Még tovább kell várnunk az Oculus Touchra

  • Írta: fojesz
  • 2016. január 2.
  • Csúszás
Link másolása
Azt ugyan eddig is lehetett tudni, hogy az Oculus Touch később jön, mint az Oculus Rift, azonban gyártó bejelentése szerint még tovább kell várnunk a VR-szemüveg irányítójára.

Az Oculus még az E3-on jelentette be, hogy különleges irányítót kap az Oculus Rift, azt azonban már akkor leszögezte, hogy az Oculus Touch csak később kerül boltokba, és külön kell megvásárolnunk. A kiegészítőt ezért kezdetben Xbox One-kontrollerrel szállítják majd.


A csapat mostani helyzetjelentése szerint a Touch csak az év második felében kerülhet boltokba, ami azt jelenti, hogy az első Rift-vásárlóknak jó pár hónapot le kell majd húzniuk az Xbox One kontrollerével. Az Oculus szerint az irányító a bemutatása óta sokat változott, ergonomikusabb lett, és a kéztartások felismerésén is javítottak.

A Touch előrendelésére már hónapokkal a rajt előtt lehetőség nyílik, ezzel együtt pedig megígérték a tervezők, hogy a fejlesztőknek is igyekeznek a lehető legtöbb példányt kiküldeni belőle.

Habár a Touch mellé egy sor új tartalom is érkezik majd, a spéci irányító késlekedése mindenképpen hátrány a Riftnek: a Vive például már eleve a "varázspálcákkal" együtt kerül forgalomba, ezekkel a várakozások szerint sokkal jobb lesz a játékélmény, mint egy mezei kontrollerrel. Főleg, hogy nem kell őket külön megvenni.

Az Oculus Rift megjelenésére változatlanul az év első negyedében számíthatunk.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...