Friday the 13th - Jason nem finomkodik

  • Írta: fojesz
  • 2016. szeptember 4.
  • Videó
Link másolása
A PAX West apropóján új előzetest kaptunk a Friday the 13th-hez, a videó hárompercnyi csonkolással várja a sorozat rajongóit. Jason nem finomkodik, szeletel és szúr válogatás nélkül.

A Gun Media egy aszimmetrikus multiplayer játékként viszi tovább a Friday the 13th örökségét, amelyben egy játékos Jason Voorheest irányítja, miközben a többiek a táborozó tinédzserek szerepét öltik magukra, és igyekeznek túlélni.

Jasonnel ugyanis cseppet sem kellemes a találkozás, ezt a játék új előzetese is bebizonyítja. A gyilkos változatos módszerekkel végzi ki a srácokat, ráadásul annyira keményen, hogy egy ponton azt reméltem, inkább hátba szúrja szerencsétlent a vasvillával, és nem pedig fejbe... Nem jött be.

A Friday the 13th még idén ősszel megjelenik, és PC-re, PS4-re, valamint Xbox One-ra is elkészül.

35.
35.
Chrysh
#26: Nem "csak" embereket ölsz. Általában azok az ellenfelek, akiket le kell gyűrni a játékokban, az esetek nagy többségében terroristák, zombik, maszkos emberek, gonosz milicisták, szörnyek, robotok. Tehát igyekeznek azt elérni, hogy ne merüljön fel benned az az erkölcsi dilemma, hogy öld vagy ne öld, mivel az ellenség személyisége kimerül abban, hogy egy gonosz célt képvisel, ezért meg kell semmisíteni őket. Ha ez nincs meg, akkor előjön a tényleges emberölés a játékban (lásd:Hatred).
34.
34.
bema695
#13: Sokszor pont az leli ilyenekben örömét, aki amúgy full visszahúzódó és a légynek sem tudna ártani irl. De lelje is... inkább mint, hogy élőlényeket kínozzon. Nagyon sok mindent kell elfolytankunk, amit az x100 évvel ezelőtti őseinknek még nem kellett, de én azt mondom, jobb ha valaki mortálozik, mitha bebaszna és elverné a kutyát, meg alkalomadtán az asszonyt is.
33.
33.
kopic
Amúgy mit rinyáltok ? Ez azért már fényévekkel jobb !
https://www.youtube.com/watch?v=qw_etcQbt-g
30.
30.
delphijos
#13: Bocs de nincs igazad. Természetesen ez sem fekete és fehér, nem is arról van szó hogy aki játszik egy ilyennel abból rögtön brutális gyilkos lesz. De ugyanez igaz fordítva is, hogy akiben vannak erőszakos hajlamok azok nem feltétlenül "teljesednek ki". Nem igaz hogy "mindenképpen gyilkos lesz, függetlenül a hatásoktól". Az hogy milyen külső ingerek érik ( akár erőszakos játékok ) nagyon is számítanak. Persze nem prédikálni akarok, én is rengeteg erőszakos játékkal játszom, és belőlem se lett tömeggyilkos, és így van ez a legtöbb emberrel is, csak azért ne egyszerüsítsük le annyira a dolgot, hogy ez nem számít. Ez nem agymosás. Az akinek erre hajlama van, arra egész más hatása lehet az ilyesminek, mint mondjuk Rád.
28.
28.
giga321
Istenem kik vagytok ti :D?
Világ életemben ilyenekkel toltam én is és a horror filmeket is nagykanállal eszem sőt már unom őket mert újdonság nem nagyon van benne.
De én vagyok az utolsó akiben megmozgat valamit is az ilyesmi. Hát meglátok egy kiskutyát az utcán és a többiek fognak le, hogy ne menjek oda megsimogatni :D
27.
27.
26.
26.
Rakottkrumpli
A játékok 90%-ában embereket kell ölni. Nem értem mi a probléma. Ennél durvábbak is vannak... Mortal combatnál érdekes hol voltatok? Ott nem láttam ezt a picsogást soha...
25.
25.
Norbiii
24.
24.
Norbiii
Hát ez eléggé brutális és durva, egyetértek az első két kommentelővel, ez már nem "játék". Nagy gond, hogy az ilyenekre igény van! Nincs még gyermekem, de ilyennel tuti nem játszik majd, persze egy bizonyos korig! Mielőtt bárki megkövezne, ez csak a saját véleményem, akinek tetszik és szereti ezt, szíve joga!
23.
23.
s4jtqkac
#22: Ö csak annyit mondott, hogy ha valaki ennek hatására lesz gyilkos, akkor az e nélkül is az lesz, a hajlamot és a genetikát más commentekböl keverted ide. Egyébként igazad van abban amit írtál, csak nem teljesen releváns. Viszont én személy szerint nem hiszem, hogy ez a játék akár eggyel is több gyilkosságért lesz majd felelös mint ahány gyorshajtásért a nfs, vagy akármilyen antiszoc viselkedésért a gta. Nem ezekkel a játékokkal/tv programokkal van a baj, hanem az edukációval illetve a szülök hozzá állásával. Ezek a hibás pillérek eredményeznek sokunkban torz világképet és aztán ez vezet személyiség/viselkedészavarhoz. Szerintem.
22.
22.
l4cyk4
#13: Azért én kíváncsi lennék, hogy mit szól ehhez az érveléshez egy szakember ( pszichológus)! A hajlam nem predesztináció! Ha valaki genetikailag hajlamos egy fajta viselkedésre, az még nem feltétlenül fog kiteljesedni, sok esetben bizonyos körülményeknek, hatásoknak ki kell váltani. Az pedig, hogy nem lettünk pszichopata gyilkosok -- és te egy haláltusáját vívó egeret, nem tudtál kivégezni (valószínűleg én sem lennék rá képes) -- a sok brutalitás miatt, amit az életünk során valamely formában tapasztaltunk, még nem jelenti azt, hogy semmilyen hatással nem voltak ránk! Ezeknek a hatásoknak a mértékét befolyásolhatja a genetika, a minket ért többi tapasztalat, a körülményeink és persze az is nagyon fontos, hogy videojáték révén a brutalitás a képernyőn zajlik -- egy bizonyos része ráadásul szürreális -- és emiatt nem a saját bőrünkön tapasztaljuk!
21.
21.
ribizly
#19: Bocsánat, akkor félreértettem.
Mindenesetre tuti kihagyom, mert bár nem áll tőlem messze a brutalitás, de ettől jobb és értelmesebb játékokkal fogom tölteni az időmet... ;)
20.
20.
maktub
Oké, brutális lesz a játék, de arról eddig nem nagyon sikerült meggyőzniük a látottaknak, hogy jó is lesz.
19.
19.
dcba
#17: Nem kell megsertodni, csak azert mert nem ertek egyet veled es ezt ala is tamasztom. Annyit mondtam, h ha sok neked, akkor hagyd ki, ez sztem nem azt jelenti, h en most megmondtam neked, h mit csinalj. Ezt ugy hivjak jotanacs, es tavol all attol, h utasitanalak valamire.

Az igy hangozna: "Ezzel eszedbe se jusson jatszani, mert nem neked valo"
17.
17.
ribizly
#14: Nem is terveztem vele játszani.
Viszont kérlek ne mondd meg mit tegyek. Tudom, hogy ezen az oldalon ez nagyon divatos, de én nem kérdeztem, hogy érdemes e kipróbálni. THX!
16.
16.
Skygameboy
Nem is értem. Minden 2. horror film vagy éppen játék simán van ilyen brutális. Nekem egyáltalán nem tűnt olyan brutálisnak mint ahogy azt beállítjátok.
14.
14.
dcba
#12: Most komolyan, egy Jason jatektol mit vartal? A Friday the 13th mindig is ilyen brutalis es szadista volt, ha nem ilyenre csinaljak meg a jatekot, akkor nem hu a filmhez.

Egyszeruen, ha ez neked sok, akkor ne jatssz vele.
13.
13.
dcba
#8: Errol csak annyit, h gyerekkorom ota, Mortalozok, Doomozok, Bloodozok, minden jatekkal jatszottam amiben frocsog a ver, imadom a belezos gyilkos brutal horror filmeket, de amugy a szadizmus teljes hianya lelheto fel benne a rendes eletben. Anno laktam egy helyen ahol egerek nyuzsogtek es a bojlernek volt egy kb 1mx1mes kis nevezzuk helysegnek, ahol laktak az egerek es egyszer az egyik ugy akart kimaszni az ajto alatt, h beszorult az ajtoban kiallo kis szalkaba. Menthetetlen volt a helyzet, de ezzel egyutt keptelen voltam bantani az egeret, mert majd megszakadt miatta a szivem. Tesom kevesbe mimoza, siman kalapaccsal agyonvagta.

Szerinted, akkor en elferdultem attol, h kozel 30 eve jatszom a legbrutalabb jatekokkal es nagykanallal eszem a veres psycho thrillereket?

Ez egy altalanos hiedelem, amivel agymossak az embereket es ugyfest nalad betalalt. Az ilyen emberekre vannak hatassal a reklamok es a propaganda kiirasok, majd szajkozzak ugyanazt a marhasagot, csak mert lattak az interneten.

Hidd el nekem, attol, h valaki ennek hatasara lesz gyilkos, az enelkul is az lesz.
12.
12.
ribizly
Eljutottunk oda jó sok év Mortal Kombat után, hogy jön egy olyan "game", amely túllő egy bizonyos célon, amin nem szabadott volna... :(
11.
11.
DarkLord
Azt soha ne felejtsétek el, akit egy játék befolyásolni tud , mármint ilyen brutalitású és ennek hatására rosszakat cselekszik, az labilis személyiség és nem a játék hibája, hanem benne van az illetőben. Egy normális emberből max. annyit vált ki, hogy b+ ez durva vagy felszisszen esetleg röhög rajta egyet aztán kész.
10.
10.
8.
8.
PS4jacksony
Szerintem ilyen jellegű brutalitású " játékot,,már ha ezt annak lehet nevezni soha nem lenne szabad megjelennnie....

Ez durva ....nagyon durva és nem tudni kiből mit váltanak ki ezek a képsorok pszihésen...Enélkül is beteg világban élünk....

Ezért én nem ,hogy pénzt,de még ingyen sem játszanék vele....
6.
6.
godach
Szerintem ez így Worhees ahogy van :D
Én jót kacagtam rajta. Talán rózsaszín virágokat kellene szedegetni benne? :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...