LEGO Fortnite - Peely Bone bemutató

  • Írta: szlav
  • 2024. október 6.
Link másolása
Miután a Fortnite egybeolvadt a LEGO világával, ideje megnéznünk az érme túloldalát is. Nálunk landolt az első Fortnite-témájú LEGO-készletek egyike, a félig banán, félig csontváz Peely Bone!

A LEGO Fortnite után jöhet egy kis Fortnite LEGO? Ha minket olvastok, akkor egész biztosan tisztában vagytok vele, hogy mekkora őrült világhódítást végzett az Epic Games battle royale-játéka, a véget nem érő kollaborációk csúcspontja pedig egyértelműen az volt, amikor a Fortnite a LEGO kockavilágával fuzionált, egy teljesen önálló túlélőjáték keretein belül. A LEGO Fortnite hamar belopta magát a játékosok szívébe, nem utolsó sorban a rendszeres frissítéseinek köszönhetően, de mindez csak a kollaboráció kezdete volt az Epic és a LEGO közt. A dán kockagyár ugyanis október 1-jén piacra dobta az első Fortnite-témájú készleteit, így Mario, Sonic vagy az Animal Crossing állatkái után az Epic Games őrülete is felkerülhetett a játékboltok polcaira - természetesen a szokásosan stilizált formában.

Kapásból öt készlettel robbant be az új téma, a legnagyobb meglepetés pedig az, hogy ezek közt akadt egy tizennyolc éven felülieknek szánt kiállítási darab is! A készletek közt megtalálható a Fornite ikonikus Supply Llama-ja és a Durrr Burger, promóciós ajándékként jelent meg Brite Bomber BrickHeadz figurája, saját készletet kapott a híres Battle Bus, ami egy rakás jópofa játékfunkcióval és kilenc ismerős minifigurával csábítja a rajongókat, illetve egy nagyon bizarr kiállítási darabként megérkezett meg a mai bemutatónk alanya, Peely Bone is. A Fortnite-banán csontos változata simán a legfurcsább LEGO-szett, ami a közelmúltban a polcokra került, hiszen nézzetek csak rá! Az anatómiailag kényelmetlenül részletesen kidolgozott LEGO-szobor csak úgy vonzza magára a szörnyülködő tekintetet! 

No, de ki is pontosan Peely? Erről, illetve a LEGO és a Fortnite összebútorozásától már a készlet építési útmutatója is elárul ezt-azt. A népszerű banánember 2019 tavaszán került először a videojáték skinjei közé, és még szintén ez év halloweenján csontvázzá alakult... félig. A belül szokatlanul ropogósnak tűnő gyümölcs hátborzongató kinézete évről évre visszatért a Fortnite áruházába az év legfélelmetesebb hónapjában, így bizonyára az sem véletlen, hogy a LEGO is októberben mutatja be a csontvázbanán kockásított mását. A meglepően nagy, 1414 db műanyag elemből álló és 36 cm magas készlet a kilógó beleivel és fedetlen bordáival egészen rémségesen és gusztustalanul fest – a lehető legjobb értelemben!

Ha Fortnite-karakterről van szó, adott, hogy Peely jobb kezében csákányt szorítson (banánosat!), bal kezében pedig egy stukkert, ami ez esetben egy forgótáras festékszóró. Nem hiányzik a hátáról a back bling sem, egy banánokkal díszített hátizsák, ami egyébként kiválóan ellensúlyozza a figura kinyújtott karjaiba helyezett fegyvereket. Kiállítási darab lévén túl sok játékfunkciót nem kapunk, Peely lábai fixek és roppant stabilan tartják a felemás testét, de a mozgatható karokkal és a kezéből kivehető fegyverekkel egészen dinamikus pózokban állíthatjuk ki a bizarr szerzeményünket. A vidám banánunk a bal lábát egyébként egy mohás sziklán pihenteti, más környezeti elemet viszont nem kapunk, mivel a figura alatt a 18+-os diorámakészletekből ismerős, fekete LEGO-elemekből összeépített talapzatot találjuk, elején egy aprócska plakettel. 

A közelmúltban volt dolgom néhány komplex LEGO készlettel, de Peely Bone építési technikái sokszor mégis megleptek. A figurát javarészt lentről felfele kell felépítenünk, a talapzattól a lábakig, majd a torzó két feléig, eddig ugyebár minden stimm, de mivel a banán láthatóan a legkevésbé sem szimmetrikus, egyáltalán nincsenek önismétlő építési folyamatok. Minden egyes végtag vagy belső alkatrész (szerv) felépítése a maga egyedi kis kalandja. Peely testének jobb fele, vagyis a csontváza javarészt nagyon kreatívan válogatott Technic-elemekből épül fel, leszámítva az altesti szekciót, ahol tekervényes lila és rózsaszín csőelemek ábrázolják az antropomorf banán bélrendszerét.

Ezzel szemben a bal fél (vagy a színpadi jobb) jóval hagyományosabb LEGO-darabokból épül fel, bár a kockák mögött néhol itt is Technic-rudak biztosítják a strapabírást. A banán belseje rengeteg különféle színes elemből épül fel, vagyis a legalább 5-6 órán tartó építési folyamat sosem válik unalmassá. Igen, rengeteg fehér és sárga elemet kapunk, de ez csak a borítás. Alattuk jóval változatosabban, néha egészen meglepő alkatrészeket használva épül fel a modell. Ki gondolta volna, hogy a hot dog elemeket lehet apró csontokként is használni? És naná, hogy a készlet tervezői belül is elrejtettek néhány jópofa easter egget! Örömmel jelentem: Peelynek még ebben a rémálomba illő formájában is van egy aprócska piros szíve, ráadásul a koponyája sem kong az ürességtől. 

A kész modell sziluettje – ha nem tántorodunk el a kissé gusztustalan abszurditástól – nagyon tetszetős, jól festenek rajta a lekerekített elemek, a banán kissé bárgyú, de cuki mosolyának pedig szenzációs kontrasztot ad a LEGO-mértékekben egészen hiperrealisztikus csontváz-anatómia. Külön pluszpont, hogy szinte egyáltalán nem kell matricákkal vesződnünk a külső részletek elhelyezésekor, hiszen a banán érettebb, megbarnult részeit vagy a karakter arcát ábrázoló elemek mind nyomtatott grafikával érkeznek. Csak egyetlen, nagyon aprócska matrica kerül fel Peely tarkójára, mégpedig a valódi banánokon is található termelői jelzés. Természetesen szándékosan szintén félbe vágva a függőleges tengely mentén.

Az egész modell egy őrülten harsány kiállítási darab. Egyértelmű, hogy felnőtt gyűjtők közt sem mindenkinek szól, valószínűleg nem sok vitrinben fog közvetlenül a Notre-Dame és a NASA Artemis kilövőállása közé kerülni. Mario Piranha növénye, A hatalmas Bowser modellje vagy a többi Fortnite szett mellett viszont őrülten jól mutatna a vigyorgó csontbanán, de akár önmagában is, a szoba legbizarrabb dísztárgyaként. Még a 100 dolláros hivatalos árazását tekintve is elég jól el lett találva a szett (a Star Wars hasonló építhető karaktereihez képest mindenképp!), így az egyetlen apróság, amit hiányolok a készletből, az csupán egy minifigura lenne. Sajnos azonban a LEGO valamiért célzottan kerüli, hogy minifigurákat tegyen az efféle kiállítási darabjaihoz, így aki Peely egészen apró verziójára pályázik, a Battle Bus készletben találja meg őt. 

Ha minifigurát nem is, egy izgalmas digitális bónuszt azonban kapunk a készlet mellé - sőt, bármelyik Fortnite készlethez! Az építési útmutató QR kódját ugyanis leolvashatjuk a LEGO Builder mobilapplikációban, ahol a szokásos digitális kézikönyv mellett egyedi kódot is kapunk, amit az Epic Games Store-ban válthatunk be. Ezzel a Fortnite-ban feloldhatjuk az Operation Brite Starter Packet, ami Brite Bomber kinézetét oldja fel az alapjátékban és a LEGO Fortnite-ban, egy halom egyedi kinézetű LEGO-dísztárgy mellett.

Evidens volt, hogy ha egyszer saját LEGO-témakört kap a Fortnite is, akkor a Battle Bus és a hozzá hasonló játékkészletek kerülnek majd egyből a piacra, arra viszont jóval kevesebben számíthattak, hogy egy felnőtteknek szóló nagy kiállítási darab is érkezik majd, méghozzá kapásból a legelső hullámban. Ráadásul éppen egy olyan készlet, mint Peely Bone, ami egyértelműen a LEGO történelmének egyik legfurcsább, de éppen emiatt az egyik legérdekesebb készlete. Egyszerre cuki és hátborzongató, mutatós és átkozottan rémisztő. Tökéletes társ halloweenra!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...