Marathon – beszélt a rendező a fejlesztés jelenlegi állapotáról

Link másolása
Joe Zieglerrel, a játék rendezőjével került ki egy közel 10 perces videó a Marathon hivatalos YouTube csatornájára, amiben beszél a fejlesztés jelenlegi szakaszáról.

A Bungie készülő extraction shooterét a tavalyi Summer Game Festen mutatták be, a sci-fi környezetben játszódó belsőnézetes PvP lövöldében a Tau Ceti IV bolygóján kell majd a mások elől megszerzett szajréval a kimenekítési pontra eljutni. Az idénre tervezett megjelenés végül nem valósult meg, valószínűleg az sem gyorsított a Bungie klasszikusának rebootján, hogy Joe Ziegler — ő volt a Valorant rendezője is — márciusban váltotta a játék előző rendezőjét (Christopher Barrett), augusztusban pedig a Bloomberg egyik bennfentese mondta el a véleményét, ami szintén nem azt sugallta, hogy hamar célegyenesbe ér a projekt.

A most kiadott videóból nem sokat tudhattunk meg a játékmenetből, Ziegler felvázolja mit is takar az extraction shooter mint olyan, és mennyire rizikós lehet ebben a műfajban játékot készíteni manapság. A fejlesztés elvileg szépen halad, a különböző komponensek külön külön jól mutatnak, de még nem tartanak ott, hogy az összképet megmutathassák a nagyérdeműnek.

A Marathon ha minden jól megy valamikor 2025 során PlayStation 5 és Xbox Series X konzolokra jelenik meg, valamint PC-re, a videó végén pedig úgy hangzik, a jövőben érkező playtesztek miatt érdemes lehet kívánságlistára helyezni a játékot.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...