Sea of Thieves - fontos kérdésekre adtak válaszokat a fejlesztők

  • Írta: pandaril
  • 2024. április 5.
  • Hír
Link másolása
A játék a hónap végén debütál PlayStation 5-ön, és sem a teljesítményt, sem a játékélményt, sőt még a közösségi funkciókat illetően sem kényszerül majd senki sem kompromisszumokra.

A februárban bejelentett multiplatformmá váló négy Xbox-exkluzív játék legsikeresebbike a Rare féle Sea of Thieves, ami vezette is a PlayStation-előrendelések listáját. Ilyen érdeklődés mellett nem is csoda, hogy a fejlesztők készítettek egy hivatalos GYIK-oldalt, ahol számos fontos kérdésre kaphatunk választ.

A cross-play természetesen a játék első napjától elérhető lesz, de ha kedvünk tartja, akkor lekorlátozhatjuk a játékostábort a konzolosokra, vagy akár teljesen egyedül is játszhatunk. A fejlesztők elmondása szerint a kifejezetten PvP és közösségi tartalmakat leszámítva a játék minden más elemét zavartalanul élvezhetjük egyedül is, sőt ebben az esetben még PlayStation Plus előfizetésre sem lesz szükségünk. Bár magától értetődőnek hathat, viszont leszögezték a készítők, hogy nem lesz szükségünk Xbox Game Pass előfizetésre az online játékhoz.

Aki PC-ről vagy Xbox-ról térne át a Sony konzoljára, azoknak kifejezetten jó hír, hogy az előrehaladásukat is hozhatják magukkal. Minden megszerzett felszerelésünk és elért eredményük megmarad, kivéve a platform exkluzív események során szerzett javak, amelyeket a jövőben sem vihetünk majd át egyik platformról a másikra.

A PlayStation 5 DualSense kontrollerét teljes mértékben kihasználja majd a játék, viszont egyáltalán nem tervezik, hogy PS VR2 kompatibilitás kerülne a Sea of Thievesbe. A játék játszható lesz PlayStation Portalon keresztül is, ami szintén magától értetődőnek hat, hisz az eszköz csak a konzolon futó játékot streameli. A Sea of Thieves hasonló teljesítményt fog nyújtani PlayStation 5-ön, mint Xbox Series X-en: 4K 60fps, vagy 1080p 120 fps mellett szelhetjük majd a habokat. A trófeavadászok számára jó hír, hogy a játék összes Achievementjét átültették PlayStationös trófeává. A Sea of Thieves április 30-án jelenik meg PlayStation 5-re.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...