Portal 2 PC, PlayStation, Xbox

The cake is a lie - tudtuk meg a Portal első részéből, most azonban jön a második rész, mely még több kihívást tartogat majd főhősünk számára. A játék DLC-kkel is rendelkezik, ezek ingyenesek.
1306861113

Élen nyitott itthon a The Witcher 2

Nem meglepő, hogy a lengyel felebarátaink által fejlesztett The Witcher 2 szépen kezdett itthon: már az első rész is nagy népszerűségnek örvendett anno, sőt az a folytatás sikerére újból bekerült a PC-s toplistára. A felhozatal alaposan átalakult, több új cím is bekavart a szokásos slágerjátékoknak.
1306238400

Hazai toplisták: élen a FIFA 11

Nem igazán volt olyan komoly megjelenés az elmúlt időszakban, ami megütötte volna szintet: legalábbis a hazai játékeladási toplistákét, a rangsor ugyanis gyakorlatilag alig frissült, és inkább régi címek törtek előre. Az élen a FIFA 11 végzett, amely így még a World of Warcraftot is lenyomta.
1305784800

E3 2011: Valve: nincs bejelentenivaló az E3-ra

Különösen izgalmasnak ígérkezik a mostani E3, hiszen várjuk, hogy a Nintendo leleplezze a Wii utódját, s ezen kívül rengeteg nagyágyú is be fog mutatkozni. De egyik sem jön majd a Valve háza tájáról, Gabe Newell cége ugyanis nem lesz jelen a kiállításon, nincs mit bemutatniuk.
1305612000

A legfrissebb hazai játékeladási toplisták

Kicsit megkésve, de szállítjuk nektek a legutóbbi hazai játékeladási toplistákat. Az összesített felhozatalban nem történt sok meglepetés, csak egy-egy platformon volt egyáltalán olyan új belépő, amelyik érdemes volt a legjobb tíz közé való bekerülésre. A hét legjobbja a Battlefield: Bad Company 2 volt.
1305552600

Három nagyágyút vett fel a Valve

A Valve így is tetemes mennyiségű tehetséget alkalmaz, Gabe Newell azonban sosem áll meg az újabb nagyágyúk felkutatásában és felbérlésében. Most három legendás programozót szerződtetett a céghez, akik tovább erősítik majd a Valve egyébként sem gyenge kóder brigádját.
1305396022

A Valve még nem akar új Source motort

A Valve még mindig nem akar új Source motort fejleszteni, noha az engine nem éppen mai csirke. Nagy gondolatokat nem kell keríteni a dolog mögé, a cég szerint mindössze arról van szó, hogy nagy feladat lenne új kódot készíteni, sokkal jobban tudnak haladni, ha inkább fokozatosan fejlesztik a régit.
1305298800

Half-Life 3 programkód a Portal 2-ben?

Az ilyen jellegű felfedezésekkel az a baj persze, hogy sosem tudjuk, hogy az egész valami véletlen folytán maradt benne a programban, vagy a készítők direkt rejtették el az utalást. Mindenesetre a Portal 2 frissen kiadott modkészítőjében a combine-ra találtak utalást a szemfülesek.
1305198000

Portal 2 - az utolsó késés oka

Úgy tűnik, hogy van, amikor kifejezetten megéri késleltetni egy játékot. A Portal 2 abból a szempontból kivétel, hogy ebben az esetben a késés legnagyobb támogatója maga a cégvezető, Gabe Newell volt, aki szívesen adott még pár hetet a fejlesztőcsapatnak, hogy legyen idejük a játék finomhangolására.
1304938823

A Valve kitart a single player mellett

Gabe Newell megcáfolta azokat a korábban felvetett híreszteléseket, miszerint a Portal 2 volt a cég utolsó, kimondottan az egyjátékos élményekre koncentráló játéka. Sok rajongó szívéről most nagy kő esett re, hiszen a washingtoni stúdiótól továbbra is várható masszív narratívával megáldott fejlesztés.
1304857200

Becélozta a mobilokat a Valve

A Steam-szolgáltatások bevezetése a PlayStation 3-on hatalmas siker volt a Valve számára. Innen nézve pedig felmerül a kérdés: hol maradnak a cég szoftverei az egyre inkább népszerűvé váló mobilplatformokról. A cég fejesei szerint már célba vették az iPhone-t és az Androidot.