Escape from Tarkov - exkluzív játékmóddal nyugtatnák a felháborodott játékosokat

  • Írta: aronsz
  • 2024. április 26.
  • Hír
Link másolása
Úgy tűnik, hogy a fejlesztők sem tudják tovább húzni, valamit reagálni kellett a drámára. A megoldás: 6 hónapos hozzáférés az exkluzív játékmódhoz. A közösség továbbra sem elégedett.

Komoly dráma van kibontakozóban az Escape from Tarkov körül. A játékhoz nemrégiben érkezett a The Unheard Edition, ami 250 dollárért rengeteg előnyt és még egy külön játékmódot is kínál a vásárlóknak. A problémát az okozta, hogy anno a 100 dolláros Edge of Darkness (EOD), mára már nem elérhető kiadását a játéknak azzal adták el, hogy minden jövőbeni DLC ingyenes lesz.

Ennek nyomán a 250 dolláros, sokak által pay-to-winnek bélyegzett The Unheard Edition sokaknál kiverte a biztosítékot. Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy a dolog addig fajult, hogy a kiadó blokkolt minden csatornát a hivatalos Discord-szerveren. Így a diskurzus a fejlesztőktől független Reddit fórumon folytatódott tovább.

Most ezen a platformon reagáltak a fejlesztők is, extra tartalmat és a PvE módhoz való, fél évig tartó hozzáférést ígérve az EOD tulajdonosok számára. A rövid közleményt azzal zárják, hogy a változtatások akkor lépnek érvénybe, amikor sikerül megerősíteni, az egyébként kisebb terhelésre beállított szervereket, mivel az új PvE játékmód külön fut.

A cikk írásának pillanatában, mintegy 6 órával a poszt közzététele után, a Battlestate megnyilvánulása egyetlen egy upvote-ot sem kapott, de már több, mint 4 ezer komment van alatta, a legtöbb azt kifogásolja, hogy átmeneti, 6 hónapos hozzáféréssel próbálják meg “lefizetni” a dühös közösséget.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...