Vegyes megítélésű a The Finals bétája

  • Írta: pandaril
  • 2023. október 31.
  • Hír
Link másolása
A játékmenet nagyon szórakoztató, a játékosszám az egekben, viszont már megjelentek a csalók is, ráadásul a videójátékos színészeket is sikerült magukra haragítaniuk a készítőknek.

A múlt szerdán elindult The Finals bétával az Embark Studios valami nagyon eltalált, elég csak a steames játékosszámot megnézni, ami több mint 264.000 főre rúgott ki. A pörgős akció, az ingyenes Battle Pass, no meg természetesen az ingyenes játéklehetőség is mind-mind hozzájárulhattak a játék népszerűségéhez.

De ahol sokan vannak, a nagy számok törvénye szerint, ott bizony megjelennek a csalók is. Úgy tűnik, ez történt a The Finalsszel is, ez pedig nem csak a játékosok számára rossz hír, hisz ha a stúdió nem tud eredményesen fellépni a csalókkal szemben, a kezdeti népszerűség könnyen elillanhat.

Csalóval vagy találkozik az ember, vagy sem a teszt idején, viszont a szinkronhangokat mindenki megtapasztalja. A csavar a dologban, hogy a meccsek "szakkommentátorait" és a játékosokat is nem emberek, hanem gépek szólaltatták meg. A készítők eddig sem titkolták, hogy A.I.-val készítik a játék szinkronját, azonban a legtöbb játékos és több szinkronszínész is felemelte a hangját a szinkron minősége miatt. Bár a játék lore-ját tekintve logikus, hisz egy virtuális arénaharcban veszünk részt, a valóságban a fejlesztők költséghatékony és gyors megoldásáról beszélhetünk a mesterséges intelligencia bevonását illetően. Érdekesség, hogy az olyan hangeffekteket, mint az ugrás, mászás, futás mellé társuló nyögéseket, erőlködéseket és zihálásokat maguk a fejlesztők vették fel a stúdióban, mivel ezeket nem tudta elkészíteni az A.I.

Az SAG-AFTRA sztrájk kapcsán merült fel, hogy a videójátékokban szereplő, szinkronizáló színészek is csatlakozhatnak a megmozduláshoz, pont ugyanazokért a dolgokért, amiért filmes és TV-s kollégáik. A The Finals szinkronhangjai ezért is lehetnek fontosak, függetlenül attól, hogy valakinek tetszenek vagy sem.

1.
1.
markoci555
2 fontos dolog jut eszembe, ha már AI:
1. emberek és csapatok random neveit is mondják ki
2. ne előre megírt, egy idő után unalmas ismétlődő szövege legyen, hanem változatos, amit kitalál
had tippeljek, talán még az első sem megy
egyáltalán kikapcsolható? engem tuti zavarna, akár szinkronszínész, akár AI
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...