Igazi nyitott világban játszódik a Final Fantasy XV

  • Írta: zoenn
  • 2015. január 23.
  • Hír
Link másolása
Ha azt hitted, hogy csupán sarkítottak a Square Enix illetékesei, amikor korábban nyitott világú címként emlegették a Final Fantasy XV-öt, akkor tévedsz. A JRPG tényleg ilyen lesz, nem pedig zónákra osztott valami.

A Final Fantasy XV direktora, Hajime Tabata a Gamespotnak adott interjújában elmondta, hogy a készülő szerepjátékuk teljesen összefüggő világban játszódik, magyarán a nyitott világú jelző teljesen helytálló. Manapság számos fejlesztő dobálózik a kifejezéssel, de teljesen indokolatlanul, hiszen a több nagyobb zóna még nem valódi nyitott világot takar.

A játék világát gyalogszerrel, autóval vagy egy vonattal is bejárhatjuk, ráadásul töltőképernyők bámulása nélkül. A FFXV a Grand Theft Auto V-tel és a Skyrimmel áll rokonságban, semmint a Dragon Age: Inquisition és a Destiny "hamis" nyitott világával.

Persze ettől még nem céltalanul bóklászunk a pályákon, a korai sztoriküldetések fogják a kezünket, hasonlóan a korai Assassin's Creedekhez. Ha távolra merészkedünk, ne csodálkozzunk azon, hogy magas szintű ellenséggel találkozunk.

A "valóságon alapuló fantasy" helytálló jellemző. A fantáziavilág és a realitás kéz a kézben jár, a játék városait valós metropoliszok ihlették: Shinjukura, Havannára és Velencére hajazó jegyek is felismerhetőek lesznek. Ám ennek ellenére a FFXV még mindig egy klasszikus Final Fantasy-játék és megfordulunk majd "ijesztő és kaotikus" kazamatákban és talán léghajókkal is találkozunk.

A Final Fantasy XV PS4-re és Xbox One-ra jelenik meg. Pontos megjelenési dátum még nincs.

22.
22.
Pain
#19: A Crisis Core kicsit újragondolt harcrendszerét fogja használni. Vagyis nem a körökre osztott változat lesz.
21.
21.
Chrysh
Hát a Res. Evil mellett ez a másik játék ami sokakkal ellenben nem az esetem...

Az ilyen JRPG-knél az zavart mindig, amikor megnéztem egy-egy trailert, hogy ott küzdenek az emberkék egy monstre nagy ellenféllel szemben, és te csak skilleket nyomhatsz el, aztán nézed mi történik...szóval hiába lesz elméletileg hack n slash, a másik probléma, hogy ha még tetszene is a következő rész, halvány lila gőzöm se lenne az előzményekről...
20.
20.
DollSyndrome
#19: A hp csíkra gondolsz jobb oldalt? Még jó :) Azt akartam mondani, hogy real timeba megy a fight nem körökre osztott mint a régi részekben. Tehát nem az van, hogy kiválasztod azt hogy attack, azt belekúr egyet az ellenbe, ha meg a magicket ellövöd a tűzlabdát. A felvételen is látod, hogy dodge-ol mint állat ne találja el az ellen, azt meg szétcsapkodja meg nyomatja rá a skilleket, amik meg gondolom bal oldalt vannak, mert a KH-ban is oldalt van a gyors menü. http://youtu.be/sVcbyeJd2Uk?t=1m27s
19.
19.
godach
#18: Hát ebben a gameplay-ban https://www.youtube.com/watch?v=IJrXCfVKXEA itt mennek a csíkok oldalt, mint a jol megszokott FFekben. Szerintem ezzel a hagyománnyal nem fognak szakítani.
A Kingdomot egyáltalán nem ismerem, Skyrom és D3-mal még nem játszottam. Előző részekkel természetesen igen,
18.
18.
DollSyndrome
#6: Olyan lesz mint a Kingdom Hearts. Van egy terület, kolbászolnak az ellenek rajta odamész nyomkodod az ütést, közben elugrálsz az ellen támadásai elől, azt ha elfogy a hp-je kipurcan. Mintha Devil may cry-oznál, csak itt fegyverek a páncélok és a szintek befojásolnak mindent. Vagy mondhatnám példának a Skyrimet is. Vagy még a diablo 3-at is.A lényeg, hogy nincs körökre osztva meg semmi. Ami jó, mert pörgős.
17.
17.
patka21991
Én egy Final Fantasy 9 jellegű FF-el játszanék újra. Nekem az az atmoszféra, a világ, a történet és a barátságos/vicces/mogorva karakterek... Csodálatos volt.
Egyébként ez az új FF tetszik ránézésre.
16.
16.
DON GONDOCS
#14: legalább virtuálisan elkenném a száját, mert ez a kölyök szégyen a vidojátékosokra nézve.
14.
14.
godach
#12: Ilyen hozzáállással és szöveggel, még komolyan lenne kedved együtt játszani ezzel?
10.
10.
giga321
Egyik legjobban várt játék nálam.
9.
9.
equinox42
#7: Ó, igaz.
Ezt most bekaptam..
6.
6.
godach
#5: Én ahogy elnézegettem, szerintem ugyan az az időre osztott stratégia (bocs, nem tudom a hivatalos nevét) mint eddig, csak itt nem állnak egy helyben, hanem mozognak közben.
5.
5.
Raptor X
FF VII-tel ´98-ban játszottam, PS1-en.
Azóta se találtam jobb játékot.
Amire kíváncsi vagyok, hogy oldják meg a harcot?
3.
3.
godach
#2: Szerintem valamelyik régebbi résszel, ami megjelent tehetnél egy próbát. Hidd el, hamar bele lehet jönni és nem az a hardcore RPG. Ha nem vagy ellene a stílusnak, akkor biztosan tetszeni fog.
2.
2.
equinox42
Nem ismerem a Final Fantasy világát és sosem mélyültem bele, mert úgy gondoltam hogy körülményes lenne megismerni már az eddigieket.Na meg nem is fogtak meg az eddigi játékok, amiket láttam.
Azonban ebben az epizódban nagyon szívesen elkalandoznék.
Persze amíg PCre nem jelenik meg esetlegesen, addig ez nem fog sajnos megtörténni.
1.
1.
godach
Mint amit mondtam máshol is. :
A Final Fantasy mindig képes volt az indítás után olyan csodálatos világot elénk tárni, aminek nem csak tartalma, hanem múltja és ezzel együtt értékes, rajtunk múló jövője is van. Ezek a játékok mindig eltérnek egymástól és mégis mindig érezhető a hasonlóság bennük.
Legyen az fantasy vagy cyberpunk környezet, mindig azt érzed hogy itt már jártál és tudod mit kell tenned, viszont mégsem érzed azt, hogy ismétlődne valami is. A tálalás frenetikus, mint ahogy az FF világai is.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...