Már ötmillió eladott Kinecttel számol idén az MS

  • Írta: zoenn
  • 2010. november 4.
  • Biznisz
Link másolása
A cég módosította korábbi terveit, így az előreláthatólag 3 millió eladott Kinect egység helyett immáron 5 milliót vár a Microsoft a karácsonyi vásárlások során. Bár már az előző szám is meglehetős optimizmusról tesz tanúbizonyságot, a redmondiak az előrejelzéseik alapján tényleg nagyban gondolkodnak.

Blooomberg jobbkezének, Dina Bassnak a Twitter-csatornáján olvashattuk a komoly terveket, amihez hozzátette:

"A Kinect lehet az Xbox valaha volt legnagyobb termékbevezetése az eladások tekintetében, mondta Don Mattrick a Microsofttól."

Bár egy szószátyár "titkárnő" pillanatnyi felindulására nem igazán adunk, ám lehet valami a dolgok mögött, ha már retweetelte a megjegyzést maga Aaron Greenberg igazgató is a saját Twitterén. Így már tényleg elhisszük, hogy hárommillió eladott Kinect helyett már ötmillió darabot vár a Microsoft a karácsonyi szezonban.

Végezetül: rátettük a mancsunkat a Kinect New Yorki launchának képeire, amin az látható, hogy éjfélkor a Time Square Kinect stílusba öltözött és a hisztéria folyamatosan fokozódott, mire elérte az óra az éjfélt.

19.
19.
doncortio
#8: Nincs húzócím? Fable III dísznek van? Igaz ugyanaz a helyzet fog majd előállni, mint a Move és Hev Irén között. hol elvesz, hol ad. A Forza 4 is támogatni fogja és szerintem jövőre úgy is lesz HALO 10th Annyversary és az MS tuti addig fogja ostorral ütlegelni a fejlesztőket míg egy rendes Kinect irányítást meg nem valósítanak.
A ciki az, hogy ott 150 dodóért megkapni ami itthon kb 28k forint. Csakhogy minket PAL területeken büntet a sors és a dollár és az euró közé egyenlőségjelet tesznek, de még így is 35k lenne de mivel még mindig forinton tengődünk és folyton ingadozik az a fránya árfolyam így lehetséges, hogy 41k ért adják majd a jobb helyeken:(
17.
17.
Mathia$
Csak azért módosították 3-ról 5-re a tervüket, mert az ismert piaci elemző Michael Pachter bácsi megjósolta, hogy márciusig adnak majd el 5 milliót és 2011 végéig 10 milliót. Aztán gondolt egyet az MS és kitalálták hogy miért ne adnának el év végéig 5 milliót.
Hát majd meglátjuk, adjanak el jó sok Kinectet meg Move-t, a wii-t úgyis már megelőzte a 360 is az utóbbi 3 hónapban. Bár a PS3-at nehéz lesz megelőznie, ugyanis már 2 hete az eladási listák tetején csücsül.. Összesített eladásban már csak 2,5 millával vezet a box a P3 előtt az év eleji 5 millához képest.
16.
16.
ZsupiDav
#14: Ezért a cuccért tuti nem éheznék egy hétig! Még egy óráig sem :-)
15.
15.
Ryo san
Még az egymillió is necces,nemhogy az öt.
14.
14.
Starkiller89
#13: Egy rokonom Amerikában él, és nekik egy hétre a bevásárlás hús nélkül 30-40 ezer ft (dollárbol forintba átszámolva írtam direkt). egy átlag bevásárlás..ebbe nincs benne a nasi meg ilyenek...vagy csak nagyon kevés...tehát ezt így vegyétek!! :S:S:S egy 3 fős családnak az egy heti kajája!!
13.
13.
Miseew
sztem se... egy amerikainak 30-40ezer forint semmi...
12.
12.
bzsp
most lehet h soknak tűnik, de sztem nem lehetetlen...
11.
11.
ZsupiDav
#2: Magasról lehet nagyot puffanni!
10.
10.
Miseew
#5: óó pedig minden vágyam volt :(
8.
8.
nincstelen
Hát először a szám nekem is soknak tűnt, de lehet, hogy a MS-nek lessz igaza, mert amerikában vinni fogják mint a cukrot, az biztos! És más régiókban is fog fogyni. Én is gondolkodtam, hogy meg vegyem-e, de arra jutottam hogy, lehet hogy megéri a pénzét a technika, de én nem tudnám kihasználni teljes mértékben, mert: Full HD monitor előtt játszok, es nincs oly sok hely, mint a TV előtt. A másik dolog az, hogy kevés játék van rá, és azok is csak árkád játékok, és nincsen egy rendes húzócim, ami engemet vonzana.
7.
7.
tundra
Az akkor darabonként 100 dollár marketingköltséggel, nem csoda.
6.
6.
hakydakillah
Hát ez merész tőlük, de talán beválik a jóslat... A Move is jól megy, ezt is fogják venni, mint a cukrot. És itt asszem nem rólunk kell beszélnem, hanem a JPN / USA régiókról, ahol a napi zsebpénzéből bárki megveheti :-)
Hülyéskedni, bulikra tutira tökéletes, mert sok a jó kis casual cucc rá, jó pontozásokat is kapnak, csak az ára lehetne alacsonyabb. De nem hozzánk lett igazítva, ennyi.
5.
5.
KD
#1: akkor a recskázás kilőve a kinect előtt
4.
4.
tjames
vagy mikor fajtalankodsz a nappaliban, ne csak a papagájkalitkát takard le, hanem a kinectet is :)
3.
3.
galmat
#1: Ahogy a mobilodon és a webkamerádon keresztül is lehetséges, mindenen ami netre van kötve, gondolom a Kinecten keresztül is lehet, bár kétlem, hogy az MS azzal szórakozna, hogy ilyennel foglalkozik.
Ne kösd Live-ra a boxot, nem lesz ilyen gondod.
2.
2.
tjames
5milla????
sok az nem?
de persze kell merni nagyot álmodni
1.
1.
ATi0021
Egész jó lett a Kinect, bár Nekem egy jó darabig biztosan nem lesz. Amúgy az igaz, hogy egy rootkit segítségével kémkedhetnek utánunk a Kinecttel? Csak mert valami külföldi oldalon erről olvastam.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...