Metro: Last Light - az első részletek

  • Írta: zoenn
  • 2011. május 31.
  • Hír
Link másolása
A THQ eltökélt szándéka az, hogy a "hibás mestermű" billogot végérvényesen eltüntessék a Metro 2033 folytatása kapcsán, s még tovább fokozzák a posztapokaliptikus, túlélőhorror jegyeit. Kifinomult harccal és végre okos mesterséges intelligenciával. A 4A Games ismét felteszi a pontot az i-re.

Habár az első rész története Dimitrij Glukhosky azonos című regénye alapján készült, a folytatás sztoriját teljes egészében az ukrán 4A Games vállalta magára, így a korábbi pletykákkal ellentétben nem a regény folytatását, a Metro 2034-et veszik alapul. A Last Light húsz évvel játszódik a Metro 2033 vége után, ahol a túlélők még mindig elszeparáltan élnek a moszkvai metróalagutakban, miután a Föld felszíne - köszönetően a nukleáris csapásoknak -továbbra sem lakható. A mérgező levegő és a mutánsok együttese miatt, továbbra is némileg kifizetődőbb a föld alatti bújkálás.

A Last Light három vezérelvet követ a munkálatok során: az egyik az, hogy a fejlesztők ne nyúljanak a zseniális, horrorjegyeket magán viselő atmoszférához, a második az, hogy rendezzék végre az előd némileg gyenge mesterséges intelligenciáját és a fegyverekkel járó kényelmetlenségeket, míg végül versenyképes technológiával öntsék formába az egészet. Ennek velejárója a csúcs PC-ket is kihasználó látvány, és a konzolokon is markáns grafikai színvonal.

Az első képsorok bemutatják Oroszország komor, elkeserítő világképét: a koszos háztetőkkel, kopott épületekkel, folyamatos fagypont alatt tomboló hőmérséklettel és korhadt fákkal övezett utcákkal. A háború még mindig dúl a metrókban, lehetőségünk lesz a különféle játékmeneti stílusok keverésére. A lopakodás még kifinomultabb, de mindez keveredik a parázs akcióval és a fényforrások kiiktatásának lehetőségével. Sokkal részletesebbek a harci animációk, a környezet például sokkal jobban rombolható, mint az elődben: a faszékek és asztalok ripityára mennek a shotguntól, a falakon lyukat lehet ütni, az eltalált ellenfelek sebződése is jobban érzékelhető.

Kicsit azért érződik a Call of Duty hatása, elvégre kiterjedtebb, több tucat ellenfelet megmozgató csarnokokban is darálnunk kell, helyváltoztatásaink sokszor nyaktörőek, s ha közel kerülünk egy rosszarcúhoz, kung-fu mozdulatokkal leüthetjük a veséjét. Visszatér az alagutakban, szedett-vedett vonatokon való száguldozás is, ám sokkalta filmszerűbb keretek között, mint korábban. A tűzveszélyes tárgyak kilencven százaléka fel is robban a látványos akció közepette, tarkítva mindez lassított ütközésekkel, pörgős scriptekkel.

A Metro: Last Light még intenzívebb és szemet gyönyörködtetőbb, mint az elődje, a 4A Games eltökélt szándéka, hogy az durvulás mellett azért a megfontoltabb játékmenetet kedvelők számára is élvezetes legyen a produktum. Csupán a 2012-es megjelenés van még nagyon távol.

A hírre daenath hívta fel a figyelmünket, köszönjük neki!

22.
22.
Hubert Cumberdale
#19: Ezt lentebb már belinkeltem.
21.
21.
miki1105
pedig ezen a játékon nemsokat kéne csiszolni, a grafikát egy kicsit feltúrbózni, az ai javítani, egy ütős story, és persze ne nyuljanak a játék atmoszférájához
20.
20.
herlius
Ha ebből a gyöngyszemből is agyatlan hentelést csinálnak én sírógörcsöt kapok.
19.
19.
falselight
befutott az első trailer is:
http://www.gametrailers.com/video/debut-trailer-metro-last/714378
18.
18.
LtK
#16: Még jó, hogy tudjuk értelmezni a szöveget ='D
17.
17.
Teuton
#16: Nem a könyv alapján készül, saját történetet írnak neki.
16.
16.
Józsi_Doe
lol, ha a Metro 2034 könyv alapján készül akkor a történet hogy játszódhat 20 évvel 2033 után? Ha viszont a könyv is 2053-ban játszódik akkor miért 2034 a címe? looool
15.
15.
LtK
#12: Mi volt olyan nehéz a G betű megnyomásán?=D Szerintem meg ez is egy jó dolog volt a játékba .
14.
14.
Hubert Cumberdale
http://www.youtube.com/watch?v=hkJBu42HoAQ

(bár nem szeretek ide ilyeneket linkelni, mert egy óra múlva ki lesz rakva hírként, mint ha a szerkesztők bányászták volna elő az internet végtelenségéből.) -.-
13.
13.
Mortis
Szóval ők írják a sztorit mi? Csak érjék meg a pénzüket...
12.
12.
adriano28
az első rész qrva jó volt, remélem a 2. is jó lesz, bár én egy dolgot kiszednék a játékból azt a gázmaszkos szarságot, bár már vágom hogy kell csinálni, de mikor elsőnek csináltam azokat a részeket nagyon felidegesített
11.
11.
g.man580
Én csak abban reménykedem hogy a jó story mellett lehetőség nyílik a szabad felfedezésre. Az 1 is jó volt félre ne értsetek de azért én néha szerettem volna csak azért a játékkal játszani hogy mászkáljak a járatokba meg szétnézzek mindenütt. De erre az 1-ben nem volt lehetőség. Sajnos
10.
10.
LtK
Na ezt sajnálattal hallom =S. Viszont most akkor továbbra is Artyom lesz a főszereplő? Remélem igen. Félek , hogy a srácok nem fognak tudni olyan sztorit kihozni belőle mint az 1.be . Nekem sem tetszik ez az elCODosodás. Épp attól volt ezt jó hogy nem volt egy vagon lőszered hanem szépen szedegetni kellett és keresgélni.Ez is hozzátett ahhoz a nyomott reménytelen túlélős feeling-hez ami átjárja a játékot. A kinézettel nemtudom mibaja van az embereknek maxon gyönyörű a játék. Mindenesetre én várom szeretettel, remélem kellemes csalódás lesz.
9.
9.
izomkukac
#7: én is így vagyok vele, de még nem tudni róla szinte semmit, majd kiderül milyen lesz.
8.
8.
anonymus26
ha ps3 ra kijön én megveszem
7.
7.
Teuton
"Kicsit azért érződik a Call of Duty hatása" "sokkalta filmszerűbb keretek között, mint korábban" "tarkítva mindez lassított ütközésekkel, pörgős scriptekkel"

Akkor csak én vagyok az aki megrémült ezektől a soroktól? Mellesleg, ne szebb legyen hanem tegyenek próbát az optimalizálással: egyértelmű hogy az elsőnél még véletlenül sem próbálkoztak a dologgal.
6.
6.
bledzer
van egy apró szövegkoherenciából adódó hiba: ,,A Last Light három vezérelvet követ a munkálatok során: az egyik az, hogy a fejlesztők ne nyúljanak a zseniális, horrorjegyeket magán viselő atmoszférával,, azaz ne nyuljanaka a zseniális atmoszférával.
Csak szólok:)
5.
5.
izomkukac
ettől féltem én... pörgős akciók? kell a szarnak
4.
4.
Donpedro
Remélem így hogy a stúdió írja a sztorit nem rontják el... Olvastam a könyvet, és így utólag visszagondolva a játékban szerintem megtalálták az egyensúlyt a jó atmoszféra, és a könyvhöz hűség között.
3.
3.
miki1105
remélem jó lesz mert az első rész is jó volt de voltak benne hibák, mint ahogy zoenn is írja "hibás mestermű"
2.
2.
omarek
tetszett nagyon imádtam most is feltettem..a környezet csillagos 5 ös mint a matek érettségi a fegyverek meg 6 -os történet is rohadék jó remélem oat dobnak ki hogy az csuhajja
1.
1.
gucho
remélem olyan meglepetést okoz mint az első része
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...