Elhunyt Mick McGinty, az ikonikus illusztrátor

  • Írta: Shifty
  • 2021. szeptember 20.
  • Gyászhír
Link másolása
Újabb veszteség érte a játékostársadalmat. A hétvégén 69 éves korában elhunyt Mick McGinty, aki a 90-es évek egyik legmeghatározóbb illusztrátoraként olyan játékok borítóit tervezte, mint a Street Fighter II vagy Streets of Rage 2.

A rákkal folytatott hosszas küzdelem után, 69 éves korában elhunyt Mick McGinty, aki olyan zseniális játékok borítóit tervezte, mint a SNES-féle Street Fighter II vagy a Mega Drive-on pörgő Kid Chameleon, de neki köszönhetjük a Shining Force, a Streets of Rage 2 és a Zoo Tycoon több epizódjának látványos képeit is.

McGinty Északkelet-Nebraskában született. Karrierjét szabadúszóként kezdte, és olyan cégeknek dolgozott, mint az Adidas, a McDonalds vagy a Universal Studios. Később csöppent a játékvilág közelébe, ahol a fent felsorolt remekművek borítóin és artworkjein is dolgozott. 2007-ben Arizonába tette át székhelyét, hogy közelebb lehessen a családjához, és ekkor már főleg olajfestményeket és szépművészeti alkotásokat készített.

"Ötéves korom óta vagyok művész. Ekkor már jobban rajzoltam, mint a bátyám" - írta pályafutásáról McGinty. "Bátorító és ösztönző volt számomra, mert addig ez volt az egyetlen dolog, amiben emlékeim szerint jobb voltam nála. Kitartottam ennél, de még mindig próbálom javítani az alkotási folyamatomat."

Nyugodjék békében!

1.
1.
C0m1n65un
Nyugodjék békében! Tartalmas életpályája volt.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...