Városépítő stratégia lesz a Worshippers of Cthulhu

  • Írta: zoenn
  • 2024. március 25.
  • Bejelentés
Link másolása
Szokatlan műfajban dolgozza fel a Cthulhu-kultuszt az Crazy Goat Games, hiszen egy vérbeli városépítő stratégiának ígérkezik a Worshippers of Cthulhu. Szektát vezethetünk, eldritch-rituálékat hajthatunk végre, miközben egy gótikus települést is felhúzhatunk.

Cthulhu kultuszát vezethetjük a Crazy Goat Games városépítő stratégiájában, ahol egy olyan világot alkothatunk meg, ahol elmosódik a határ a józanság és az őrület között. Valódi borzalmakat szabadíthatunk a lakókra, de nem muszáj a pusztulás hírnökévé válni. Ehelyett a kozmikus újjászületésben is hihetünk, ahol a cél nem a káosz szítása, hanem hogy elfogadtassuk mindenkivel az elkerülhetetlen evolúciót.

Az emberiség jelentéktelen, kicsinyességük szánalmas, ám a nagy öregek felébresztésével túlléphetünk gyenge létünkön. Cthulhu ébredése ugyanis egy lépcsőzetes hatású katalizátor, amely átformálja a kozmoszt és végre egy új rend fog kialakulni. Döntéseink alakítják minden követők sorsát, eldönthetjük, hogy kínoknak vetjük alá őket, netán hódításba kezdenek és sötét rituáléknak szentelik az életüket.

Kapcsolatba léphetünk a Nagy Egységgel, Dagonnal és más lovecrafti entitásokkal, ezek a szertartások mélyreható ismereteket tárnak fel és különféle áldásokkal ruháznak fel bennünket. Dogmákat és ünnepeket hirdethetünk ki, ám ha Cthulhu felébred, csak ez erőseket tűri meg, így városunkat további szigetekre is kiterjeszthetjük, felügyelve a termelési láncokat, miközben mélyebbre áshatjuk magunkat a mindent körülvevő titokzatos erőkben. A nem hívők értékes erőforrások, meghódíthatjuk, kifoszthatjuk vagy feláldozhatjuk őket, vagy magunk mellé is állíthatjuk.

A Worshippers of Cthulhu 2024 második vagy harmadik negyedévében lép korai hozzáférésű státuszba a Steamen, majd 2025 első negyedévében PlayStation 5-re és Xbox Series X/S-re is megjelenik a végleges változat. További képek a galériánkban.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...