Visszatérnek Kínába a Blizzard játékai

  • Írta: pandaril
  • 2024. április 10.
  • Biznisz
Link másolása
Miután drámai módon távozott az ázsiai ország piacáról az amerikai cég, most úgy fest, hogy visszatérnek, ráadásul ugyanannak a cégnek a közvetítésével, amellyel anno nem tudtak megegyezni.

Tavaly januárban állították le a Blizzard-játékok kínai szervereit, így a World of Warcraft, az Overwatch és a Diablo-játékok is elérhetetlenné váltak a kínai játékosok számára. A dolog mögött egyszerű üzleti döntés állt, mivel a Blizzard és a játékok helyi forgalmazását bonyolító NetEase nem tudott megállapodni, a tárgyalások pedig elmérgesedtek, mivel az amerikai cég fű alatt másik forgalmazót keresett a játékaihoz.

Már a puszta tény, hogy egy teljes kiadó kivonulhat egy akkora országból, mint Kína, alapvetően meghökkentő, az elmúlt egy év pedig annak a bizonyítéka, hogy ez egy nagyon is valós lehetőség. Most úgy fest, hogy a drasztikus lépés után az amerikai cég játékai újból visszatérhetnek Kínába, stílusosan a NetEase közvetítésében.

Maga Phil Spencer jelentette be egy X-posztban, hogy hosszas tárgyalásokat követően megállapodásra jutottak a kínai partnerükkel, így a Blizzard közkedvelt játékai újra elérhetők lesznek a kínai gamerek számára. Hogy pontosan mikor is térnek majd vissza a játékok, egyelőre nem tisztázott, viszont a hivatalos közlemény szerint még a nyáron megkezdődik a szolgáltatások visszaállítása.

2.
2.
crytek
#1: Ja mert a NetEase se a pénzért engedte őket vissza biztosan....
1.
1.
Spazz Maticus
Mily szépen van megfogalmazva az alázatosan lesunyt fejjel, és behúzott farokkal való visszakullogásuk...XD

Nagy az a piac, és hát kell az a péz' is, na...XD

Most már nem lesz semmi probléma, belátták hogy igenis kellenek azok a kínai elvtársak akik majd a nyakukba ülnek ott szépen, és megmondják majd hogyan, és mit szabad és mit nem, csak így nyílt ez a lehetőség újra, erről kétsége ne legyen senkinek... ;)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...