Áll a bál a PC-s Crash Bandicoot 4 körül

  • Írta: Baloo
  • 2021. március 29.
  • Hír
Link másolása
A napokban végre PC-n is elérhetővé vált a Crash Bandicoot 4: It's About Time, és ezzel az összes nagyobb platformot kipipálta a folyamatosan pörgő sávos bandikut - azonban a játék DRM-védelme rengeteg fejfájást okoz a PC-s felhasználóknak.

Eddig sem volt titok, hogy PC-n a Battle.net-fiók mellett folyamatos internetkapcsolatra is szükségünk lesz a Crash Bandicoot 4: It's About Time futtatáshoz, viszont úgy néz ki, hogy pár játékos csak a vásárlás után döbbent rá, hogy ez bizonyos esetekben igencsak kellemetlen pillanatokat tud okozni.

A játék always-online DRM-védelme miatt ugyanis, ha csak egy pillanatra is elmegy az internetünk, akkor a rendszer kidob minket a játékból, ami egy-egy nehezebb pálya közepén - és ilyenből van bőven a Crash Bandicoot 4-ben - igazán bosszantó tud lenni. Sajnos még a betonstabil és szupergyors internet sem gyógyír a panaszra, hiszen amennyiben a Battle.net oldalán történik valamilyen probléma, akkor szintén borul a kaland.

Ennek tudatában pedig várható volt, hogy a dühös játékosok elárasztják majd a Twittert, és ilyenkor már sovány vigasz, hogy ez a fajta agresszív védelem a kalózkodást hivatott kivédeni, ugyanis a játékot kevesebb, mint egy nap alatt már fel is törték a crackerek. Így pedig az a kellemetlen helyzet alakult ki, hogy a fizető játékosokkal toltak ki a legjobban, hiszen az illegális verziót nem érinti a fentebb részletezett probléma.

9.
9.
GAMEROD
Nem tanultak az Ubisoft hibájából, ők is hasonló védelmet raktak régen az Assassins Creed és a Silent Hunter 5 alá, akkor is a warezosok jártak jól.
6.
6.
Zelgadis187
Egyszerűbb lenne ha pc-re nem is adnának ki játékot. Nem értem egyáltalán minek csinálja akárki.
5.
5.
Heldengeist
#3: Van funkciója. Szerintem direkt csinálják, hogy szivassák a játékosokat. Ezek az always onnline DRM-ek már többször bizonyították az elmúlt 10+ évben, hogy semmi másra nem jók.
4.
4.
pjoco
#1: Másnap fel volt törve.
3.
3.
csongor1996
Remélem legalább utólag kiveszik ezt az always-online dolgot, ha már funkciója úgysincs.
2.
2.
zakkantlaci
Ezért is a CD Projekt a hibás? Baki a köbön, mentem magam tökön bököm. :D
1.
1.
markoci555
pont akartam volna írni, minek a védelem, úgyis nemsoká feltörik :D miért nem fogják már fel, hogy így nemhogy semmit nem ér, de még rosszabb is az egész üzletnek?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...