Új StarCraft shooteren dolgozhat a Blizzard

Link másolása
A Far Cry volt fejlesztője, Dan Hay irányításával próbálja a Blizzard harmadjára is lövöldözős irányba terelni a StarCraft szériát, ami remélhetőleg nem jár majd úgy mint a két elődje.

A Bloomberg riportere, Jason Schreier az októberben megjelenő könyve kapcsán beszélgetett az IGN-el, ami során érdekes információ látott napvilágot, elmondása szerint a Blizzard Entertainment falai mögött egy StarCraft shooter van készülőben, ami még a korai szakaszában jár a fejlesztésnek. Nem ez lenne a Blizzard első ilyen irányú próbálkozása, korábban már két alkalommal is megkísérelték a neves stratégiai szériát ebbe a műfajba átültetni, de sajnos mindkét alkalommal kaszát kapott a dolog.

A könyve egy részen kitér arra, hogy a Blizzard készülő túlélőjátékának leállítása és az Activision Blizzard King felvásárlása után a dolgozók nagyrészét elbocsájtották, de egy maroknyi megmaradt fejlesztő Dan Hay irányításával életben tartották a készülő StarCraft shootert, ami remélhetőleg túljut majd a jelenlegi korai fázison, és nem jut a StarCraft: Ghost  és project Ares sorsára. Hay jelenléte kifejezetten bizakodásra ad okot, a veterán Far Cry fejlesztőnek volt már dolga nem egy FPS-el és TPS-el szakmai karrierje során.

A StarCraft franchise mindig is az egyik húzócíme marad a Blizzard Entertainmentnek, és bár az utóbbi években más nagyobb játékaik miatt csak a kispadról figyelte az eseményeket, a Tokyo Game Show alkalmával most került bejelentésre, a StarCraft és a StarCraft II is érkezik november elején az Xbox Game Pass kínálatába, reméljük ez ad egy kis hátszelet a készülgető shooternek is.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...