VR-játék lehet a Metro következő része

  • Írta: osan
  • 2024. január 29.
  • Pletyka
Link másolása
Megvan rá az esély, hogy a következő Metro-játék kizárólag VR szemüveggel lesz játszható, legalábbis sok híresztelés erre utal. Hivatalos információ még nincs, de a pletykált State of Play során minden kiderülhet.

Épphogy kiszivárgott a következő State of Play felhozatala, máris az egyik címről tudhatunk meg többet. Pontosabban a még be nem jelentett Metro-játékról, ami, ha minden igaz egy VR cím lesz.

Pár hónapja az Insider Gaming exkluzív riportjából kiderült, hogy a Metro-széria következő része már játszható állapotban van, és a sztorival kapcsolatban is megtudhattunk pár dolgot, például, hogy egy álom szekvenciával fog kezdődni az egész. Most Kurakasis X-posztja árult el nekünk többet, mégpedig a játék címét, Metro Awakening, és azt, hogy VR játék lesz. Kurakasis hozzáteszi, hogy nem tudja sem azt, hogy VR-exkluzív lesz-e, sem azt, hogy egy-, vagy többjátékos alkotásról van-e szó.

Az utolsó Metro-játék még 2019-ben jelent meg Exodus alcímmel, azóta viszont nem nagyon hallatott magáról a franchise. Ha minden igaz, nemsokára többet is megtudhatunk hivatalos keretek között, de addig is marad a spekuláció. Ti mit szólnátok egy, a Metro világában játszódó virtuális valóság kalandhoz?

11.
11.
csongor1996
#8: Nem azért nem használják monitor helyett, mert erős gép kell hozzá. Virtuális monitorokat nem sokkal nehezebb futtatni, mint simát. Inkább az a baj, hogy maga a kijelző nincs sehol egy 4k monitorhoz képest. Talán majd az Apple headset, de az meg annyiba is kerül. Plusz elég kényelmetlen is lenne szerintem egész nap ebben ülni.
Azt meg végképp nem mondanám, hogy aranybánya a VR fejlesztés. Nem fejlesztenek rá sokat, mert kicsi piac. Szóval kétlem hogy kasszát lehetne vele robbantani.
Én azt se mondanám, hogy olyan kevés cím jön rá, inkább csak hogy kevés MINŐSÉGI (AAA) cím.
10.
10.
Low Noise
#9: Nekem kezd kicsit kevés lenni az immerzió én szivesen megpróbálnam a VR-t, csak még a gép nem elég erős hozzá szerintem, 3070 TI-m van, meg VR headset is több száz ezer forint, de előbb utóbb össze kaparom rá.
9.
9.
crytek
#8: Szerintem meg az kihagyott ziccer hogy a vr címek nem jönnek ki non vrként..szerencsére akad 1-2 értelmesebb cég aki kihozza
8.
8.
Low Noise
#7: Az aranybánya akkor is aranybánya. Amikor elérik a megfizethető árat a VR képes videókártyák akkor sokan át fognak állni VR re monitor helyett, de ehhez kell egy RTX 4080 szint, hogy a Cyberpunk is menjen VR-be. Meg vannak VR patchek, amikkel lehet nem VR játékokat VR ben játszani, én már nagyon kívéncsi lennék milyen VR ben Battlefield 3 azni,vagy Gears 4 ezni. Kihagyott ziccer, hogy a régebbi játékokat nem adják ki VR-re hivatalosan.
7.
7.
crytek
#6: "Kevesen fejlesztenek VR" Talán nem is véletlenül...
6.
6.
Low Noise
#1: Kevesen fejlesztenek VR re így ez a terület aranybánya, ezt hallottam egy fejlesztői / gamer podcastban. Planet taxi otherside.
5.
5.
Extol
Szerintem jó lesz, várjuk!
4.
4.
crytek
#3: Engem az első fele sosem érdekelt mivel nem vásárlok játékot...a második esetben meg lesz egy game amit sose fogok tolni..
3.
3.
csongor1996
#1: Az is baj, ha csak a pénzre megy a fejlesztő, meg az is, ha inkább olyan játékot csinál, amilyet ő szeretne, még ha nem is akkora piac?
2.
2.
Kelan
Vééégre egy újabb valamire való játék VR-ra! Nagyon kíváncsi lennék rá!
1.
1.
crytek
Nagyot csalódnék ha only vr lenne... ezek is elfelejtették honnan jöttek

Mondjuk megértem őket a steame userek pl 99.5%-ának van vr szemcsije... JA NEM

Steam users with VR Headsets 1.84%

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...