Augusztusban jön a hivatalos PS VR2 Steam app

  • Írta: pandaril
  • 2024. július 25.
  • Bejelentés
Link másolása
Az alkalmazás lehetővé teszi a Sony virtuális valóság szemüvegének és a hozzá tartozó kontrollereknek a használatát olyan PC-n elérhető VR-játékok esetében, mint a Half-Life: Alyx.

Május végén hivatalosan is megtudtuk, amit csak sejteni lehetett: a PS VR2 teljes PC-s támogatást kap majd, aminek köszönhetően nemcsak a PlayStation 5-n elérhető VR-címeket lehet majd vele tolni, de gyakorlatilag bármit, ami elérhető a Steam VR-kínálatában. A dolog jelentőségét kissé ugyan beárnyékolta, hogy egy feláras adapter is szükséges a működéséhez, viszont az ezzel elérhető játékok mennyisége a VR szerelmeseinek valószínűleg elég jó érv lesz.

Most pedig már azt is tudjuk, hogy egy külön dedikált Steam appot is kap a szemüveg, ami szükséges lesz majd az eszköz működtetéséhez. Az alkalmazás augusztus 6-án, egy nappal a PS VR2 PC-s debütálása előtt jelenik majd meg. Az alkalmazás legfőbb haszna az lesz, hogy személyre szabhatjuk majd a szemüveget és a vezérlőket, és naprakészen is tarthatjuk őket a hivatalos támogatásnak hála.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...