E3 2015: Nem csinál PS Vitás AAA-játékot a Sony

  • Írta: fojesz
  • 2015. június 17.
  • Hír
Link másolása
Aki abban reménykedne még, hogy a jövőben betalálja a PlayStation Vitát egy újabb Killzone vagy Uncharted, nos, ne tegye: Shuhei Yoshida (újra) leszögezte, hogy egy stúdiójuk sem dolgozik PS Vitás AAA-címen.

Még a liveblogunkban is megjegyeztük, hogy mennyire nem mutogatta a PlayStation Vita kínálatát a Sony, a műsorban (egy-egy multiplatform fejlesztést nem számítva) csak egy gyors videomontázs jutott csak a kézikonzolos fejlesztéseknek.

Shuhei Yoshida, a Sony Worldwide Studios elnöke az IGN-nek mondta el, hogy ennek az a nagyon egyszerű oka, hogy már így is sűrű volt a show, nem fértek bele a PS Vitás játékok. Ettől függetlenül lesznek jó játékok szerinte a Vitára, elég a most bemutatott World of Final Fantasyre, a Volume-ra vagy a Super Time Force Ultrára gondolni.

Viszont lesz, ami biztosan nem lesz már Vitára: Yoshida szerint egyetlen csapatuk sem fejleszt AAA-játékot a kézikonzolra, és azt mondta, valószínűleg a jövőben sem készül majd ilyen projekt náluk. Yoshida már korábban is emlegette, hogy inkább a külsős fejlesztőkben és a kisebb címekben bíznak a továbbiakban, de ennek is megvan az oka (kifogása?).

"Mikor elrajtolt a PSP, óriási dolog volt az emberek számára, hogy PS2-szintű, de hordozható játékokkal játszhatnak. De aztán bemutatkozott a PS3, és az emberek elvárásai a csúcsminőségű grafikával kapcsolatban túlnőtték a PSP képességeit" - mondta, majd hozzátette, hogy ezek után az izmosabb játékokat könnyebb volt az asztali konzolokon életre kelteni. Most ugyanez történik szerinte, és az ő stúdióik is a PS4-re koncentrálnak inkább.

4.
4.
maktub
Az elérhető PS1 klasszikusok is nyomhatnak a latba, habár, ahogy néztem, a Sony ezeket se erőlteti túlzottan az utóbbi időben.
2.
2.
dcba
csak az az erdekes, h anno pspre egy raklap jo AAA cimmvolt, mig szegeny Vitara keszult kb 2 exkluziv cim es ment is a levesbe. A sok mobiltelefon szintu ganet nem szamolom, akkor ott az Uncharted, a ressistance es a killzone emg a Mortal, az Injustice es a Street fighter ami er vmit. Azert kb 4 ev alatt ez igen karcsu.
1.
1.
KeXxX
Ennek ellenére én úgyanúgy veszek majd egy Vitát hamarosan. Sok jó cím van rá amit szívesen végigtolnék, és a konzolban van bőven lehetőség. Utazás során, akár este vagy remote play-ként is marha jó lehet, főleg ha valaki elfoglalja a tv-t :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...