HWSW: Új szereplőt rángat bele régi jogvitájába az Epic

  • Írta: szlav
  • 3 órája
  • Biznisz
Link másolása
Pert indít a Samsung - és újra a Google - ellen az Epic Games, amiért a cég szerint a dél-koreai multi a Google-lel összejátszva akadályozza, hogy a Samsung okostelefonok tulajdonosai alternatív forrásból tölthessenek le applikációkat.

Beperli a Samsungot és a Google-t az Epic Games, amiért a cég szerint a koreaiak összejátszottak az Android operációs rendszert fejlesztő céggel annak érdekében, hogy jogellenesen védjék a Play Áruház piaci pozícióját a Samsung okostelefonokon - jelentette be a játékfejlesztő hétfőn.

A társaság a Samsung One UI operációs rendszer(felület) egyik tavalyi frissítésével érkezett Auto Blocker nevű szoftveres védelmi mechanizmus működését kifogásolja, mely többek között blokkol minden alkalmazástelepítési forrást a Samsung saját áruházán (Galaxy Store) és a Google Play Áruházán kívül.

A megoldás a Samsung One UI idén júliusban megjelent 6.1.1-es frissítésében lényeges változást hajtottak végre a fejlesztők azzal, hogy az Auto Blocker a korábbi opt-in jellege helyett alapértelmezetten bekapcsolttá vált.

Az Epic Games már júliusban jelezte, hogy ez a gyakorlat versenyellenesnek minősül, mivel az Auto Blocker, mint biztonsági fejlesztés kikapcsolása nagyobb veszélynek teszi ki az eszközöket, és választási helyzet elé állítja a felhasználókat: vagy az erősebb védelem, vagy a sideloadolt appok használata mellett kell állástfoglalniuk.

Az Epic szerint ezzel a lépéssel a Samsung a Galaxy Store és a Google Play Áruház felé tereli a felhasználókat. További részletek a HWSW-n.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...