Az Nvidia vezetője szerint az AI létfontosságú

Link másolása
A részvénypiacon az AI farvizén rekordokat döntő Nvidia fejese szerint nem lehet már AI nélküli fejlesztésben gondolkodni, főleg, ami a képalkotást illeti.

A Gamespoton megjelent cikkben idézik Jensen Huangot, az Nvidia CEO-ját, aki az AI használata mellett kardoskodik. Mint mondja manapság már nem lehet a játékipari fejlesztéseket elképzelni a Mesterséges Intelligencia segítsége nélkül. Az elnök megosztotta, hogy a cégnél nincs olyan fejlesztő, aki nem használna kódgeneráló programot, ezzel téve hatékonyabbá a munkáját. Azt jósolja, hogy az így létrejövő digitális mérnökök hamarosan elterjedtek lesznek az iparágban. Hasonlóan fontos szerepel hárul az AI-ra képgenerálás során is. "Nem tudunk számítógépes grafikát készíteni az AI nélkül ... egy pixelt megalkotunk, közben 32 másikat következtet a logika, így lehet fotó realisztikus az eredmény, elképesztő a teljesítmény...egy pixel megalkotása drága, de abból 32t "levezetni" már olcsónak tekinthető " -idézi Huangot az internetes portál.

Erre épül a cég  AI-alapú DLSS (Deep Learning Super Sampling) technikája, ami azzal ér el jobb teljesítményt, hogy extra képkockát generál (olcsón), hasonlóan a PS5 Pro-ban használt PSSR felskálázáshoz. Az Nvidia vezetője arról is beszélt, hogy az általuk kínált AI megoldások egyre szélesebb körben segíthetnek, többek között önvezető autók, gyógyszerkutatás, digitális biológia területén.

6.
6.
Ooorky
#5: Csak ha napelemmel működnek.
5.
5.
sasncore
#3: Rámered kötni az orosz ICBM-ket?
4.
4.
Merőkanál
Jó játékok lennének a létfontosságúak nem a sok felesleges csilivilik amik berohasztják a gépeket
3.
3.
Ooorky
#1: Miért nem állítottad meg?
Megtehetted volna!
Most mindmeghalunk miattad!
2.
2.
sasncore
#1: Majd az ai megoldja... Esetleg megújuló energiával működtetve, carbon semleges cégekkel....
1.
1.
Extol
Nem létfontosságú az AI, még csak a számítógépek sem voltak azok soha az információs forradalom előtt. Létfontosságú lett volna megállítani pl a globális felmelegedést a következő nagy kihalási hullám megakadályozására.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...