Elbocsájtások a Telltale Games háza táján is

  • Írta: pandaril
  • 2023. október 6.
  • Biznisz
Link másolása
A feltámasztott stúdiót is utolérte a leépítési hullám, egy elbocsájtott alkalmazott hozta nyilvánosságra a felmondások tényét, a stúdió egyelőre nem közölt pontos adatokat.

Jonah Huang grafikus művész X-poszt sorozatban számolt be arról, hogy a Telltale Games szeptemberben több embert is elbocsájtott, nem sokkal az angliai Flavourworks felvásárlását követően (nekik köszönhetjük az Erica-t). Elmondása szerint nem beszélhet a stúdió futó projektjeiről a titoktartási szerződése miatt, és nem is áll szándékában ártani volt munkaadójának, hisz végkielégítésének is ez volt az egyik záradéka. Ugyanakkor a posztban felszólítja a többi játékfejlesztőt, hogy itt az ideje szakszervezetekbe tömörülni.

A stúdió a Game Informer megkeresésére reagálva közölte, hogy a piaci helyzet miatt valóban történtek elbocsájtások, amit nehezen ugyan, meg meglépett a Telltale Games. Nyilatkozatuk szerint továbbra is a történetmesélés lesz náluk a fókuszban, és a futó projektek továbbra is készülőben vannak. Az elbocsájtott munkatársak pontos létszámát nem közölték. A Telltale Games a 2018-as "halálát" és 2019-es feltámasztását követően a The Wolf Among Us 2 bejelentésével robbantott nagyot, és a közepes fogadtatású The Expanse: The Telltale Series-t adta ki eddig.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...