Leépítések a Bandai Namconál

Link másolása
Egy újabb szomorú történet, ezúttal a Bandai Namcoval kapcsolatban érkezett információ, miszerint munkatársakat bocsát el, ráadásul állítólag egy nem túl korrekt módszert választott erre.

Sajnos gyakori hír az elmúlt időszakban, hogy egy-egy cég leépítésekre van szüksége különböző okokból, egy friss Bloomberg cikk mutatott rá, hogy most a Bandai Namco hajt végre elbocsátásokat a Japán irodájában. A hír azért is meglepő, mert egy ismert névnek számít a vállalat és a legutóbbi játékuk a Dragon Ball Z: Sparking! Zero kimondottan jó eladásokat tud felmutatni.

Külön csavar a történetben, hogy a vezetők nem kirúgják az embereket, hanem arra próbálják kényszeríteni őket, hogy maguktól mondjanak fel, így szabadulva meg például a végkielégítések kifizetésétől. Április óta 1300-ból körül-belül 200 munkavállalót hoztak nehéz helyzetbe olymódon, hogy üres szobákba ültették őket, feladatokat nem adva, közülük 100 ember el is hagyta a céget.

A Bloomberg interjú alapján a Bandai Namco tagadja, hogy ilyen bánásmódban részesítené a saját alkalmazottait, de azt elismerték, hogy szükségük van leépítésekre. Számos játékfejlesztést leállítottak, vagy szüneteltetnek, például egy One Piece-feldolgozás és egy Nintendo-hoz köthető project. A változások miatt időre van szükségük, hogy felülvizsgálják a jelenlegi helyzetet és tájékoztassák a munkatársaikat a következő feladatukról, jövőjükről.

1.
1.
Extol
Az hogy rábírják őket hogy maguktól mondjanak fel úgy hívják hogy közös megegyezés, ami szvsz csak duma. Gyakorlatban két pólusa van a távozásnak, vagy kirúgnak vagy felmondasz. Ha kirúgnak kapsz kompenzációt, mert nehéz élethelyzet elé állít a cég, ha felmondasz nyilván nem jár semmi mert az a te döntésed...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...