Közel egymilliárd dollárt keresett a Valve Counter-Strike 2 ládákból tavaly

  • Írta: aronsz
  • 2024. január 22.
  • Biznisz
Link másolása
A Counter-Strike skinek piaca teljesen külön ökoszisztémát képvisel a játékon belül. A hozzá kapcsolódó szerencsejáték, a ládák nyitása pedig továbbra is töretlen népszerűségnek örvend.

CSGOCaseTracker.com oldal közzé tette az elmúlt év vonatkozó statisztikáit. A játékosok 2023-ban összesen 400 318 821 ládát nyitottak ki, amihez 980 millió dollárukba került. A hihetetlen összeg közvetlenül a játék fejlesztőjéhez került, de vajon mit kaptak a játékosok?

A Counter-Strike ládák nyitása híresen hasonlatos a szerencsejátékhoz. A ládák ára pár centtől, akár több tíz euróig terjedhet, a kulcsok pedig 2.50 dollárba kerülnek hivatalosan. A ládák kinyitásával pedig hozzájutunk, az egyik, benne található skinhez. Ezeknek az ára szintén pár centtől indul, azonban több száz, akár ezer eurót is elérheti. Természetesen minél drágább, annál ritkább.

A CSGOCaseTracker kimutatásán is látszik, hogy a nyitott skinek közel 50%-a a legolcsóbb kategóriába tartozott, 38%-uk volt ritkának tekinthető, 10%-uk kifejezetten drága, azonban továbbra is elérhető volt és másfél százalék volt azoknak a skineknek az aránya, amelyek “gyártását” a Valve mára beszüntette, így igazi ritkaságnak minősülnek és valószínűleg szép hasznot hoztak a gazdájuknak.

A statisztikákból az is látszódik, hogy a Counter-Strike 2 érkezésének márciusi bejelentése, majd a szeptemberi megjelenés is jelentősen megdobta a kinyitott ládák számát. A hét napjai közül, pedig a szerda volt a legnépszerűbb. Ezt magyarázhatja az is, hogy a legtöbb esetben ezen a napon érkeznek a frissítések a játékhoz, így aznap általában nagyobb aktivitás van körülötte.

5.
5.
Nothing
#2: Vannak - nem is kevesen -, akiknek a mikrotranzakció egyszerűen nem tétel, illetve ez az egyetlen hobbijuk. A sok-sok kicsi pedig összeadódik.
2.
2.
Trottenbauer
Számomra ez felfoghatatlan,hogy valaki ezért az értelmetlenségért pénzt adjon,nem is keveset.De ez én vagyok.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...