Hasznos alkalmazások szűnnek meg PS Vitán

Link másolása
Két hasznos alkalmazás is megszűnik PS Vitán: a Maps-et és a YouTube-ot sem támogatja már tovább a Sony. A tavaszi hónapok folyamán mindkét program eltűnik a kézikonzolról.

A Twitteren jelentette be a Sony, hogy két alkalmazás támogatása is megszűnik PS Vitán. Az egyik a YouTube app, mellyel a népszerű videómegosztót érhettük kényelmesebben. A másik a Maps, mely a PS Vita alapprogramjai közé tartozott eddig.

Mindkét alkalmazás működik még egy ideig, de a YouTube-ot már levették a PS Store-ból, véglegesen április 20-án szűnik meg. A Maps kicsit hamarabb, valamikor márciusban fog törlődni egy frissítés alkalmával. A térképhasználat miatt a Near szolgáltatás egyes funkció is megszűnnek.

A Sony nem indokolta meg, hogy miért tűnnek el ezek az appok, alternatívaként a PS Vita böngészőjét ajánlja, melyből mind a YouTube, mind a térkép elérhető. 

30.
30.
myrte
#29: Anno, megjelenés után nem sokkal megvettem a 3ds-t. Mindenki lehúzta a sárga földig, hogy ilyen hardverrel nem lehet sikeres. Másfél évig csak a Nintendo címeket lehetett rajta megtalálni. Beindult a biznisz, aztán most meg csak úgy záporoznak a címek. Ráadásul bekerültem abba a körbe, aki megvehette az új 3ds-t hamarabb a megjelenés előtt. Teljesen elégedett vagyok vele. Tökéletesítették a ketyerét.
A sonynak se kellett volna ott hagyni 1 év után. Ha ontották volna az exkluzívokat, akkor nem porosodna a polcon és mindenki happy lenne. Ilyen tendenciával ki merné megvenné az új ketyeréjüket? Szintén megjelenéskor vettük meg, hogy majd milyen ?asza lesz. Jah, mégsem...
29.
29.
cannondale
#24: Sonyban folyamatosan csalodok, kezdek gondolkozni a pc-n. (lap-top)
28.
28.
RangerFox
A YT-t sajnálom. Amúgy az az indok, hogy a google a Flash helyett HTML5 alapokra szeretné helyezni a YT-t, amit a Vita alap böngészője támogat, így nincs értelme megtartani az alap, flash alapú klienst-
27.
27.
p3ti
#15: Én nekem is van, és nem azt várom el hogy vegye fel a versenyt, hanem azt, hogy a Sony egy kicsit jobban törődjön a masinával. Ottvan pl. a 3DS - folyamatosan jönnek a jobbnál jobb belsőfejlesztésű sikercímek.

PSV -re meg szinte semmi ígéretes nem érkezik. Mintha nem is létezne a masina - érthetetlen.
26.
26.
NECROSMOKE
#24: Persze, hogy lehetTV-re kotni. Ott a PS TV
25.
25.
NECROSMOKE
Kovezzet meg, de szerintem a PSVITA-an a youtube meg a facebook a legszarabb app. En mindig browserrol youtube meg facebookozok.
24.
24.
PS4jacksony
A vita remek kis gép.... Lett volna ha nem olyan pici kijelzővel dobják piacra. Ráadásul még TV re sem lehet kötni.
Na majd a Vita 2 ben pótolják a hiányosságokat :)
22.
22.
Naridar
Ha legalább nem 4x annyiba kerülne a memóriakártya mint az azonos méretű (és átlagosan 2-3x gyorsabb) microSD. A gép hardvere elképesztően erős, a legerősebb játékos tabletekkel (Shield, Surface) van egy szinten és akár a PS360 generáció portjai is elfutnának rajta, ehhez képest hagyják parlagon heverni és az utóbbi hónapokban a Minecraft-on, Child of Light-on meg a Disgaea 4-en kívül más kiemelkedő játékot nem láttam rá. Kingdom Hearts HD portok kézenfekvőek lennének (ha már a FFX HD portok megjelentek), DMC, Metal Gear Solid, vagy akár egy Shadow of the Colossus remake!

Ehhez képest a 3DS-re még az új évben is fog jönni érdekes játék: a Fire emblem, a Project S.T.E.A.M., az Etrian odyssey V és mystery dungeon, a Bravely Second, a Monster hunter 4, az Ironfall, a Steamworld heist, a Xenoblade és még sorolhatnám. Vitára már csak abban reménykedem hogy feltörik és ki tudom próbálni azokat a játékokat amik érdekelnek de nem mernék azonnal pénzt adni értük.
21.
21.
Yanez
A Maps egyszer nagyon kirántott a kakiból, amikor egy címet kellett megtalálnom, és nem volt nálam a navigátorom. YT-t gyakran használom, de ha neten keresztül is elérhető, nem gáz. Tulajdonképpen a Maps-et sem fogom hiányolni. Az eltűnések oka viszont engem is érdekelne.
19.
19.
PaprikaJancsi
Azért mobilokra/tabletekre is vannak jó játékok, persze úgy kell megtalálni, mint tűt a szénakazalban. Monument Valley, Modern Combat, Hitman GO és stb.
18.
18.
kriszvandaar
Ne maaaar...
17.
17.
Dom Q
Azt olvastam hogy youtube valami lejátszót cserél. Szóval lehet hogy még vissza tér. Én szeretem ezt kis gépet. Mondjuk lehet hogy ez egy taktika a SONY részéről.
16.
16.
myrte
#15: Szerintem jogosan várjuk el. Azzal reklámozták, hogy majd jönnek azok a nagy AAA címek, mint az asztali konzoljukon vannak jelen. Pakoltak is alá egy nagyon jó hardvert. Ehhez képest csak a semmit kaptuk. Nem támogatják. Csináltak belőle egy plusz kontrollert a ps4-hez. Nem csodálom, hogy szomorúak vagyunk emiatt.
15.
15.
mamgu
Hát én nem bántam meg nincs rá havonta valami jó, de nekem ott van rajta a klasszikus három TR. Jak meg a ratchet széria én már attól is be vagyok tojva a gyönyörtől, hogy ezek bárhol velem vannak és ezenkívül néha vannak rá egész jó dolgok is Fez, Knytt, Race the sun, a Velocity-k a régi az új, Dead Nation is van rá, Unfinished Swan, Minecraft, Limbo, Killzone, én nem is értem mi a baj, szerintem hibásan mindenki azt várja el tőle, hogy a nagy gépekkel vegye fel a versenyt játékfelhozatalban, de ez nem arra való.
14.
14.
aordog
Na, akkor remélem hamarosan nekem is lesz egy. Én adok 25-ezret egy patika állapotúért 4GB SD kártya legyen hozzá meg egy Uncharted szintén kifogástalan állapotban. Valaki menekûl tôle ennyire :)
13.
13.
shatterhand
Hú, de örülök, hogy hamar túladtam ezen a gépen. Igazából nem is értem mire lenne jó. Killzone, uncharted nagygépre való. Csöppet sem érdekel kisgépen. Mostani felhozatal meg tele van indie illetve japó cuccokkal. Na ezek jönnek dögivel.
Youtube állat volt. Nagyon jó minőségben tudtam nézegetni videókat. Ja ilyen alap filmnézés meg ugye felejtsem el, azt se lehetett ezen a gépen.
Úgyhogy drága, kihasználatlan, réteggép ez. Aki japó cuccokért van oda ,na annak megéri. Mindenki másnak max, ha van fölös 25ezre. Annál többet nem ér.
12.
12.
n_ben007
Igazából érthető több szempontból is, mert szerencsétlen Sony-t kegyetlenül ki akarják túrni a piacról, nem éri meg nekik már a telefonok tervezés/gyártása sem. Nem véletlen, hogy a telefonokkal ki akarnak szállni a piacról... A legjobb készülékeket temetteti el a világ a Samsung meg a hasonló retardált cégek éltetése miatt.
11.
11.
Raizen25
úhhhh de gáz nekem is van 1 a ps4 mellett, már el akartam adni , mondjuk most fél évig hasznát fogom venni de utána már semmit nem fogok érte kapni ,nagy hiba volt megvenni :S
10.
10.
dcba
#7: Ezert halt meg a handle piac, mert az emberek akkor igenytelenek, h beerik a freemium jatekokkal, 10 evvel ezelotiek portjaval ill nehany olyan jatekkal, amik 5-10 perc utan a csilli villi grafikan kivul nem ajanl semmit mint pl ez a fortelem:

https://www.youtube.com/watch?v=vQEW_NEzvh8

Aki jatszott pl a Killzone-nal vagy a ressistance-el Vitan az pontosan tudja, h ilyen jatekok sosem voltak telon, ergo nem lehet egy napon emliteni a Vitat es a telefont/tabletett.

En imadom a Vitat. mert ami jatekom van ra azokkal szivesen es sokat jatszottam, de mostanra mar csak lemerulve pihen a fiokomban, mivel nem jon ra semmi jatek es amik kint vannak azokat is horror aron aruljak. Amugy is nevetsegesnek ereztem azt, h egy jatek nagygepes verziojanak a butabb kiadasat azonos aron arusitottak, mint pl a Batman origins aminek a Vita verzioja pontosan ugyanannyiba kerult mint a PC/PS/Xbox verzio, ellenben 4 ora alatt kijatszhato volt es semmi nem is osztonzott az ujrajatszasra. A Sony nagyon elcseszte a Vitat es ez engem melysegesen elszomorit.
9.
9.
strike19
#8: Azt mondták nem akarnak több időt szentelni a youtube appnak.Most egyeztettünk a youtube-bal és biztosítottak abba hogy HTML5-be tökéletesen müködni fog böngészőn keresztül.Ezt az IGN olvastam.
8.
8.
mamgu
De ha már megvan megcsinálták miért fáj nekik, hogy van? A mapsot nem de a tubot azért néha használtam a böngésző szerintem inkább gyengébb a baszom pici ui-vel, így biztos, hogy a tubot se fogom már használni majd ahogy a böngészőt se nagyon.
7.
7.
strike19
A kézi konzol piac haldoklásért a mobil piac felelős.
Régen ha játszani akartál az úton lenni kellett egy PSP-dnek vagy DS ,GB stb.
Ma elég egy okos telefon vagy tablet.A legtöbb nem akar 40 000 Ft kidobni konzolra inkább játszik gagyi freemium játékokkal.
Én nem játszok telefonon mert a érintő képernyővel nem lehet normálisan játszani.
6.
6.
tardisen98
És ezzel a kézikonzolok (aki nem hiszi, annak mondom, hogy a telefon nem konzol) harcának győztese a Nintendo. :)
5.
5.
pocok6464
Én nem értem a sonyt a legjobb kis kézi gép ami a piacon Meg található és mégis igy elhanyagoljak ezt a jo gépet. Akkor meg minek jelent meg. Ha se jatekot nem keszitenek hozzá plus a programokat is elveszik a felhasználóktól.
4.
4.
Effecta
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...