A jövőben minden Forza-játék jön PC-re is

  • Írta: zoenn
  • 2016. március 31.
  • Hír
Link másolása
Nem a tavasszal megjelenő Forza Motorsport 6: Apex lesz a sorozat egyetlen olyan darabja, amely Windows 10-en is napvilágot lát. A Microsoft megerősítette, hogy az autós széria jövőbeli iterációi is tiszteletüket teszik PC-n.

A Microsoft a San Franciscóban tartott konferenciáján jelentette be, hogy a jövőben a Forza Motorsport-széra nem lesz Xbox One-exkluzív, az összes új rész napvilágot lát Windows 10-en is. A Forza Motorsport 6: Apex "csak az első lépés" - fogalmazott a Turn 10 kreatív direktora, Dan Greenawalt.

Az Universal Windows Platform tehát nem csupán a játékfejlesztők számára előnyös, hanem a játékosoknak is, így a legtöbb exkluzív cím Xbox One-ra és Windows 10-re is megjelenhet.

Az új videóból kiderül, hogy a Forza 6: Apex akár 60fps-sel is futhat, támogatja a 4K felbontást - ez lesz a legszebb játék a Forza történelmében.

A Halo 5-ről viszont lemondhatunk

A PC Gamer ugyanezen a konferencián mikrofonvégre kapta az Xbox-fejes Phil Spencert, aki elárulta, a Halo 5: Guardians PC-s megjelenése "valószínűtlen". A shooter mindig is konzolos játéknak készült - ez volt a terv már a fejlesztés elején is. Ha egyszer PC-s Halo készül majd, akkor már alapból két platformra fognak koncentrálni.

36.
36.
PaprikaJancsi
#33: Szerintem jó, én szuper élményeket kaptam. De végülis lehet siránkozni, csak teljesen felesleges.
Csak, hogy említsek pár címet, amivel ebben az évben jól elvoltam:
-Watch Dogs
-Assassin's Creed Syndicate
-Star Wars Battlefront
-Rocket League
-Reagen Gorbachev
-Halo 5
-Ori and the Blind Forest
-Hand of Fate
Ja, marha szar ez a generáció. :D
35.
35.
Seggeszkexkluzív
#26: Talán az MS nemis csinált rossz üzletet az időszakos exkluzivitással. Csak legyen egy játék 1-2 évig télleg excluzív, vagy legyen benne olyan tartalom az adott platformon ami a többiben nincs és máris megérné más platformra is kiadni egy adott játékot.
34.
34.
amperovszki
én meg tegnapelőtt vetem xbo-t

most meg ezz fógad??

hát ki is vágom mingyá a hatodikrol a tévéve leggyüttt meg a kontorllert is!!
33.
33.
Az utolsó normális konzolgeneráció az az Xbox 360-PS3-Wii triumvirátus volt, ami utána jött csak lehúzás nulla új tartalommal, kicsit jobb grafikával, remastered-hegyekkel és bukta ötletekkel, "pécésítéssel", túlárazásokkal. Fos az egész generáció ami most van.
32.
32.
Emlékszem pár éve még szajkózták mindenféle pénzügyi jelentéssel, hogy a PC halott meg ilyenek :-D Most meg már minden PC...
29.
29.
godach
#26: Szerintem a konzolokat nem az exkluzivitásuk, hanem a könnyen kezelhetőségük és a szórakozásra alkalmas multimédia lejátszó képességük (Cd, DVD, BluRay) valamint kényelmük tartotta életben.
Én az exkluzív tartalmakat nem az életképesség, hanem inkább a márka választáshoz tudnám kötni.
Persze az utóbbi időkben ez sokat változott, hisz én is az Exkluzív tartalmak miatt vettem a konzolokat az elmúlt 15 évben. Minden másra ott volt a PC. Ezen tartalmak hiánya miatt nincs most XO-m és a mostani fejetlenség miatt nincs és valószínűleg ebben az évben nem is lesz PS4/K sem.
28.
28.
DerProf
Jó a Metal Gear Solid is, de bárki bármit mond, a Snatcher-nél jobb sztorit nem csinált a Kojima. Annak nekem a mai napig megvan a MegaCD verziója ami egy igazi ritkaság, az egyik legritkább játék. Jelenleg 100 ezer forint körül árulják ebay-en és akkor még a többi MegaCD gammámról nem is beszéltünk. Persze nem adom el őket mert egyszer az egy millát is megüti az egész csomag az tuti. Na szóval voltam én is konzolos :)
27.
27.
DerProf
#25: Én még mindig a pc mellett voksolok, ez már nem fog változni. Viszont nem érdekel hogy honnan hova, milyen játék megy. A dolgok mostanában ki vannak egyenlítve, senkinek nem nagyon lehet egy szava sem. Maximum azoknak akiket uj konzol vásárlásra kényszerithet most a Sony.
26.
26.
Yanez
#25: Emlekszem a MGS4 volt anno az elso olyan PS3-as jatekom, amitol durvan leesett az allam, es mit nem mondjak, rohadtul sajnaltam, hogy exclusive es masok nem jatszhatnak vele. Ugyhogy igen, jo lenne ha nem lennenek egyedi cimek, viszont akkor talan konzolok sem leteznenek(?).
25.
25.
godach
#22: +1
Nem egyszer éreztem egy játéknál, hogy sajnálom amiért exkluzív lett és nem kaphatta meg mindenki, csak azért mert vagy nem volt rá pénze (tudom, tudom ez a veszély nálad nem áll fenn ;) ) vagy mert voksolt egy platform mellett, és nem akart átállni vagy többet fenntartani.
Nincs azzal semmi baj, ha több részen megjelennek ezek. Plusz bevétel így ha jó, akkor nagyobb esély a támogatásra és a folytatásra.
24.
24.
BlazeH
#22: Egyetértek, az exkluzivitás szánalmas, minden játéknak ki kellene jönnie minden platformra.
23.
23.
koviprog
Hallelujah szuper hìrek jönnek sorra,MS-t sokan utàljàk de most megint nagyon jò úton halad csak ìgy tovàbb.
22.
22.
DerProf
Én nem érzem hogy az MS tetü húzásokat csinálna. Ez a hír meg szerintem tök jó, aki nem örül neki az egy gyűlölködő ócska fanboy aki most úgy érzi mintha levágták volna az egyik lábát. Ultra szánalom.
15.
15.
kamgecam
#11: +1 Sajnos vannak ilyen elvakult fanatikusok...
10.
10.
crashpipi
Ha mindhárom platformon játszol, ez a hír is egy a sok érdektelen közül.
Majd azon játszol, amin szebb, gyorsabb.
Az már undorítóbb húzás lesz, ha 3 év után le kell cserélni a PS-t.
Le lesz persze, csak hát valaki gyűrje akkor már ki... :S
9.
9.
ATi0021
Az egyetlen játék ami miatt Xet vennék, el se hiszem. A Horizon 3mat amint lehet rendelem elő gyűjtői kiadásban ha lesz. :)))
5.
5.
Cooper Channel
Na ha lesz új Horizons rész arra benevezek.
Ez az univerzális platform amúgy nem rossz ötlet, csak nem tudom hogyan fogják ezt megvalósitani.
Viszont már több nagy MS ötletnél láttam gyors hátra arcot (MS Flight, Age of online)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...