The Witcher - ilyen is lehetett volna

  • Írta: fojesz
  • 2015. május 26.
  • Érdekesség
Link másolása
Már megint egy hír, ami a The Witcherrel foglalkozik, ez viszont egy picit "más" lesz, és a CD Projekt egy korábbi projektigazgatójának köszönhetjük: gameplay videón a The Witcher első prototípusa.

Mint azt Ryszard Chojnowski az alábbi videóban kifejti, a The Witcher játékadaptációját eredetileg egy izometrikus akció-szerepjátéknak szánták, amit a Diablo és a Baldur's Gate: Dark Alliance ihletett. A játék alatt a Mortyr című borzalom motorja futott, a főhőse pedig nem Geralt lett volna, ő csak NPC-ként szerepelt a kezdeti tervekben - a játékos helyette saját karaktert készíthetett.


A videóban látható demó 2002-es egészen pontosan, és abból a célból készült el, hogy a kiadóknak tudják mutogatni. Természetesen meglehetősen kezdetleges darab, többek között fejlődési rendszer sincs még benne, és egy egyszerű párbeszédrendszert is úgy kellett belegyúrmázni. Chojnowski szerint a játék ezen változatát végül 2003-ban kaszálták el, és elmondása szerint őskáosz volt körülötte: a csapatban széthúzás volt, mindenki más-más elképzelés mentén akarta megvalósítani a projektet, ami természetesen rányomta a bélyegét a munkára.

9.
9.
pszihoapu
#2: :-/
hat ha az elsot ismerned, tunnad hogy qrvara nem a grafikaval adtak el. "you know nothing, john snow!" so STFU!

amugy lehet meg jo is lett volna noname heroval (lasd gothic1) de sztem a rajongotabor foleg Geraltnak koszonhetoen jott ossze. mondjuk az a lassitott felvetelre hajazo animacio iszonyat rossz.
8.
8.
Az a Witcher amit ma ismerünk azért klasszisokkal jobb, de ha ilyen szinten megvan, egy félig-meddig indie spinoffként én el tudnám viselni ezt is abban a világban. Ennél sokkal rosszabb Kickstarteres gyűjtések is vannak, sőt... A Steam-en is rengeteg sokkal gagyibb indie játék található. Ez gyöngyszem lenne a sok disznó között.. :)
7.
7.
Eddie Krueger
Speciel nekem tetszett volna. A Falloutokat is jobban csíptem top-down nézetben.
Ugyan, ahogy a pali mondja elég "sluggish" az egész, de valószínűleg ezen azért csiszoltak volna még.
6.
6.
PaulMarloW
De jó hogy nem ilyen lett
4.
4.
izolee69
#2: 2002-ben ez akar meg jo is lehetett volna.
3.
3.
DON GONDOCS
Ezt már valahol láttam, régebben.
2.
2.
#1: Hat igen igy nehezebb lett volna a grafikaval eladni az egysegsugaru default johnnyknak.
Viszont a jatek lehet egy dekaval se lett volna rosszabb.
1.
1.
crytek
Juj de jó hogy nem ilyen lett okádok rögtön
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...