Apple Event 2024 - íme, az új Apple-termékek

Link másolása
Az idei Apple Event keretein belül megmutatkoztak az új Apple-termékek. A több mint másfél órás műsorban megcsodálhattuk az új iPhone-t, a legújabb Apple Watchot, valamint a legfrissebb AirPods-modelleket is.

Szeptember 9-én, azaz tegnap került megrendezésre az idei Apple Event, aminek keretein belül nagyon sok új termék került bejelentésre. Ezek szeptember 16 és 20 között fognak megjelenni, lássuk is őket!

iPhone 16, Plus, Pro és Pro Max

Megmutatta magát az almás cég védjegyének számító mobiltelefonok legújabb iterációja, az iPhone 16. Ez korábbi modellhez képest még jobb minőségű kamerával és a mesterséges intelligencia alapú iOS 18 operációs rendszerrel fog rendelkezni. Négy változat lesz elérhető, a sima, ez 799 dollárba fog kerülni. A Plus, amely egy százassal fog többe kerülni 899 dollárért. A Pro, ezt 999 dollárért lehet megvásárolni, illetve a Pro Max, ami 1199 dollár értékben kerül a boltok polcaira.

Apple Watch Series 10 és fekete Apple Watch Ultra 2

Az Apple okosórájából is új modell érkezik, szám szerint a 10-es. Ez még jobban lekerekített sarkakkal és széles OLED képernyővel, valamint mesterséges intelligencia alapú operációs rendszerrel fog rendelkezni. Előreláthatóan 399 dolláros áron fogják kínálni. Az Apple Watch Ultra 2-ből pedig érkezik az igazán vagány, fekete kiadás.

AirPods 4, AirPods Pro 2 és AirPods Max

A fülhallgatók is megújulnak, első körben, jön az AirPods 4, amit a "a legkényelmesebb AirPods-ként" jellemzett a cég. Ez 129 dollárba fog kerülni, míg az aktív zajszűrővel ellátott változatot 179 dollárért fogják árulni. Ezen kívül frissülni fog az AirPods Pro 2 rendszere is, hogy jobban kímélje a felhasználók hallását, valamint az AirPods Max nevű fejhallgatók is kisebb módisításokon esnek át. Ennek következtében kapnak egy USB-C bemenetet, illetve újabb színekben is el lehet őket érni. Ezek a szokásos 549 dolláros áron kelnek el.

Az fentiek mellett kiemelt figyelmet kapott még az Apple új mobilos operációs rendszere, az iOS 18, az új iPhone-ok mesterséges intelligencia-funkciói az Apple Intelligence-szel, illetve a fotó- és mozgókép-rögzítés és vágás az új kamerákon és a Final Cut Pro 10.8-on. A rendezvény teljes visszajátszását itt éritek el:

11.
11.
csongor1996
#8: Nem tudom komolyan venni, aki minden évben nagy előrelépést vár.
"dynamic island esztétikai" nekem az jön le hogy esztétikai változást akarnak az emberek, legalábbis állandóan ilyen képeket osztanak meg, hogy ugyanúgy néz ki külsőre a két telefon.
De akkor mondhatnánk a belső változásokat, tényleg minden évben 20%-al gyorsabb a proci, csak hát ez nem olyan izgi mint hogy... más formájú a kamerasziget?

Amúgy miért lenne jó ha eltűnnének a fizikai gombok? Nekem ez negatívumnak tűnik egyelőre :D
10.
10.
delphijos
#8: Maximum a hangos kisebbség. Melyik telefon az ahol az ELŐZŐ MODELLHEZ képest forradalmi újdonságok vannak ? Az meg urban legend hogy emberek tömegei a 15-öt rohannak cserélni. Ez más gyártóra sem igaz. Egy S23-t se rohantak S24-re cserélni. Egy 12, esetleg 13-hoz képest (3-4 éves ciklus) meg van elég újdonság. Persze, mindenhol vannak akiknek mindenből mindig a legújabb kell, de egyáltalán nem ez a jellemző.
9.
9.
delphijos
#5: "ez a mocsoktalanabb trükkje az Apple-nek, hogy válts"

Én az ilyenekből szűröm le hogy ezek tartalom nélküli fikázások. Az IOS 18 is még az iphone xr-t is támogatja, ami 2018-ban jelent meg. Androidon simán van olyan hogy egy készülék már 1-2 év után nem kap semmi frissítést, az olcsób készülékek meg lehet hogy soha, de drágább-nál is simán előfordulhat, ha nem fogyott úgy, és "nem éri meg". Persze, lehet "mókolni", de az nem support. Egy Samsung csúcsmodellnél is max 4 évet igérnek. És akkor az Apple a "mocskos trükköző" ? Hagyjuk már...
8.
8.
Keszekusza
#6: Szerintem az iPhone 15-höz képest reméltek az emberek valami nagyobb előrelépést, mint például nem fizikai gombokat oldalra, amiből csak egy kamera gomb valósult meg. A dynmaic island csak esztétikai, az AI egyelőre nem egy egetrengető dolog, illetve nem is annyira vonzó sokak számára.
7.
7.
csongor1996
#5: Szerintem nem az Apple dönti el, hogy a 3rd party fejlesztők támogassanak-e egy régebbi telefont. Az Apple meg vitathatatlanul sokáig frissíti a telefonjait.
6.
6.
csongor1996
#4: Én ezt annyira nem értem. Ettől nagyobb újítások szoktak lenni 2-3 évente? 13-14-hez képest jobb kamera, dynamic island, AI, fotógomb, USB C (ami hirtelen eszembe jutott).
A 60Hz persze továbbra is gáz, de nem hiszem hogy emiatt ne váltanának az emberek, mivel egyáltalán nem biztos hogy jövőre lesz ebben változás.
5.
5.
gegory
Asszony megörökölte a 7S Plusomat. Kezd öregedni és egyre több alkalmazás-t nem lehet frissíteni(ez a mocsoktalanabb trükkje az Apple-nek, hogy válts) és gondoltam veszünk egy újabbat. Használtan 200-nál kezdődik egy bvzifon. Hát a feléért kaptunk egy normálisabb Samsungot ami tudásban és erőforrásban kétszer annyit tud mint az előző generációs gvyfone csak jobban kell figyelni hova kattint az ember a store-ban. Időseknek és technikai analfabétáknak tilos az android.
Én iPad mini-re vártam mert azt én tudnám használni de az nem gyüt.
4.
4.
Keszekusza
#1 Teljesen igazad van. Ahogy olvasom a neten, az emberek iPhone 13/14-ről most ezt a váltást nagyobb számban hagyják ki, pedig a bejelentés előtt sokan remélték, hogy érdemes lesz ugrani.
3.
3.
huster14
#2: Rosszul hiszed ha úgy gondolod hogy ideges vagyok.
2.
2.
delphijos
#1: Meg akarod mutatni egy macin hol fáj ?
1.
1.
huster14
Ha az okostelefonos pályafutásomat nem iPhone-nal, hanem Androiddal kezdem már biztos hogy otthagytam volna ezt a bohóc márkát. Sajnos az egyszeri AppStore-os vásárlásokat nem lehet átvinni, meg ott az AirPods, Apple Watch... Ekkora egy trágya bejelentés az iPhone 12 óta nem volt szvsz. 2024, iPhone 16, 60Hz. Ember. Ez már szerintem a többi konkurens márkának kínos, nem hogy a felhasználóknak. 2 éve 2000 niten van a Pro iPhone-oknak a kültéri max fényereje, a konkurencia már bőven 3000 feletti kijelzőt is fel tud mutatni. A kamera hardveres exponáló "okos" gombja szerintem ergonómiailag baklövés helyre került, túl középen van a kereten, pláne ha a Plus-t/Max-ot nézzük, de ezt majd meglátjuk élesben. Vártam már hogy ettől a szutyok Lightning csatlakozótól megszabaduljak a 14 Pro Max személyében, de úgy látszik még boldogítani fogjuk egy ideig egymást. Hadd ne mondjam hogy Jobs miket szólna ezekhez a Keynote-okhoz.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...