Final Fantasy VII Rebirth - nem hozhatjuk át a korábbi mentésünket

  • Írta: szlav
  • 2023. szeptember 15.
  • Érdekesség
Link másolása
Elsőre hatalmas kihagyott ziccernek hangzik, a Final Fantasy VII remake-trilógia fejlesztői azonban nem véletlenül hagyják ki ezt a már-már magától értetődő opciót.

Mivel a Final Fantasy VII újrázását három nagy fejezetre bontva hozza a modernkorba a Square Enix, adná magát, hogy egyetlen folytonos, epizódok közt importálható mentéssel játszhassuk végig Cloud Strife történetét. Nos, a japán fejlesztőbrigád másképp gondolta ezt. Miután a tegnapi State of Playen levetítették a Final Fantasy VII: Rebirth legújabb előzetesét, a játék direktora, Naoki Hamaguchi a PlayStation Blogon elárulta, hogy nem hozhatjuk majd át a második epizódba a Final Fantasy VII: Remake (és az Intergrade) mentését.

Az úriember a következőkkel indokolta a döntést: "Bejelentettük, hogy a Final Fantasy VII remake projekt egy trilógia lesz, és minden egyes rész önálló játék lesz a maga nemében. Emiatt az egyes játékok kiegyensúlyozása egymástól függetlenül történik, és a játékos szintjei és képességei nem fognak átmenni egyik játékból a másikba."

Az okot tehát a fegyverek, képességek és fejlesztések balanszolásában kell keresnünk - nyilvánvaló, hogy sokkal kevesebb komplikáció adódhat, ha minden egyes új epizódnál tiszta lappal, azaz a fejlesztők által megadott tárgyakkal és képességekkel indítjuk a fejezetet. Az eddigi munkánk azonban nem lesz teljesen hiábavaló, Hamaguchi ugyanis azt is elárulta, hogy egy-két apróságot azért kapunk, ha játszottunk az első résszel. Ha a program észleli a PS5 konzolunkon a Final Fantasy VII: Remake mentését, akkor a Leviathan Summon Materiát, az Intergrade mentésével pedig a Ramuh Summon Materiát adja az eszköztárunkhoz.

Játszható karakter lesz Sephiroth is

A játék kreatív igazgatója, Tetsuya Nomura erősítette meg, hogy Sephiroth is játszható karakter lesz a játékban - legalábbis egy rövid ideig. A játék eredeti kiadásában Cloud legveszélyesebb ellenlábasa egy rövid ideig szövetséges karakterként csatlakozott a csapathoz, akkor azonban a számítógép irányította őt. Nos, a Nibelheim flashback idején Sephiroth ismét csatlakozik a partyhoz, ezúttal azonban éppen úgy irányíthatjuk majd őt, mint Cloud többi szövetségesét.

1.
1.
KopyAti
Szerintem is ez volt a helyes döntés. Várom szeretettel!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...