejátszó, net, facebook, más nagyon nem kell)
21.
21.
Edy92
Ha ilyen alacsony aru es felszereltsegu androidos keszulekekbe fektettek ne csodalkozzatok h szar. Szamitogeoedre se toltesz le mindent es akkor szidod h jajj de fos mert tele van
20.
20.
xSHx
Én nagy wp fan lettem. Remélem jól fog menni az MS nek. Persze van mit fejleszteni de az irányt jónak látom. Volt androidom(LG4xhd), van itthon ipad és lumia 625 ösöm van jelenleg. És mit saját véleményem az, h sokkal jobb, átgondoltabb rendszer a wp mint az ios. Az andoidot már szóra se méltatom. Elegem lett belőle. Már csak az kell, h a fejlesztők is belássák, h érdemes Wp re fejleszteni.
18.
18.
PaprikaJancsi
Jól néz ki, és az egyik legjobb telefon a Windows Phone. Viszont én inkább Huawei fan vagyok.
17.
17.
Formula1fanatic
Semmi komoly gond nincs az androiddal csak a legtöbben képtelenek karbantartani a telefonukat, ez itt a fő probléma.
16.
16.
Pain
#15: Na akkor gyorsan beszerzek egy Lumia 735-öst, mielőtt nem lesznek wp-s nokiák. Soha többet fosdroid. Igazából örülnék, ha a pletykált Sony Vaio(wp-vel) is jönne, mert akkor a kedvenc teló márkám is megmaradna. Viszont mindenképp be kell szereznem már egy használható telefont, amin nem android nyöszörög.
15.
15.
#4: A nokia mint ceg a mai napig letezik.
A microsoft csak a telo reszleget vette meg.
A furi az hogy a nokiaazota nyereseges es a microsoft telo reszenek is kezd szaladni a szeker.
Ugy nez ki a vezetes volt a hulye (mint mindig).
A nokia meg keszul valami lagdroidos moslekkal.
14.
14.
#9: Őőő, most magadrol beszelsz?
13.
13.
Csoki80
#12: Nem feltétlenül érdemes új oprendszerre frissíteni egy régebbi telót, mert belassul....
12.
12.
SzDavid99
Ez tetszik! Jól össze van rakva és az ára is rendben van! Csak az MS nehogy eljátsza azt, mint a 7-ről 8-ra frissítéssel...
11.
11.
razipapi
#9: Biztos az "ujjabak" már jobbak . De annó nekem is egy Lumia 710 em volt. Megvettem. Rá 2 hónapra bejelentette a Microsoft WP8.0 update offos. Igy a telefonomon volt egy halott rendszer . Nesze neked 2 éves hűségnyilatkozat.
Nem birtam ki rá 12 honapra vettem egy iphone,-t( és igen nem vagyok fanboy ) és urambocsá de én sosem fogok más platformra rátérni csak az iOS.

10.
10.
EeRrTt
#4: Amikor megvette az okostelo részleget az MS, akkor a Nokia meghatározta, hogy meddig használhatják a nevet (ha jól tudom).
9.
9.
anarchoid
"best buy" HAHAHHAHAA sohatobbet microsoftos telot en nem veszek, szoptam vele eleget,
- atgondolatlan,
- korlatolt

ez a 2 szo jellemzi a platformot...
8.
8.
Birkazoli
#4: Lehet, hogy épp jó lesz az, hogy megváltak a Nokia névtől. Mert olyasmiket hallani, hogy kb 2-3 év múlva visszatér a Nokia név telefonokon, de Android-os rendszerrel már.
7.
7.
RangerFox
Na, a Snapi 200 és az Adreno 302-től nem dobom hasra magam, de az 1Gb ram dícséretes, szerinte megvan a következő telóm. (Feltéve ha ide is eljut egyszer..)
6.
6.
Dercsi
Makulátlan kis kézi készülék lesz! Remélem karácsonyra lesz rá valami jófajta akció! 30.000ft alatt lenne a lejobb ára :D
4.
4.
simon 555
Szerintem hiba volt megválni a Nokia márkanévtől.
A Nokiát mindenki ismeri, most erre behoznak egy újat ahelyett, hogy a hatalmas múlttal rendelkező nevet használnák.
3.
3.
Ebben az arkategoriaban meg csak fost kapsz androidbol.
2.
2.
"...A mögötte dolgozó hardver sem fog benchmarkrekordokat dönteni: Snapdragon 200 processzorral már a belépőszinten is rég találkoztunk, ."
Az lehet, hogy androidon kohog, de ott kohog a 8 magos 1,6 os is mert gane az os.
A win siman elvan a snapdragonon is.
Sot olyan jatek ami siman kerte az 1 gigat (vicsorogva ment 512-on) fosdroidon egy 520ason szaguld.
Szal nem kene az android vonallal hasonlitgatni.
Az egy hulladvany majd szepen rajonnek az emberek is.
Hogy a nagy "nyilt" os annyira jo es nyilt, hogy egyedul a google keszulekein haszanlhato.
Amugy jol neznek ki ezek a telok.
1.
1.
eszem
BestBuy lenne, ha meghagyták volna a 4"-os kijelzőméretet... Bár biztos néptelefon lesz mint az 520/525-ös darab. Amúgy először Ázsiában kezd majd.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...