A Palworld felé kacsingat a Sony?

  • Írta: aronsz
  • 2024. január 23.
  • Pletyka
Link másolása
Korábban nem terveztek PlayStation-verziót a játékból, azonban a hihetetlen siker után egyre többen elképzelhetőnek tartják, és a közösségi média alapján úgy tűnik, hogy a Sony sincs ellene.

A Sonynál a független játékokért felelős Shuhei Yoshida X-en gratulált a Palworld fejlesztőinek a játék sikerei miatt. A poszt alatt egy kommentelő azt javasolta, hogy legyen minél előbb PS5-ös verzió, amire Yoshida pozitívan reagált és betagelte a vállalat egy másik felelősét – számolt be róla az Eurogamer.

Még 2023-ban a Palworld kommunikációért felelős alkalmazottja megerősítette, hogy a játék csak Xboxon és PC-n jelenik majd meg. Később ezt annyival pontosította, hogy akkor csak a megjelenésről beszélt, a jövőbeli lehetőségét nem zárta ki a játék PlayStation 5-ös verziójának.

A Pocketpair a napokban megerősítette, hogy egyelőre nem készül a játék PlayStation-verziójával, de nem zárja ki annak jövőbeli lehetőségét. A hír annyira nem váratlan, tekintve a játék hatalmas sikerét, már a megjelenés után pár nappal túl van a 6 millió eladott példányon, sőt már a Steam legtöbb egyidejű játékosokat nyilvántartó listáján is második helyre került. Igaz, botrányok is alakulnak körülötte.

Az internetezők közül páran az AI tisztességtelen használatával vádolják a készítőket, illetve a Pokémonnal való hasonlóságok is szúrják egyesek szemét, hivatalos ügy azonban még egyik esetben sem indult. Igaz, a játékhoz a közösség által készített Pokémon modot a Nintendo villámgyorsan letiltotta.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...