16 Emmy-jelölést kapott a Fallout

  • Írta: szlav
  • 2024. július 18.
  • Cooltúra
Link másolása
Befutottak a 76. Emmy-gála jelöltjei, videojátékos témában pedig az Amazon Fallout-sorozata robbantott atomot. A posztapokaliptikus őrület 16 kategóriában lett díjra jelölve.

Szeptember 15-én osztják ki a legnagyszerűbb tévésorozatoknak járó szobrocskákat, a jelöltek listáját azonban már nyilvánosságra hozta a Televíziós Művészetek és Tudományok Akadémiája. A legtöbb jelölést idén a Shogun kapta mintegy 25 jelöléssel, de nem jár mögötte messze a The Bear és az Only Murders in the Building sem, a maguk 23 és 21 jelöléseivel. Az Emmy-díjra érdemes jelöltek teljes listáját itt tekinthetitek meg.

Ahogy azt már a bevezetőben leírtuk, videojátékos vonatkozásban is van őrülten sikervárományos cím. Természetesen a Falloutról van szó - az Amazon élőszereplős sorozata16 jelölést kapott. Ezek közül a legtöbb a produkciós dizájnt, a kaszkadőr koordinációt, a hang- és zenei dizájnt érinti, de Walton Goggins jelölést kapott a legjobb főszereplőként dráma kategóriában, maga a teljes sorozat pedig szintén dráma kategóriában szállhat versenybe a többiekkel.

Érdemes megemlíteni, hogy a korábbi hasonlóan óriásit robbanó videojátékos adaptáció, a The Last of Us a saját évében 24 jelölést kapott, végül pedig 8 szobrocskát gyűjtött be. Vajon a Falloutnak sikerül majd felvennie a versenyt a jóval borúsabb hangulatú világvége történettel?

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...