Dühösek a rajongók az Escape from Tarkov új, 250 dolláros kiadása miatt

  • Írta: zoenn
  • 2024. április 26.
  • Hír
Link másolása
Olyannyira elharapódzott a helyet, hogy a fejlesztők blokkolták a beszélgetést a hivatalos Discord-csatornákon. Az ok? Az új The Unheard Edition, amely a rajongók szerint pay-to-win extrákat kínál a PvE co-op mód mellett.

A nemrégiben feltűnt The Unheard Edition különösen bosszantónak bizonyult azon játékosok számára, akik korábban megvásárolták a 100 dolláros Edge of Darkness kiadást 100 dollárért (ami már nem elérhető), mondván így hozzáférést kaphatnak a jövőbeli összes DLC-hez. Később rájöttek, hogy nem kapják meg a PvE módot, emellett új 250 dolláros csomag szerintük pofátlan pay-to-win tartalommal vértezték fel.

A Forbes beszámolója szerint a vezető közösségi menedzser, Daniel Mavlijuberdinov a Discord-szerveren azt állította, hogy a PvE mód nem számít letölthető tartalomnak, hanem egy új kiadás egyedi funkciójának.

"Csak azért, mert mindannyian azt akarjátok, hogy DLC legyen, az nem jelenti azt, hogy azzá válik. Ez egy kiemelt játékmód a játék új kiadásához." - szögezte le a fejlesztő.

A rajongóknak több sem kellett, elárasztották a Discord-csatornát a panaszok. A játékosok azt is nehezményezik, hogy a The Unheard Edition nagyobb tárolót biztosít (azaz a játékosok több zsákmányt tudnak elraktározni maguknak), a tulajok képességei jobbak, a fedezékekben is jobban el tudnak rejtőzni, és az M.I. által irányított ellenfelek sem lőnek rájuk bizonyos hírnév-szint felett. Szerintük ez tisztességtelen előnyhöz juttatja őket.

A játék hivatalos Discord-szerverén minden csatornát blokkolt a fejlesztő, ezzel próbálja megakadályozni a panaszáradatot. Nem úgy mint az Escape from Tarkov Reddit-oldala, amely tőlük függetlenül létezik - a moderátorok biztatják is a játékosokat, hogy tegyenek közzé annyit szálat a témáról, amennyit csak szeretnének.

Érdekes a Battlestate Games hozzáállása, de reméljük hamarosan kompromisszumos megoldás születik a témában. Nem ez az első eset, amikor egy-egy fejlesztői döntés kicsapja a biztosítékot a rajongóknál: legutóbbi a mikrotranzakciók megjelenése gerjesztett vitákat. 

4.
4.
Ganzer
Sose játszottam a Tarkovval, csak néztem róla gameplayt. Amúgy bejönne de én balfék vagyok az ilyen játékokhoz.
De hogy lehet ekkora tirpák a Battlestate? Maguk alatt vágják a fát, úgy látom.
3.
3.
sanada
#2: Igaz, a Star Citizen rátesz még egy lapáttal, elborult árak vannak ott is.
2.
2.
Tr4nCe
#1: Star Citizen merre vaaaaggy?!?!! Volt kitől tanulni... na.. :) Fizess 300 dollárt a PvE élményéééérrt!! Hát nem megéri?! Már alapba a 60 dolláros Early Access is pofátlanság...szvsz.
1.
1.
sanada
Azért legyünk korrektek, mert a játék ára nem 250 euró, hanem 250 euró + áfa, ami 317.5 euró és az pedig ~125.000 Ft. Régen pont az volt az egyik bája a játéknak, hogy nincs mikrotranzakció és más a megközelítése annak a káros játékipari folyamatnak, ami manapság divatos, erre sikerült átesni a ló túloldalára, de nem csak átestek, de még repültek onnan sok-sok métert. Teljesen elmentek otthonról a BSG-nek és teljesen jogos a felháborodás...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...