GC 2015: Végre jöhet a WarCraft 4?

  • Írta: Shifty
  • 2015. augusztus 12.
  • Érdekesség
Link másolása
Az IGN mikrofonvégre kapta a StarCraft II: Legacy of the Void producerét, Tim Mortent, aki a vele készített interjúban elmondta, nem tartja elképzelhetetlennek, hogy a csapat következő játéka egy új WarCraft legyen.

Közel másfél évtizede várják már a rajongók, hogy a WarCraft univerzuma ne egy újabb World of Warcraft kiegészítővel bővüljön, hanem egy újabb, teljes értékű, számozott iterációval. Nagyon úgy néz ki, hogy a StarCraft II: Legacy of the Void megjelenése után akár még sor is kerülhet erre.

Az IGN még Kölnben interjúzott egyet a StarCraft II: Legacy of the Void producerével, Tim Mortennel, aki elárulta, ugyan még mindig rengeteg potenciál van a StarCraft univerzumában, nem ez az egyetlen opció számukra.


Morten megerősítette, hogy ugyan a Legacy of the Voiddal lezárul a három részesre szabdalt StarCraft II-ben megismert szereplők története, de ez közel sem jelenti a StarCraft végét. Ugyan a csapatnak még nincsenek egyértelmű tervei, de rengeteg potenciál rejlik még az univerzumban, rengeteg új történetet lehet még elmesélni, de közel sem biztos, hogy a Legacy of the Void megjelenése után is a StarCrafton fognak dolgozni.

A csapat ugyanis tisztában van vele, hogy rengetegen szeretnének egy új WarCraft RTS-t is, így amint végeztek a Legacy of the Void fejlesztésével, biztosan össze fognak ülni, megbeszélik, mi legyen a következő lépés, mi lenne az a projekt, ami igazán inspirálná a gárdát. Könnyen lehet, hogy végül ez mégis egy új StarCraft lesz, de nem kizárt, hogy a WarCraft kap egy új részt vagy akár egy teljesen új játékon kezdenek el dolgozni. Ahogy Morten mondta, bármi megtörténhet.

19.
19.
dennis123
#18: Warcraft 4 oldal: http://warcraft4.us
18.
18.
warcraft4beta
Warcraft 4 beta letöltés: http://warcraft4beta.blogspot.com
17.
17.
balint23h
Csak a wow sztoriját hagyják figyelmen kívül.
16.
16.
Yetikoma
Bejelentés bejelentése (1 év múlva ) hivatalos bejelentés (4-5 év megjelenés) megjelenés eltolódik "MErt mi csak kész és igazán Blizzard cuccot adunk csak ki. (1-2 év várakozás) NA most már nagyon ott van a játék, de a hosszú fejlesztési idő miatt a grafikus motor meg az animáció és az MI kicsit már poros (1,5 múlva meg is jelenik a játék) fél év bétázás után.
8- 10 év múlva játszhatunk is vele.

Röviden a következő hír amit elolvasok ezzel kapscolatban a teljes játék tesztje :)
15.
15.
Ooorky
Ha a Grey Goo gyenge próbálkozás, akkor az SC 2-t nem tudom minek kellene nevezni. A sztori iszonyat szánalmas volt, az hogy a multija e-sport az meg annak köszönhető, hogy a Dota 2-höz hasonlóan a készítők marketing pénzt oda tolták bele, mivel hatékonyabb, mint a hagyományos reklámok.
Persze lesz Warcraft 4 és a szokásos Blizzard hype el is fogja adni, sőt lesznek olyan emberek is akik üvöltve fogják védeni kedvenc pénzgyűjtő vállalatukat, függetlenül a végső produktum tényleges minőségétől.
14.
14.
Elyas
A mobákat bárki játszhatja, kevés tudással is jól el lehet szórakozni vele. Én rtsből a Warcraft III at, age of empire III és az empire earthot játszottam. 1. mentem emberek ellen akkor nagyon elvertek. Én a story miatt játszom nem vagyok kifejezetten jó bennük pl egy starcraftot nem tudnék játszani. Én stratégának egész jó vagyok a.gyorsaságom hiányzik h egyszerre csináljak 4 fajta egységet, építsek meg fejlesszek
13.
13.
br1Koo
#12: Itt nem csak arról van szó, hogy e-sport én például az rts-eket imádtam gép ellen is játszani (Warcraft 2, Total Annihilation, Total Annihilation: Kingdoms, Age of Empires). Persze az egyértelmű, hogy sokkal nehezebb felépíteni egy hadsereget, mint egy csapatot feltápolni. Mondjuk gondolom rohadtul izgalmas, én sose játszottam ember ellen rts-t (akkoriban még nem nagyon volt netem, azóta meg nem játszottam rts-el, pedig a Supreme Commanderen gondolkoztam, mert a TA nagy kedvencem volt).
12.
12.
Lorthirash
#11: A műfaj azért nem olyan népszerű mint a moba mert egész egyszerűen 1000 szer nehezebb műfaj mint pl egy moba.
A StarCraft multija hogy úgy mondjam nem annyira casual.
11.
11.
Lorthirash
#9: Ez azért van mert nem követed a StarCraft 2 történéseit.
10.
10.
Shannaro
RTS-t még annyira nem szerettem, mint a Warcraftot. Lehet, hogy furán hangzik, de sokkal nagyobb átéléssel játszottam, mint a WoW-ot. Én erőteljesen várom, hátha rászánják magukat, és elkészítik a 4. részt.
9.
9.
jani091
#7: Ami meg az e-sport részét illeti: fogalmam sincs. Sosem érdekelt igazán. Laikusként csak azt látom, hogy a koreaiakon kívül nem veszi senki komolyan és különösebben nem is híreznek a dolgokról.

http://wcs.battle.net/sc2/en/?utm_source=battle.net&utm_medium=internal&utm_campaign=wcs&utm_content=sc2-nav#schedule

Ezzel szemben egy DOTA2 vagy egy LOL bajokságról szinte havonta lehet hallani.

8.
8.
jani091
#7: Az a "picit kevesebb" elég enyhe kifejezés. Mióta a C&C-t franchise-t kicsinálta az EA, azóta nem született Klasszikus RTS a starcraft 2-n kívül. Akadnak gyenge próbálkozások: PL grey goo, meg a most béta fázisban lévő act of agression, de ezekről is csak kb azok tudnak, akiknek a szívül csücske az RTS.

7.
7.
Lorthirash
Az igaz hogy picit kevesebb az RTS mint régebben de hogy halott lenne, az ostobaság.
A StarCraft II kifejezetten jól megy ,egy befutott e-sport.
6.
6.
headhunter86
#4: A moba csak RTS alapokon fekszik, de nem RTS! Nagyon felhígult a játékipar.
Én nemrég újra elővettem a StarCraft II-t, de egy Warcraft-ra is bármikor vevő vagyok, 3-mat imádtam.

Nem találom logikus lépésnek Blizzard részéről, hogy StarCraft-tal mennének tovább. 5 éve Starcraftozunk, Warcraft meg nagyon régóta pihenőn van. Itt az ideje leporolni. Ők is jobban élveznék szerintem. Na majd kiderül.
5.
5.
Stranger
#2: Pedig lenne rá igény... Ott a Total War széria ahol 1-2 évente adnak ki új játékot és úgy látszik megéri nekik.
4.
4.
br1Koo
#2: Ezzel egyetértek, de ne felejtsük el, hogy gyakorlatilag a moba játékok is az rts-en alapszanak, és ugye a moba egyre népszerűbb. Nemtudom ez mennyire befolyásolná az érdeklődést, de azért a Warcraft-nak elég nagy neve van hozzá, hogy az emberek felkapják a fejüket(mondjuk a mostani generáció már kb nem is tudja mi volt az igazi Warcraft, a wow előtt..)
3.
3.
DarkLord
#2: Azért egy Warcraft 4 bevonzaná az embereket hidd el. Az én veterán korosztályát, azért, mert évek óta várja már (nekem kimaradt a teljes WoW egy percet sem játszottam vele nem is érdekelt soha, de egy Warcraft 4-ért tűzbe mentem volna bármikor és a mai napig is). A Warcraft 3 és a kieg-je top játék mai napig. A fiatalokat megint csak bevonzaná hisz azért még is csak Warcraft néven fut, amely bármilyen ártatlan lelket is érdeklődésre bírna :) Szerintem meg hatalmas siker lenne a játék ebben biztos vagyok.
2.
2.
jani091
Én örülnék, egy új Warcraft RTS-nek, de elnézegetve az utóbbi 5-6 évet, nem vagyok benne biztos, hogy bele mernének vágni egy újabb AAA kategóriás RTS készítésébe.

Úgy érzem, hogy még a Starcraft 2 is nyűg nekik. Az RTS műfaj közel sem olyan népszerű már, mint 10 évvel ezelőtt, amikor még szinte évente adtak ki új címeket a kiadók ebben a műfajban. Az utolsó RTS játék, ami nem stacraft volt és komolyan lehetett venni az a Red Alert 3-volt 2008-ban, ami ugye nem ma volt.

Az RTS is lassan arra a sorsra jutott, mint a point'n'click kalandjáték: kiszorul a mainstream-ből és egyre inkább rétegjáték lesz.
1.
1.
DarkLord
NEEE! Erről pofázok már 500 hír alatt itt évek óta, hogy egy Warcraft 4 bejelentést várok már...mondjuk most is hiányoltam írtam is ide, de látszik, hogy agyalnak azért rajta, nagyon kellene az biztos.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...