Xbox-konzolokra érkezhet az Nvidia GeForce Now

  • Írta: szlav
  • 2 napja
  • Pletyka
Link másolása
Úgy tűnik, új szintre léphet a Microsoft és az Nvidia közti együttműködés. Habár a Microsoft saját felhős rendszere, az XCloud is roppant sikernek örvend, úgy fest, hamarosan az Nvidia GeForce Now rendszerét alkalmazva is streamelhetjük majd a játékainkat.

A Microsoft nem csinál titkot a Xbox üzletstratégiájából. A nagy riválisokkal ellentétben nem feltétlenül a konzoleladásokra, s így az egyplatformos játékra fektetik a hangsúlyt, hanem az Xboxot afféle digitális platformként, egy hardvereken átívelő ökoszisztémaként tervezik eljuttatni a lehető legtöbb háztartásba. Ebben a témában a legutóbbi sikerüket az Amazonnal közreműködve érték el, hiszen a napokban érkezett a hír, miszerint mostantól elég akár az aprócska Fire Stick is ahhoz, hogy bármely otthoni tévén élvezhessük az Xbox Game Pass játékait, egyenesen az XCloud rendszeréről streamelve.

A redmondiak saját játékstreaming-szolgáltatása, habár a megfelelő internetkapcsolat mellett remekül működik, továbbra sem előzte be az Nvidia GeForce Now szolgáltatását, ha képminőségről vagy a késleltetés minimalizálásáról van szó. Éppen ezért rengeteg Xbox-felhasználó számára remek hír lehet, hogy úgy fest, a Microsoft és az Nvidia alaposabban összefonja a felhős játékrendszereit. X-en láttak ugyanis napvilágot az alábbihoz hasonló képek, melyek az látható, hogy néhány Xbox Series X/S felhasználónak a konzoljuk azt az opciót dobta fel, hogy bizonyos játékokat streamelve is elindíthatnak - nem az Xbox saját XCloud-hálózatán, hanem a GeForce Now segítségével.

Hivatalos közlemény egyelőre nem érkezett a Microsoft részéről, de a fentiek alapján valószínűleg napokon belül leránthatják a leplet a fejleményekről. A GeForce Now felhasználói egyébként jelenleg is streamelhetik PC-n az Xbox Game Pass-ben elérhető vagy a Microsoft Store-ban vásárolt játékok egy részét, így örömteli, hogy hamarosan hasonló opciót kaphatnak a konzolos felhasználók is.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...