PlayStation 4 Pro - a PC-sek miatt hozták létre

Link másolása
Érdekes nyilatkozatokat tettek a Sony emberei az új konzol bejelentése után. Állításuk szerint nem a Microsofttal való versenyzés, hanem inkább a high-end PC-k hívták életre az erősebb PlayStation 4-et.

A Sony két fontos embere is interjút adott a hétvégén, de a nyilatkozataik összecsengenek: a PlayStation 4 Próval nem a Microsofttal szeretnének versenyezni.

Masayasu Ito, a Sony mérnöki részlegének vezetője szerint a PlayStation 4 Pro terve már az alapkonzol fejlesztése alatt kész volt, vagyis nem a Microsoftra reagáltak az új verzió bejelentésével, hanem követték az eredeti terveiket.

Közben egy másik interjúban Andrew House hasonló következtetésre jutott, azonban kicsit más oldalról közelítette meg a témát. Elárulta, hogy a Sonynál felfigyeltek azokra a statisztikákra, melyek szerint a játékosok egy része a konzolok életciklusának a közepén PC-re vált, mivel az sokkal szebb látványt ígér. Természetesen szeretnék, ha ezek a játékosok a Sony platformjánál maradnának, ezért hozták létre a PS4 Prót, amivel újra versenyre kelhetnek az erősebb számítógépekkel.

Az úriember szerint tehát a PS4 Pro nem a Microsofttal való versenyzés miatt jött létre, hanem inkább a PC-s játékosakat szeretnék elcsábítani. Mit gondoltok, az új PS4 versenyre kelhet egy erősebb PC-vel?

130.
130.
CitromH
#26: sisak peti
2016. szeptember 11. 11:23 válasz erre
Szerintem meg nem volt pofájuk kiadni két éve a hasonló erejű gépet. Mert ki vette volna meg 260000 forintért? Így feldarabolták két részre. És nyakon öntötték marketingel. Aki megveszi az is duplán veszi.


Ez miért meglepő? Mindig is ez volt a konzol lényege. Vegyél meg olcsóbban egy vasat, ami kb annyiba is kerül amennyit ér, még akár ráfizetéssel is odaadjuk, és örülhetsz majd magadnak, hogy milyen ügyes voltál. Ezután majd szépen folyamatosan vámoljuk a pénztárcádat a játékokkal, és mire jön az elmultnyolcév mi jól járunk, te meg nem, de nem baj, mert úgysem tudod összeadni a számokat, és egyszerűbb részletre fizetni a szórakozásért, mint előre. Hiszen Pistike úgysem tud előre tervezni, és a látvány is kielégítő. Egy PC-n ugye sokkal szebb, de az sem baj, hiszen Pistikének nincs PC-je, vagy ha van, az sem túl erős, így nincs viszonyítási alapja és a konzol úgyis jobb lesz. Hogy miért is jobb? Azon kívül, hogy nincs igazi viszonyítási alapja, egyszerű pszihológia: mert ha valamire költ az ember akkor azt utána szeretné magának megmagyarázni mennyire is szuper.

106.
106.
Yanez
Mellesleg tenyleg igaz lehet, hogy lesznek majd jatekok, amelyek jonnek PS4 Prolira, de sima PS4-re nem. Viszont ezt csak akkor tudom elkepzelni, amikor mar a PS5 is a piacon lesz. Addig ennek eselyet sem latom, foleg, hogy mivel mar tobb eve van kint a PS4, nincs olyan messze a PS5 bejelentese sem.
103.
103.
Norbiii
Amúgy egy burkolt generációváltás zajlik?! Scorpio, Pro, NX!
Én attól tartok, hogy ha veszek egy sima Ps4-et, mert azt szeretnék, vagy mondjuk egy Xbox One-t, mert az olcsóbb, akkor előbb-utóbb el lesznek hanyagolva, és csak a Pro és a Scorpio lesz támogatva, mert hiába mondják, hogy de támogatni fogják, hát mit is mondanának, de aztán simán benne van, hogy le fogják fütyülni ezeket a konzolokat! :(
82.
82.
Yanez
#76: Ezzel teljesen egyetertek! Lehet, hogy par ev mulva mar sokat kellesz butitani 1-1 AAA-s multiplatform cimen, de akkoris fog jonni sima PS4-re. Lehet, hogy sokan szoktak hazudni, de attol meg nem annyira hulyek, hogy a sajat szajukbol kivegyek a kenyeret. Eddig csak akkor esett el sok jatek egy konzoltol, amikor mar kint voltak a kovetkezo generacios masinak. Errol most szo sincs. Aki PS4 Prolit vesz, annak lehetosege lesz szebb felbontasban tolni az adott jatekokat, vagy, ha a fejlesztok is ugy akarjak, reszletesebb megvalositasban. Ettol miert ne jonnenek a jatekok sima PS4-re, amig nincs kint a PS5?
81.
81.
DON GONDOCS
#76: Ez mind szép és jó. De nem azért gyártanak le pár milla ps4 prot és fejlesztik rá a játékokat hogy utána még az előző géppel vacakoljanak. Ők nagyon is arra számítanak hogy a többség lecseréli a ps4et, de ne legyen igazam.
76.
76.
Trapyd
Nekem egy dolog jut eszembe. Eladtak több, mint 40 milla ps 4 et. Igaz? Sokan itt attól tartanak, majd jól leszarják a fejlesztők ezt a számot és csak a pro teljesítményéhez fogják igazítani a játékokat. Aha, persze :). Tegyük fel meglépik. Mi történik? Kapásból jóval kevesebb ember fogja megvenni a játékot hiszen nincs mindenkinek pro ja. Na persze le lehet cserélni a ps 4 et pro ra és eladod a ps4 et. De ha ez így fog működni, ugyan ki lesz az a madár aki vesz egy olyan gépet, ami többé nem képes az új játékok futtatására? Szal kevesebb játék fog fogyni, méghozzá nagyságrendekkel kevesebb. Ez biztos kiesés a fejlesztőknek, kiadóknak és ha jól tévedek a Sony nak is. Másfelől az a több mint 40 milla ps4 tulaj hogyan fogja lereagálni ezt a helyzetet, hogy végül is tolhatja kukába a gépét, mert a kutya se fogja megvenni tőle? Vehet új gépet, amit megint bizonytalan ideig használhat, utána pedig kuka? Ez nyilván katasztrófa lenne a játékosoknak a Sony nak és a fejlesztőknek is.
74.
74.
Norbiii
Ne haragudjon senki, de: A Ps4/Xbox One szerintem igen is szép grafikával bír! A minél szebb grafika fontos, és piszkosul érdekel, hogy milyen lehet mondjuk egy Fifa 16 a mostani generációs, de mindig az megy, hogy ez ennyivel szebb, az annyival szebb, mintha egyeseknek semmi nem lenne jó, ahelyett,de a lényeggel nem sokat foglalkozunk, ami az, hogy MILYEN JÓ JÁTÉKOK jönnek a konzolokra, illetve PC-re!!!
A 4Król meg annyit, hogy elhiszem, hogy van sok embernek 4k tévéje, de nálunk még nincs elterjedve, ez még hosszú idő, ráadásul itthon még nagyon nincs elterjedve a 4K, ráadásul a Ps4 pro sem jelent meg, de már ennyien tudják, hogy milyen lesz valójában?

+ azért mert jön a Ps4 PRO, a sima Ps4 még ugyanúgy lehet jó és szép! Na mindegy.
63.
63.
PS4jacksony
Régen sem versenyzett pl: Egy Ps one-PS2 A Pc-vel ...Miért is tette volna ? ? ?
Szerintem nem versenyezgetni kellene a felbontással meg az FPS számokkal hanem sokkal több exklúzív játék kellene...Hisz a konzol az konzol a pc az pc......

Így ez már egy hibrid konzol lett már ps4 en is megy framerate hajhászás állítgatás...Francnak kellett ezt ránkerőltetni...Berakom a lemezt és pörög régen így volt mennyivel jobb volt az......

Hoztak volna össze egy 1080p/60 fps Konzolt végig kiszolgálta volna ezt a generációt bőven ! Ha a pro tudni fogja akkor már örülni fogok de ha arra is lesz 30 fps játék.....Pfff......ha már ennyivel erősebb konzolt kívánt a piac.....

Jó játékokból és exclusive-ok ból van kevés ....
60.
60.
Caleon
#41: A te pécéden hogy fut a Bloodborne és az Uncharted 4? Ezek most mennyibe jerülnek steamen? És az Until Dawn?
Ja, ezek nincsenek is pécén? :-(
56.
56.
Amit mondanak azért is baromság, mert míg egy PC-n ami 4K-ban is tolja a játékod mondjuk 60 fps-sel, addig full HD-ben meg 120-szal. Konzolnál viszont attól még hogy 4K-ra is felskáláz, full HD-ben nem javul semmit, nem lesz 120 fps meg mit tudom én...
53.
53.
Hunszi
Alapjáraton jó kis gép ez...csak az előzmények miatt felemás érzéseim vannak. 4.2Tflopos cucc, ez akárhogyis vesszük egy GTX 1060 PC-s változatban. Be is ruháznék rá, de attól tartok ez is csak 3 évet fog tartani, ami sajnos elég valószinű.
49.
49.
bema695
"a konzolok életciklusának a közepén PC-re vált, mivel az sokkal szebb látványt ígér"

ez a probéma nem áll fent, már az életciklus elején is sokkal szebb látványt nyújtott
48.
48.
OFF:

Én úgy tudom, hogy a PlayStation VR miatt (is) adták ki a Pro-t, meg hát ugye betört a 4K a nyugati, amerikai piacra, és már kis hazánkba is, és tartani akarta a lépést a Sony a technológiával.

Én szeretettem volna, ha kicsit erősebb lett volna, mondjuk 6 Teraflops/sec, de az első elkeseredések után belátom, ez most elég lesz a natív 1440p-hez, amit a rendszer felskáláz 4k-ra.

Nincs erős PC-m, nem tudom, azok mit tudhatnak, de nekem a PS Pro szintje egy jó darabig elég lesz, és grafikabuzi vagyok. Egyedül a 4k-s Blu-ray meghajtót sajnálom, hogy nincs benne. Inkább adta volna a Sony drágábban.

ON:
A PC-k erősebbek, ez egyértelműek, de milyen áron. Igaz PC alapú a PS4 és a PS4 Pro is, de azért szerény véleményem szerint még mindig hülyeség nyers adatok, papíron leírt erőforrások szerint a PC-t meg a konzolt összehasonlítani. Mert Konzolon egységes a hardver, és most 2 hardverre kell optimalizálni, PC-n meg ez nagyságrendekkel több. Így bizony hiába van atom PC-d, soha nem fog az akkora számítást leadni, mint amit az a hardver egy konzolos környezetben tudna!
47.
47.
Galdech
#40: Ezek aztán az érvek kérem szépen :D
45.
45.
DON GONDOCS
#37: Ó hát lesz bőven VR játék a standard ps4-hez ilyen indie szerű minimális interakcióval ellátot 1-2 órás játékok.
44.
44.
fradi90
#43: Mármint csak abban nem hogy venne sztem az exclusivo ok miatt. Minden idők legjobb játékait pluusz a sport játékokat nem szabad kihagyni konzolon. Főleg hogy szarért hugyért lehet venni egyet.
43.
43.
fradi90
#40: Teljesen egyetértek!
42.
42.
fradi90
41.
41.
logic5
#40: Ez ennyi... Drága, és nem éri az árát a konzol. Ez a gen legalábbis biztos nem.. Anno mikor megvettem a megjelenéskor a 360-at, az igencsak odaverte a pc-t. (Persze volt mellette az is)... Ma már csak a fanboyok vesznek konzolt. Akinek van sütni valója, az tudja, hogy egy kontrollerrel a PC ezerszer jobb választás.. Ez van, ha tetszik, ha nem!
40.
40.
Neo1989
Szerintem egy igazi keményvonalas PC-s soha nem venne konzolt. Leginkább 2 okból. 1. Olcsóbb a PC-s játék és 2 egy 2-3 éves címnek is olyan grafikája van maxon amilyen pl egy konzolosnak soha nem lesz. Pont azért mert a PC fejleszthető tehát soha nem marad le.
Plusz van egy réteg aki tényleg szeret azzal molyolni h összelegózza a gépét ízlése szerint. V is a PC testre szabható.

És van még egy nem túl etikus de megkerülhetetlen "érv" a PC mellet még mindig azon a legkönnyebb a kalózkodás. V is emberünk választhatja azt h konzolra megveszi az adott címet 18 E-ért v lehúzza torrentröl "ingyen".

Magát a Konzlolt mimig is az EX címek adták el és ez így is fog maradni.
Egyébként pedig mindenki játszón amin akar nekem van mind 2.
39.
39.
NECROSMOKE
Engem nem erdekelt eddig sem az, hogy a PC-en jobb a grafika, jobban futnak a jatekok es stb. Ez nem uj hir, de attol en nem fogok PC-re valtani. En a konzolnal maradok ugyis.
Csak az aggraszt, hogy ez az egesz konzol vilag kezd a PC fele hajlani.
37.
37.
Yanez
Szerintem még nyugodtan kihúzták/kihúztunk volna 2-3 évet a sima PS4-el (plusz slim), aztán jöhetett volna a PS5, ezzel még jobban marokba szorítva a dominanciát. Erre most megint itt egy 400 dolcsis gép, ami két év után megint sírni fog egy jobb hardverért (legalábbis azok szerint, akik nem a játékokkal, hanem a felbontással vannak elfoglalva).

Ezt az egész őrűltek házát már csak az tudná überelné, ha nemsoká kiderülne, ergo hivatalosan bejelentenék, hogy a sima PS4 bizony kevés a vr-hoz. Na akkor joggal mehetne a sárdobálás a Sony felé, és mehetnének kapálni az MS mellé. Nos, meglátjuk mi lesz!
36.
36.
Hunszi
#35: *PC master race...I`m coming home.
35.
35.
Hunszi
Ezt így nagyon nem kellett volna...ha azt nyilatkozzák srácok figyeljetek elszámítottuk magunkat, azt hittük a PS4 erősebb lesz, ezért most kompenzálunk akkor oké...de, hogy eleve így terveztük ez azért áhh...nagy csalódás volt ez a kijelentés.
34.
34.
shatterhand
Ezek a ki..ott latvanyhajhaszok. A jatek szart se er de hasítson az a lenyeg b+.
Lassan tenyleg erdemes indie játékokra áttérni. Azok legalább a tartalomra fekszenek.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...