A Digic Picturest is megveszi az Embracer

  • Írta: fojesz
  • 2021. december 22.
  • Biznisz
Link másolása
Az év végére még betárazott egy nagybevásárlást az Embracer Group. A listán több nagy név is szerepel, köztük egy újabb magyarral: ha minden a tervek szerint alakul, a Digic Pictures is a vállalaté lehet.

Az Embracer Group újabb öt cég megvásárlását jelentette be így az év végén.

Számunkra a legfontosabb hír, hogy a vállalat a budapesti animációs stúdiót, a Digic Picturest is megveszi. A mintegy négyszáz főt foglalkoztató csapat a Zen Studioshoz hasonlóan a Saber Interactive szárnyai alatt folytatja a munkát, ha minden jól megy: az üzletet a Digic hitelezőinek és az Innovációs és Technológiai Minisztériumnak is jóvá kell hagynia többek között.

Szintén a Saber alá tagozódik be az amerikai Shiver Entertainment, nekik köszönhetjük többek között a Scribblenauts Showdownt. Noha az iparági veteránok általa alapított csapat durván húsz főt számlál csak, a Saber kulcsfontosságú elemnek tartja az amerikai terjeszkedése szempontjából.

Óriási üzletet jelent, hogy az Embracer Group megveszi a Dark Horse képregénykiadót is, amely a vállalat tizedik független részlegeként működik tovább, amennyiben pont kerül az adásvételi folyamat végére. A Dark Horse több mint háromszáz címet tudhat magáénak, és a képregények mellett van tapasztalata a film- és sorozatgyártásban is.

A Gearboxhoz kerül a Perfect World Entertainment, amely egész pontosan a Perfect World North America Corporationt és a Perfect World Publishing B.V.-t foglalja magába - a Perfect World egy nagyobb kínai cégcsoportot takar alapértelmezetten. Az Embracer 125 millió dollárt fizet a megállapodás keretében.

Az utolsó tétel az Embracer bevásárlólistáján pedig nem más, mint a Spotfilm Networx: a berlini, hirdetéses üzleti modellre építő VOD-csatorna a Koch Mediánál folytatja.

3.
3.
markoci555
#1: vannak elég nagy nevek, akik nem fogják eladni maguk, de általában ezek el is kezdenek ****t gyártani pénzéhségből, szóval nem járunk jobban
indie fejlesztők pedig mindig lesznek, csak válogatni kell a gyöngyszemeket
1.
1.
crytek
Mondom én már évek óta..pár és és max 5 cég lesz a világon akiknél minden is ott van, jó az nem ami a másik 4-nél :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...