Felmondott az Annapurna Interactive összes dolgozója

  • Írta: JesusHun
  • 2024. szeptember 13.
  • Hír
Link másolása
A Megan Ellison által vezetett Annapurna stúdió videójátékos részlegének dolgozói kollektíven felmondtak, miután nem sikerült megállapodniuk a függetlenségükért folytatott tárgyalásokon.

Nathan Gary, az Annapurna Interactive elnöke tárgyalásokat folytatott a részlegük függetlenítésének érdekében, azonban miután ezek nem vezettek eredményre, és Megan Ellison kiszállt a megbeszélésekből, a teljes vezetéssel és mind a 25 dolgozójával együtt beadták felmondásukat. Elmondása szerint az eddigi legnehezebb döntést hozták meg a stúdió életében, és jól megfontolták az ezzel járó következményeket.

Nathan Gary helyét az elnöki székben az Annapurna Interactive volt társalapítója, Hector Sanchez veszi át. A cég szóvivője elmondta, a jelenlegi játékok és projektek továbbra is az Annapurna alatt futnak majd, Sanchez pedig gondoskodik majd a távozó fejlesztők utánpótlásáról, minden a szerződésekben foglaltak szerint megy majd tovább.

Ellison nyilatkozatában biztosította a partnereket afelől, hogy az átállás folyamán kiemelt hangsúlyt fektetnek a fejlesztők és a kiadók támogatására, valamint a meglévő címeik mellett keresik a lehetőségeket a terjeszkedésre, amit lineáris és interaktív formában is megvalósítanának filmes, TV-s, videójátékos, és mozis kereteken belül. Az Annapurna a múlt hónapban állt össze a Remedy Entertainmenttel, hogy aztán a finn székhelyű stúdió több projektjét (Control és Alan Wake franchise) is közösen adaptálhassák TV-s és mozis formátumokra.

2.
2.
Extol
Sok sikert a munkakereséshez. Nem lesz egyszerű
1.
1.
K3cs1
Szomorú, hogy így alakult. A What Remains of Edith Finch egy egyedi, meghatározó élmény volt számomra az Annapurna Interactive -tól. Talán még hallunk róluk valamilyen formában, valamilyen kiadói név alatt. :-(
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...