Decemberben érkezik a Shattered

Link másolása
A virtuális valóság határait feszegeti majd a Meta Quest 3/3S-re bejelentett szabadulószobás VR játék, amiben a játéktér részben a saját lakásunk lesz.

A VR játékok nagy utat jártak be mióta először felbukkantak a piacon, a 90-es évek filmjeiben egészen futurisztikus elképzeléseket láthattunk, az első VR headsetet pedig –The Sword of Damocles – egy harvardi professzor 1968-ban készítette el. A techonlógia videójátékos megvalósítására azonban egész sokat kellett várni, az első kereskedelmi forgalomba hozott ilyen kütyü a Nintendo Virtual Boy volt, ami elég kezdetleges módon próbálta imitálni a virtuális valóságot.

A fejlődés megállíthatatlanul zakatolt, és mostanra már odáig jutottunk, hogy válogathatunk is a különböző gyártók egyre élethűbb modelljei között, amik közül némelyik már a kevert valóságot is behozta a képbe. A Shattered is egy ilyen alkotásnak ígérkezik, a játéktér alapját az éppen aktuális élettér adja majd, amibe a VR készülék valós időben jeleníti meg a játékot. Ezzel olyan hatás érhető el, mintha a szobánk falán átjáró nyílna, és a különböző heyszíneket a valóság kiterjesztéseként érzékelhetjük – az AR-hoz hasonóan. 

Az előzetesen látható módon különféle bonyolult feladványokat kell majd teljesíteni, a nappalinkból pedig egy valóságos labirintus kerekedik majd, mire végre kijuthatunk a rejtélyes elmegyógyintézet falai közül.

A Shattered még idén decemberben fog megjelenni kizárólag Meta Quest 3 és 3S-re, a Meta oldalán pedig már most kívánságlistára helyezhető.

1.
1.
Zisten
VR-ban fontos a jó képfrissítés... biztató, hogy ez már a trailerben szaggat mint állat. :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...