Még idén lehúzza rolót a TimeSplitters fejlesztője

  • Írta: zoenn
  • 2023. november 29.
  • Gyászhír
Link másolása
A TimeSplitters szériáért felelős Free Radical Design még karácsony előtt bezár - ismerte el a Plaion kiadó. Két évvel a stúdió újraalakítása után ez a csapat is áldozatául esik az Embracer Group szerkezetátalakításának.

Már a hónap elején felreppentek híresztelések arról, hogy az Embracer hamarosan bezárja a Free Radical Designt, ám mindez hivatalossá vált ma, pedig mindössze két év telt el a notthinghami székhelyű stúdió újraalakulása után. A Paion egy vállalati e-mailben ismerte el, hogy a konzultációs folyamat lezárulta után a csapat december 11-án végleg bezárja a kapuit.

A stúdiót működtető Paion az Embracer egyik leányvállalata, amit az Egyesült Királyság munkaügyi törvényei köteleznek arra, hogy az elbocsátások megkezdése előtt 30 nappal konzultáljon az alkalmazottakkal. Minden remény nincs veszve, hiszen a csapat továbbra is nyitva marad, ha egy harmadik fél időközben megvenné a Free Radicalt.

Egyelőre nem világos, hogy a bezárás hogyan hat a TimeSplitters jövőjére, hiszen a folytatáson már javában dolgoztak a csapatnál, ráadásul az eredeti alapítók, Steve Ellis és David Doak is azon dolgozott, hogy az IP-t életre keltsék. Reméljük, egy harmadik cég gyorsan felkarolja a projektet.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...