Még mindig nem nyereséges a Twitch az Amazon számára

  • Írta: pandaril
  • 2024. július 31.
  • Biznisz
Link másolása
Legalábbis egy friss riport szerint tíz évvel a felvásárlás után és 2 milliárd dolláros éves bevétel mellett sem hoz hasznos a gigavállalatnak a világ legnagyobb streaming platformja.

Akár szeretjük, akár utáljuk, a Twitch szerepe a mainstream streamelés terén vitathatatlan, sokáig a platform neve egyet jelentett magával a műfajjal. Nem is csoda, hogy egy olyan vállalat vetett szemet a felületre, mint az Amazon, akik 2014-ben 1 milliárd dollárt csengettek ki érte. Most úgy tűnik, hogy nem csináltak valami jó üzletet.

A Wall Street Journal legújabb riportja szerint ugyanis a platform még mindig nem nyereséges az Amazon számára. Hiába termel 2 milliárd dolláros éves bevételt, a működési költségek és a felhasználó bázis lassú növekedése miatt már korábban is voltak elbocsájtások a cégnél, és bennfentesek úgy tudják, hogy az Amazon további leépítéseket tervez.

Belegondolni is félelmetes, hogy ilyen regisztrált bevétel mellett mekkorák lehetnek a kiadások, hogy még így sem profitábilis a Twitch, és az is kérdés, hogy az Amazon milyen mértékű elbocsájtásokig lesz képes elmenni, hogy végre fordítson a mérlegen, esetleg áruba bocsájtja-e a platformot, ezzel megszabadulva a "zombi brandtől".

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...