Valami készül a Tony Hawk's Pro Skater háza táján

  • Írta: szlav
  • 2024. szeptember 2.
  • Hír
Link másolása
A hónap végén ünnepli a 25. születésnapját a Tony Hawk's Pro Skater játéksorozat, és nagyon úgy néz ki, hogy a nagy évfordulót nem hagyja majd szó nélkül az Activision sem.

Szeptember 29-én lesz negyed évszázada, hogy az Egyesült Államokban PlayStation 1-re megjelent a Tony Hawk's Pro Skater. A laza és pörgő gördeszkás játék az ezt követő évtizedben óriási sikert aratott, Tony Hawk neve pedig egybeforrt nemcsak a 900 fokos pörgéssel a félcsőben, de a vele fémjelzett videojátékok kötelező darabokká váltak minden konzoljátékos gyűjteményében.

Persze, a széria látott szebb napokat is, hiszen a legutóbbi önálló játék, a 2015-ös Pro Skater 5 brutálisan lebőgött, azóta pedig csupán a Pro Skater 1+2 jól sikerült remake-duója tudta visszahozni a szériát a köztudatba. Úgy tűnik azonban, hogy az Activision ismét ráléphet a griptape-re, a kiadó ugyanis a lent látható új logóval frissítette a franchise hivatalos közösségi médiafelületeit. YouTube-on és X-en is kiszúrhatjátok a legendás madárember sziluettjét!

És, hogy mindez mit jelent? Nos, a hivatalos bejelentésig csupán találgathatunk, de érdemes figyelembe vennünk, hogy a Tony Hawk's Pro Skater 1+2 felújítását végző Vicarious Visions elkészítette volna a harmadik és negyedik játék remake-párosát is. Ekkor azonban az Activision átszervezte a csapatot, hogy csatlakozzanak a Call of Duty-széria támogató stúdióihoz később pedig a Vicarious Visionst "feloszlatták", a dolgozókat pedig Blizzard csapataiba olvasztották.

Ettől függetlenül a jogok továbbra is az Activisionnél - és így a Microsoftnál - maradtak, a redmondi óriás pedig jóformán bármely belsős csapatát megbízhatja újabb remake-ek vagy esetleg egy teljesen új epizód legyártásával. Ne feledjük azt se, hogy a gördeszkás videojátékok kisebb reneszánszukat élik, hiszen a közelmúltban olyan címek érkeztek, mint a Session: Skate Sim, a Skater XL vagy az OlliOlli World, illetve már egy ideje készülőben van az EA új Skate-játéka is, így nem lenne őrültség, ha az Activision ismét új címmel bővítené Tony Hawk sorozatát.

2.
2.
Nothing
A Vicarious Visions tripla bónuszt és szakmai díjat érdemelt volna a zseniális THPS1+2-ért, nem azt, hogy beszántsák őket.
Azért még reménykedem egy 3+4 remake-ben...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...