Már a Starfield második évét tervezik, évente jönnek fizetős kiegészítők is

  • Írta: zoenn
  • 2024. június 18.
  • Hír
Link másolása
A csigalassúságú frissítések után újabb fokozatba kapcsol a Starfield, a Shattered Space kiegészítő után már az RPG második évét tervezik, és a frissítések üteme változni fog. Évente jönnek fizetős DLC-k is hozzá.

A hónap elején az Xbox Games Showcase műsorán leplezték le a Starfield Shattered Space bővítményét, amelyben a játékosok Dazra városába utazhatnak, a titokzatos Va'ruun-ház rejtett otthonába. A közelmúltban maga a Bethesda fejese, Todd Howard adott interjút MrMattyPlays nevű youtubernek. A lényeg, hogy felgyorsultak az események a sci-fi RPG körül, kiderült, hogy a következő időszakban, milyen ütemben érkeznek frissítések az immáron 14 millió játékost megszólító Starfieldhez.

A fejlesztők már a szerepjáték második évére terveznek, de a frissítsek üteme változni fog attól függően, hogy milyen az adott bővítés. "Néha kisebbek, néha pedig nagyobbak lesznek." - fogalmazott Howard, tehát valamelyikre tovább, más ingyenes frissítésre kevésbé sokat kell várnunk.

De mi a helyzet a fizetős bővítményekkel? A közelgő Shattered Space-en kívül további prémium tartalmak is jönnek, a Bethesda Game Studios szerint évente várhatóak hasonló expanziók, a készítők tehát nem követik el azt a hibát, amit a Fallout 4-gyel és a Skyrimmel is elkövettek, nem hagyják parlagul játékaikat. A második fizetős kiegészítő már 2025 folyamán várható.

Ami a Shattered Space méretét illeti, terjedelmét tekintve hasonló lesz a Fallout 4 Far Harbor DLC-jéhez, ami nagyjából 10 és 20 óra közti játékidőt jelent. Kapunk egy várost és egy teljesen új bejárható bolygót, amit kézzel alkottak meg, tehát a játékosok olyan designra számíthatnak, amiről a Bethesda RPG-i általában ismertek, ami sajnos a Starfieldből hiányzott, hiszen a procedurálisan generált bolygókat részesítette előnyben.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...