A Twitch babérjaira tör a Steam

  • Írta: fojesz
  • 2014. december 3.
  • Bejelentés
Link másolása
Új fícsört mutatott be a Steamhez a Valve, a Steam Broadcasting lehetővé teszi, hogy más játékosoknak streameljük a játékunkat. Az újdonság bétastátuszban van, bárki kipróbálhatja.

Új szolgáltatást indított a Valve a Steamen belül, a Steam Broadcasting lehetővé teszi, hogy közvetítsd a játékodat másoknak, illetve te is megnézd mások közvetítését.

A működése borzasztó egyszerű, ha látod egy játékos adatlapján vagy a barátlistádon, hogy épp játszik valamivel, belekukkanthatsz a játékába, de a különböző streameket a játékok közösségi felületén is listázza a program. Közvetítőként természetesen megszabhatod, hogy ki férhet hozzá a streamedhez: a teljesen nyilvános adásokon túl lekorlátozhatod azokat a barátaidra is, illetve azon belül kérheted, hogy csak meghívásos alapon vagy a te jóváhagyásoddal jöhessenek nézelődni.

A streamelés opciója már elérhető a bétás Steam-klienst használóknak, ha te nem vagy köztük, de beugranál, a beállításokban a Beta Participation pontnál a Steam Beta Update opciót kell kiválasztanod. Hozzá kell tenni, hogy jelenleg a rendszer csak a streamelésre képes, a felvett videó rögzítésére nem, a streamelés pedig automatikus: ha játszol, és valaki elkezd téged nézni, elindul, és akkor áll le, ha nem néz senki, vagy nem játszol.

A streamelés kizárólag Windows 7 és Windows 8 alatt működik egyelőre.

9.
9.
anarchoid
En neha meg meg nezek egy ket game -rol kozvetitest (plane ha meg akarom venni) de most megalatabb lesz, van egy rakat gamma amit haverok jatszanak de sose volt afffinitasom beszerezni, most majd kedvetkaphatok hozzajuk ;)
8.
8.
Extol
Ez nem hülyeség, de megint olyasmi amit eddig is meg lehetett valósítani külső programmal
7.
7.
SLi
#4: igen, teljesen más a két dolog, mondjuk az a foci amit a haverokkal játszol meg mondjuk a bl csak nagyon halványan hasonlít, totál más élmény

ugyanez igaz a játékokra is, mondjuk a League, mintha teljesen más játék lenne amit te játszol, meg mondjuk az OGN vagy LCS
6.
6.
Necreon
#5: Szerk - Nem szóltam. Mire ide eljutottam az előző bekezdés tartalma valahogy kiesett.
5.
5.
Necreon
", a streamelés pedig automatikus: ha játszol, és valaki elkezd téged nézni,"

Ezt egy kicsit át lehetne fogalmazni fojesz? Mert ebből az jön le hogy a stream úgy automatikus hogy kikapcsolhatatlan, amit kétlek. De ha tényleg így van akkor az félelmetes, ha én nem akarok stream-elni akkor miért ne kapcsolhatnám ki?
4.
4.
Necreon
#1: Gondolkozz te el egy kicsit, mielőtt azt hiszed jogod van ítélkezni más felett mert olyasmivel tölti a szabadidejét amivel te nem tennéd. Hogy merek Korda Gyuris pókerközvetítést nézni a Sport1-en, amikor pókerezhetnék online (vagy cseréld ki focimeccs közvetítésre és a legközelebbi pályára). Te sem gondoltad komolyan remélem.

Én speciel százszor szívesebben nézek egy profi kommentárral ellátott League of Legends bajnokságot éjjel zsinórban akár 3-4 órán át, sem mint játsszak magával a játékkal ami amúgy bármikor elérhető, ráadásul igen jó eséllyel idiótákba futok mert a jobbak igen nagy részéből tevődik össze az a 120-150 ezer (!!!) néző amit ilyenkor a RIOT csatornáján láthatsz.
1.
1.
markoci555
Eddig sem néztem ilyeneket, akinek arra van ideje, hogy játék helyett azt nézze más játszik, az gondolkozzon el egy kicsit...
Itt főleg a lol és dota cuccokra gondolok, akiket több tízezren néznek és egy menet nem tudom, mondjuk fél órás... megnézel kettőt és ott tartasz, hogy nézhettél volna inkább egy sorozatrészt bármiből.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...