Csalódást keltőek az Assassin’s Creed: Nexus VR eladásai

  • Írta: zoenn
  • 2024. február 10.
  • Biznisz
Link másolása
A Ubisoft várakozásain alul teljesített az Assassin’s Creed virtuális valóságra épülő játéka, és hiába kapott kedvező kritikákat, a játékosokat annyira nem érdekelte. Ezért a vállalat a jövőben nem invesztál több pénzt a VR-ba.

Novemberben jelent meg az Assassin’s Creed: Nexus VR, mint a sorozat első virtuális valóságra épülő akció-kalandjátéka, amely a sorozat védjegyévé vált lopakodást és parkourt vegyítette a technológiával, nem beszélve a számos ismert főhős visszatéréséről sem. A kritikusok egyébként javarészt szerették a kimaxolt VR-élményt (78 százalékos Metacritic-pontszám beszédes), de ez nem jelentette azt, hogy a játékosok kinyitják majd a pénztárcájukat érte.

A Ubisoft befektetőinek tartott legutóbbi pénzügyi jelentésében elárulta, hogy a vállalt jelenleg nem szándékozik növelni a VR-játékokba való befektetését, ami főleg az Assassin’s Creed: Nexus VR eladásainak következménye.

Yves Guilletmot CEO szerint "kicsit csalódottak" a számok miatt, hiszen úgy gondolták, többet is eladhatnak belőle. Ugyanakkor az Apple Vision Pro-járól elismerően nyilatkozott a vezérigazgató, szerinte egy fantasztikus hardverről van szó, de addig nem invesztálnak több pénzt a VR-ba, ameddig a piac nem indul növekedésnek.

Jelenleg tehát a Ubisoft kivár, hiszen egyértelműen kell egy lökés a VR-nak, amit talán az Apple hozhat el a 3000 dolláros headsetjével.

6.
6.
csongor1996
#5: Most is olyan elérhető, a Quest2 250$, a Quest3 500$. Az más kérdés, hogy sokaknak nem tarthat ott a technológia hogy ennyiért megérje. Bár tudtommal a Quest-ek elég kelendőek.
5.
5.
Extol
Annyira össze vissza irkáltok.
''Ezért a vállalat a jövőben nem invesztál több pénzt a VR-ba.,, Majd
''de addig nem invesztálnak több pénzt a VR-ba, ameddig a piac nem indul növekedésnek.,,

Nyilvánvalóan a jövőben lehetséges egy újabb befektetés VR-ba, ha a technológia olyan elérhető lesz, mint most egy konzol, vagy egy középkategóriás PC.
3.
3.
gegory
Mi fejlesztettünk (Meta Quest 2) VR-ra. Kb Specifikációban mint egy csúcs mobiltelefon. Hát vannak hardveri megkötések és problémák de legalább szarul is néz ki a legtöbb cím.
Egy vagy két cím van ami nagyon jó és élvezetes is de azok PC-es (Halflife Alyx, Doom Bulletstorm VR) de ha egy olyan játékot akarsz letenni az asztalra mint a Alyx-s akkor mélyen bele kell nyúlni a zsebbe és tuti nem fog megtérülni mert jelenleg ár képzésben nagyon nehezen fog megtérülni. A Meta Quest 2 headset jelenleg 120-150e között van, a Quest 3-at 250e. Annyira nem drága.
2.
2.
csongor1996
#1: Szerintem tisztában voltak vele, hogy mekkora piac, és ahhoz mérten is csalódtak az eladásokban.
Aztán kitudja, van egypár CEO aki látszólag nagyon el van tévedve.
1.
1.
AbsurdShark
Mivel a VR még mindig k*rva drága, így nyilván kissebb közönséget érdekel a hagyományos játékokhoz mérve.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...