GDC 2015: Jövőre érkezik a Project Morpheus

  • Írta: zoenn
  • 2015. március 4.
  • Hír
Link másolása
Az ígéreteknek megfelelően a Sony megmutatta a VR-szemüveg legújabb prototípusát az idei GDC-n. A kütyü jelentősen javult tavaly óta, a kereskedelmi változat 2016 első felében landol a boltokban.

A Sony pont egy éve leplezte le a VR-szemüvegét, a Project Morpheust. A vállalat elmondása szerint azóta sokat változott a technológia, de nagyobb lett az elvárás is, lévén több cég is előállt a saját megoldásával.

A cég mérnökei nem unatkoztak a színfalak mögött, a legújabb prototípus már csaknem a végleges állapotokat tükrözi. Ennek megfelelően az új verziót OLED képernyővel szerelték, amely 1920xRGBx1080-as felbontásra képes, minden képpont vörös, zöld és képksub-pixelből áll.

Talán a legfontosabb változás, hogy a Project Morpheus immáron 120 Hz-es képfrissítéssel bír. A Sony Worldwide Studios elnöke, Shuhei Yoshida szerint a 120 képkocka per másodperces sebesség a legideálisabb a VR-játékokhoz.

Ennek megfelelően a PlayStation 4-et is felkészítették a 120 Hz-es játékok futtatására, noha az ezzel kapcsolatos részletek jelenleg még nem ismertek. A konzol rendelkezik egy olyan szoftveres funkcióval, amely a 60 fps-sel futó játékokat 120 fps-esre alakítja át.

A késleltetést sikerült a felére redukálnia a Sonynak, így a VR-szemüveg esetében az 18 ezredmásodperces. Az 5,7 hüvelykes kijelző mintegy 100 fokos látómezővel rendelkezik. A kütyüt immáron kilenc tracking LED-del látták el, amely hárommal több, mint az előző prototípusnál.

A Project Morpheus 2016 első felében landol a boltokban. Az ára még nem ismert.

20,2 millió példánynál jár a PlayStation 4

A GDC 2015 keretében a Sony bejelentette, hogy immáron 20,2 millió PS4-et adtak el világszerte. Január óta 1,7 millió konzol talált gazdára, így újabb mérföldkőhöz érkeztek. Az SCE vezérigazgatója, Andrew House megköszönte a rajongók támogatását.
6.
6.
ADMlN
Minek 120Hz-es megjelenítő egy olyan konzolhoz ami legjobb esetben is csak 60fps-t tud,de többnyire csak 30-at?
1.
1.
Zuzda18
120 képkocka...aham...és mi fog ilyen sebességgel futni? Stardust?Azt más nem.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...